Sport

Barcelona, desființată după o nouă umilință cu Bayern: ”Kapetanos arăta mai bine”

Bayern Munchen a umilit-o pe Barcelona chiar pe Camp Nou, iar jocul modest al elevilor lui Ronald Koeman a fost criticat de toată lumea.
15.09.2021 | 09:01
Barcelona desfiintata dupa o noua umilinta cu Bayern Kapetanos arata mai bine
ADVERTISEMENT

Bavarezii s-au impus cu un sec 3-0, dar modul în care au dominat întâlnirea ar trebui să le dea de gândit catalanilor.

Această umilință vine la puțin mai mult de un an de la acel 8-2 istoric pe care Bayern i l-a aplicat Barcei în sferturile Champions League.

ADVERTISEMENT

Critici dure după o nouă umilință suferită de Barcelona în fața lui Bayern

Evoluția Barcelonei a lăsat de dorit în partida cu Bayern Munchen, din prima etapă a fazei grupelor Champions League, iar umilința trăită de catalani a fost comentată drastic și de fostul internațional Ilie Dumitrescu.

”Mi s-a părut o diferență mare în viteza de joc. Barca a arătat ca o echipă modestă a competiției. Nu eram obișnuit cu Barca în ipostaza asta, cel puțin eu. Am văzut un Bayern care a început foarte sus, în terenul adversarului, cu un pressing agresiv, cu Lewandowski, Sane, Musiala foarte sus, cu fundașii laterali în jumătatea adversă.

ADVERTISEMENT

Barca a suferit. Ei încercau să aibă inițieri de la portar, cu fundașii centrali, dar nu făceau 2-3 pase și Bayern recupera”, a declarat Ilie Dumitrescu la emisiunea Euro Fotbal de la Digi Sport.

Ce probleme vor avea catalanii în acest sezon

Fostul internațional a menționat că nu prea are pe cine să remarce din formația lui Ronald Koeman și a pus tunurile pe atacantul olandez Luuk De Jong, considerând că acesta este mai slab chiar și decât fostul vârf de la FCSB, grecul Pantelis Kapetanos.

ADVERTISEMENT

”Depay a început foarte bine la Barcelona, l-am văzut la nivel internațional, chiar face diferența. În seara asta, nu se putea să depășească. Luuk De Jong, în față… eu l-am antrenat pe Kapetanos, dar Kapetanos arăta mai bine.

Frenkie de Jong e un jucător bun, la fel ca Pedri și Busquets, dar în seara asta a fost foarte greu să remarc pe cineva. L-aș remarca totuși pe Araujo ca forță, deși a avut în anumite momente imprudențe. În rest, Balde a intrat foarte bine. Diferență mare, cred că Barcelona, anul ăsta, va trebui să depună un efort consistent să prindă loc de Champions”, a încheiat Dumitrescu.

ADVERTISEMENT

Barca, fără victorie cu Bayern de 6 ani

Chiar dacă au scuza că le-au lipsit jucători importanți precum Sergio Aguero, Martin Braithwaite, Ousmane Dembele sau Ansu Fati și a fost prima partidă internațională fără Lionel Messi, Barcelona rămâne cu un record negativ după această întâlnire: a încheiat pentru prima dată în istorie un meci în Champions League fără să trimită măcar un singur șut pe poartă.

Presa spaniolă a răsucit și mai mult cuțitul în rana catalanilor. După un nou eșec categoric în fața bavarezilor, jurnaliștii din Spania nu au mai avut milă de trupa lui Ronald Koeman. ”De la iluzie la neputință și fluierături”, au titrat cei de la Mundo Deportivo.

Victoria bavarezilor de pe Camp Nou nu este deloc o surpriză. Catalanii nu au mai câștigat în fața celor de la Bayern Munchen tocmai din 2015. Pe 6 mai în anul amintit catalanii se impuneau ultima oară în fațanemților. De altfel, în istoria confruntărilor directe, cele două echipe s-au întâlnit de opt ori, de fiecare dată în Liga Campionilor. Bayern a câștigat 5 dintre întâlniri, un meci s-a terminat la egalitate, iar Barcelona se poate mândri cu două succese.

ADVERTISEMENT