Sport

Barcelona, decizie finală în privința fostului jucător de la Dinamo. Câți bani sunt dispuși catalanii să dea

Un fost jucător la Dinamo este principala țintă de transfer a Barcelonei, iar catalanii au hotărât suma pe care sunt dispuși să o plătească.
17.04.2024 | 08:00
Barcelona decizie finala in privinta fostului jucator de la Dinamo Cati bani sunt dispusi catalanii sa dea
Un fost jucător la Dinamo este principala țintă de transfer a Barcelonei, iar catalanii au hotărât suma pe care sunt dispuși să o plătească. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Pentru formația lui Xavi Hernandez urmează o săptămână infernală. La mijlocul săptămânii va juca returul cu PSG din sferturile de de finală ale Champions League, pentru ca în weekend să fie duelul cu rivala Real Madrid din La Liga.

Un fost jucător la Dinamo, dorit cu insistență de Barcelona

În ciuda unei perioade decisive pentru actualul sezon, conducătorii Barcelonei sunt cu gândul și la ce urmează în viitoarea stagiune și au decis suma pe care sunt dispuși să o achite pentru transferul lui Aleix Garcia, fost jucător de la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul în vârstă de 26 de ani a jucat pentru ”câini” timp de 3 luni și jumătate, între octombrie 2020 și ianuarie 2021, dar a plecat din cauza problemelor financiare. După un periplu la Eibar, el a fost luat în vara lui 2021 de Girona, iar în acest sezon a impresionat.

Barcelona este cu ochii pe el încă din iarnă și nu a ascuns sub nicio formă intenția de a-l aduce pe Camp Nou. Girona a anunțat că jucătorul care mai are contract până în 2026 poate pleca doar dacă se plătește clauza de 20 de milioane de euro, iar tatonările s-au oprit din cauza faptului că gruparea ”blaugrana” stă prost cu banii.

ADVERTISEMENT

Însă, catalanii nu au renunțat niciodată la aducerea lui Aleix Garcia, mai ales că trupa lui Xavi a avut mari probleme la mijlocul terenului în acest sezon. Conform Mundo Deportivo, mai marii clubului fac eforturi pentru transferul său și sunt dispuși să plătească Gironei suma de 15.000.000 de euro.

Aleix Garcia, 3 goluri și 6 assist-uri în acest sezon

Aleix Garcia a mărturisit că ar fi interesat de un transfer la Barcelona, deoarece este echipa sa de suflet. ”Mi-ar plăcea să joc pentru Barcelona. Este clubul pe care îl urmăresc de când eram mic. Mi-a plăcut mereu jocul Barcelonei”, a mărturisit fostul fotbalist de la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Afirmația jucătorului nu a fost pe placul antrenorului de la Girona, care l-a ”urecheat” imediat. ”A făcut o greșeală. Asta este. Mesajul meu, inclusiv pentru fani, este următorul: sper că aici toată lumea e cu Girona. Am nevoie de oameni care sunt sută la sută pentru Girona”, a spus Michel.

Aleix Garcia a marcat 3 goluri și a dat 6 pase decisive în 30 de meciuri jucate în actuala stagiune din La Liga. El a contribuit din plin la sezonul fantastic pe care îl are Girona, care ocupă locul 3 în clasament, după coloșii Real Madrid și Barcelona, dar înaintea lui Atletico.

ADVERTISEMENT

Jocul bun prestat de mijlocașul de la Girona i-a atras atenția și selecționerului naționalei Spaniei, Luis de la Fuente, care l-a convocat în premieră pentru meciurile amicale împotriva Columbiei și Braziliei, din luna martie.

ADVERTISEMENT