Sport

Joan Laporta, discurs motivațional în vestiarul Barcelonei. Ce le-a spus jucătorilor după eșecul cu Real Madrid. Video

FANATIK vă prezintă informaţii despre meciul Barcelona - Real Madrid, care are loc miercuri, 12 ianuarie, de la ora 21:00, în semifinala Supercupei Spaniei, în Arabia Saudită, la Riad.
13.01.2022 | 14:54
Joan Laporta discurs motivational in vestiarul Barcelonei Ce lea spus jucatorilor dupa esecul cu Real Madrid Video
ADVERTISEMENT
13-01-2022
12:55

Laporta, în vestiar după înfrângerea cu Real

Președintele clubului FC Barcelona, Joan Laporta, a mers în vestiarul echipei după meciul pierdut în fața rivalei Real Madrid, scor 2-3 după prelungiri, în semifinalele Supercupei Spaniei.

Oficialul catalan a avut un discurs motivator pentru elevii lui Xavi și i-a lăudat pentru efortul depus. ”Suntem foarte mândri, la fel ca toți suporterii Barcelonei. Acum, mai mult ca niciodată. În acest meci ați făcut un pas înainte, ați arătat talent, mândrie, v-ați depășit pe voi înșivă, ați fost curajoși!

Puteți fi mândri! Vă mulțumesc tuturor! Aceasta este calea. Antrenor, staff, foarte buni. Aproape am reușit. Ne lipsește doar victoria, dar sunt sigur că o vom atinge dacă vom continua tot așa”, a fost mesajul lui Laporta.

12-01-2022
22:07

Reacţii după Barcelona - Real Madrid 2-3

“Am căutat să jucăm între linii şi pe contraatac. Am scăzut jocul pe final. După cum am jucat în prima repriză meritam victoria. Planul a fost să ne apărăm bine şi să atacăm şi mai bine. Pe final am jucat bine pe plan ofensiv. Ne-am fi putut apăra mai bine. Ne-am descurcat bine pe contraatac, avem jucători care au caracteristici bune pentru acest stil” – Carlo Ancelotti (Real Madrid)

“Sunt trist, mai ales după ceea ce am văzut în primele 20 de minute. Am jucat cu un oarecare complex, în special după ultimele rezultate. Când am trecut de acest complex, cred că am fost mai buni şi am avut, pe final, meciul în mână. Suntem pe un drum bun. Ne-am luat la revedere de la un titlu, dar am scăpat şi de nişte complexe” – Xavi (Barcelona)

“Sunt lucruri pe care trebuie să le corectăm. Puteam să câştigăm în 90 de minute. Echipa a făcut o treabă bună. Sunt fericit pentru golul marcat şi pentru oportunitatea primită din partea antrenorului. Adversarii au jucători foarte bun şi au demonstrat că şi-au dorit mult victoria. Dacă suntem uniţi, vom putea să corectăm greşelile” – Federico Valverde (Real Madrid)

“Pentru spectatori a fost un special spectaculos. Am fost aproape de calificarea. Ne-am asumat riscuri, chiar dacă am început meciul în defensivă. Sunt mândru de colegii mei. Echipa a jucat la un nivel foarte înalt. Trebuie să jucăm în continuare aşa cum am făcut-o în această seară” – Gerard Pique (Barcelona)

 

 

12-01-2022
18:58

Barcelona - Real Madrid 2-3 (De Jong 42, Fati 84 / Vinicius 25, Benzema 71, Valverde 98)

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE ÎN FORMAT LIVE VIDEO

Real Madrid s-a calificat în finala Supercupei Spaniei, care se va disputa duminică. În ultimul act, vicecampionii din La Liga se vor duela cu cea care va câştiga a doua semifinală, Athletic Bilbao – Atletico Madrid, meci programat să se joace joi, de la ora 21:00.

Min. 98: GOOOL Real Madrid! Valverde înscrie după un contraatac în viteză al madrilenilor.

Vom avea două reprize de prelungiri în El Clasico.

Min. 84: GOOOL Barcelona! Fati egalează cu o lovitură de cap.

Min. 71: GOOOL Real Madrid! Benzema îi aduce pe “galactici” în avantaj, cu un reflex extraordinar, după ce Ter Stegen a respins un şut al madrilenilor.

Min. 68: Benzema a şutat în bară.

Min. 42: GOOOL Barcelona! De Jong egalează după ce Mendy a degajat în fotbalistul catalanilor şi mingea a intrat în poartă.

Min. 25: GOOOL Real Madrid! Benzema a recuperat o minge la mijlocul terenului, după o greşeală a lui Busquets. Balonul a ajuns la Vinicius, care a deschis scorul.

Min. 1: A început semifinala Barcelona – Real Madrid

12-01-2022
18:00

Echipele de start pentru Barcelona - Real Madrid

Barcelona: Ter Stegen – Dani Alves, Pique, Araujo, Jordi Alba – Frenkie de Jong, Busquets, Gavi – Ferran Torres, Luuk de Jong, Dembele. Antrenor: Xavi.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Nacho, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Asensio, Benzema, Vinicius. Antrenor: Carlo Ancelotti.

El Clasico reprezintă, în orice moment şi oriunde s-ar juca, evenimentul de top pentru fotbalul iberic, dar şi pentru cel european, pentru că rivalitatea Barcelona – Real Madrid are o istorie foarte veche. Miercuri, 12 ianuarie, cu începere de la ora 21:00 se va desfăşura un nou episod din serialul El Clasico, de această dată în semifinala Supercupei Spaniei.

Unde se joacă meciul Barcelona – Real Madrid

Întâlnirea Barcelona – Real Madrid se va derula miercuri, 12 ianuarie, de la ora 21:00 şi, deşi reprezintă semifinala Supercupei Spaniei, ea nu se va juca pe pământ iberic. Jocul, la fel ca şi a doua semifinală, programată joi, Atletico Madrid – Athletic Bilbao, precum şi finala competiţiei, va avea o gazdă pe continentul asiatic.

ADVERTISEMENT

Mai precis pe stadionul “King Fahd International” din Riad, capitala Arabiei Saudite, spaniolii, în pofida riscurilor legate de pandemia de coronavirus, preferând să câştige o reţetă financiară consistentă. Aceasta însă are şi ca revers al medaliei faptul că nu vor fi în tribune zecile de mii de fani care colorau serile din El Clasico.

Cine transmite la TV partida Barcelona – Real Madrid

Partida Barcelona – Real Madrid se joacă miercuri, 12 ianuarie, de la ora 21:00, pe stadionul “King Fahd International” din Riad şi reprezintă prima semifinală a noului format al Supercupei Spaniei, introdus la ediţia precedentă.

ADVERTISEMENT

Jocul este transmis în direct în România pe toate cele trei canale de sport: Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Sport 1 dar mai poate fi vizionat şi intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO. Va arbitra tot un spaniol, Munuera Montero. Meciul va beneficia de condiţii meteo perfecte, în jur de 23 de grade, cer senin, la ora partidei.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Barcelona – Real Madrid

Este capitolul cel mai delicat pentru catalani în comparaţie cu rivalii lor din Madrid. Antrenorul Xavi Hernandez nu poate conta pe aportul a doi jucători defensivi, fundaşul central Eric Garcia şi cel lateral dreapta Sergi Roberto, iar situaţia lui Ferran Torres, recent transferat de la Manchester City şi Pedri, fiind anunţaţi iniţial că s-au reinfectat cu COVID, pentru ca apoi informaţia să fie dezminţită de cotidianele din Barcelona şi ei să figureze în lot.

ADVERTISEMENT

Carlo Ancelotti are foarte puţine probleme la Real Madrid. Doar fundaşul dreapta Dani Carvajal îl îngrijorează, deşi medicii spun că poate fi recuperat. Ancelotti a încercat să le explice elevilor săi ca Barca trebuie tratată cu tot respectul, chiar dacă acum e o formaţie în reconstrucţie şi că are tineri foarte talentaţi.

Xavi crede în Nico şi Gavi

Acelaşi lucru îl mulţumeşte şi pe Xavi Hernandez, omul care a cunoscut gloria ca jucător în culorile blaugrana, inclusiv succese în Champions League şi acum a venit să pună umărul ca antrenor la crearea unei noi echipe competitive a Cataloniei, dar ştie că va fi o misiune dificilă.

ADVERTISEMENT

Xavi vede noua Barcelona pornind de la cei doi puşti minune din compartimentul median, care au mari şanse să fie titulari şi în Supercupă, Nico şi Gavi. Atacul este compartimentul care îi dă bătăi de cap, pentru că Ansu Fati nu are meciuri în picioare, iar olandezul Depay nu este tocmai stilul de atacant dorit de Xavi.

Cote la pariuri pentru El Clasico Barcelona – Real Madrid

Pentru bookmakeri, Real Madrid este favorită la câştigarea acestui meci iar cota este foarte bună, 1,90. Atacul lui Carlo Ancelotti, cu Benzema, Vincius şi Asensio sau Rodrygo este net superior unei formule de urgenţă la Xavi. Şi cota de 1,80 pentru minim două goluri reuşite de Real Madrid este foarte bună. O altă perspectivă este cota de 1,55 pentru pariul şansă dublă X2 şi minim două goluri în meci.

Antrenorul catalanilor, Xavi Hernandez, a fost fair-play şi a declarat că Real Madrid este cea mai în formă echipă din Spania la acest moment şi că este absolut normal ca să fie desemnată favorită, dar a adăugat că are încredere în echipa sa şi e convins că această Barcelonă tînără va face o figură frumoasă.

ADVERTISEMENT