Sport

Bănel Nicoliţă, eroul Stelei în derby-ul UEFAntastic cu Rapid, dezvăluiri la 17 ani de la meci: “Niciodată nu am avut o asemenea tensiune! Ne gândeam ce facem dacă o să câştige ei?”. Exclusiv

Au trecut 17 ani de la şocul Rapid - Steaua din sferturile Cupei UEFA. Bănel Nicoliţă a fost eroul roş-albaştrilor, reuşind să marcheze golul care a făcut, în final, diferenţa.
30.03.2023 | 21:01
Banel Nicolita eroul Stelei in derbyul UEFAntastic cu Rapid dezvaluiri la 17 ani de la meci Niciodata nu am avut o asemenea tensiune Ne gandeam ce facem daca o sa castige ei Exclusiv
Bănel Nicoliţă, în derby-ul Rapid - Steaua. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Pe 30 martie 2006, fotbalul românesc înregistra o premieră istorică. Prima confruntare în cupele europene între două echipe româneşti. Steaua şi Rapid se întâlneau în sferturile de finală ale Cupei UEFA, după un sezon stelar al celor două rivale din Capitală.

Bănel Nicoliţă, eroul Stelei în derby-ul UEFAntastic cu Rapid, dezvăluiri la 17 ani de la meci: “Voiam să jucăm cu orice alt adversar!”

Vechiul Giuleşti vibra din toate temeliile la meciul tur. Eroul Stelei în acea confruntare a fost Bănel Nicoliţă. Fostul jucător al roş-albaştrilor a rememorat pentru FANATIK, după 17 ani meciul cu Rapid:

ADVERTISEMENT

“În momentul în care am căzut cu Rapid la tragerea la sorţi, nu ne-a picat bine. Voiam să jucăm cu orice alt adversar. Atmosferă a fost extraordinară, o încărcătură pentru fiecare jucător în parte. 

Eu, ca jucător, am trăit cea mai mare încărcătură. Nu emoţii, tensiune. Ne gândeam ce facem dacă se întâmplă să câştige ei? În primul rând la suporteri ne era gândul”, a spus Nicoliţă.

ADVERTISEMENT

“Unul dintre cele mai frumoase goluri ale mele”

Golul marcat de Bănel Nicoliţă a venit repede, în minutul 4. Mijlocaşul Stelei a primit o minge de la Daniel Opriţa şi l-a executat pe Dani Coman, omul care apăra buturile Rapidului:

“Unul dintre cele mai frumoase goluri ale mele. Am preluat-o din spate cu latul şi am dat-o cu şpiţul. A fost o execuţie foarte rapidă, că aşa puteam să îl surprind pe Dani Coman. Eram cele mai puternice echipe din România: noi, Dinamo şi Rapid.

ADVERTISEMENT

Mai ales că şi Rapid a jucat foarte bun în Europa. Îţi dai seama că ne-am întâlnit în sferturi două dintre cele mai bune echipe. Practicau şi ei un fotbal frumos, cu meciuri excelente în Europa”, şi-a amintit Bănel Nicoliţă.

VEZI VIDEO: 

“Mă uit în spate şi îmi spun «Doamne, cum au trecut anii!»”

Au trecut 17 ani de la acel meci istoric în care Steaua a reuşit să obţină calificarea. A fost 1-1 în Giuleşti şi 0-0 pe vechiul stadion “Lia Manoliu” pe care a avut loc returul. Steaua s-a calificat datorită golurilor marcate în deplasare:

ADVERTISEMENT

“Nu îmi vine să cred că au trecut atâţia ani. Mă uit în spate şi îmi spun «Doamne, cum au trecut anii!». Dar asta e viaţa de fotbalist, foarte scurtă şi mă bucur că am putut trăi acele momente”, a povestit Bănel Nicioliţă pentru FANATIK.

Steaua a jucat în semifinale cu Middlesbrough, însă a fost eliminată în mod dramatic din drumul spre finala Cupei UEFA. După 1-0 la Bucureşti, roş-albaştrii au condus cu 2-0 în Anglia, dar echipa antrenată atunci de Steve McLaren a reuşit să revină şi să se impună cu 4-2, golul decisiv fiind marcat de Massimo Maccarone, în minutul 89.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,98 este cota pentru „12 și peste 1,5 goluri” la meciul Sepsi – FCSB

ADVERTISEMENT