Sport

Barcelona vrea să scape urgent de Robert Lewandowski. Catalanii i-au fixat prețul de transfer și caută înlocuitor

Adus cu surle și trâmbițe la Barcelona, Robert Lewandowski este considerat mai degrabă un transfer eșuat, iar catalanii sunt deciși să-l vândă în vară.
03.05.2023 | 15:15
Barcelona vrea sa scape urgent de Robert Lewandowski Catalanii iau fixat pretul de transfer si cauta inlocuitor
Adus cu surle și trâmbițe la Barcelona, Robert Lewandowski este considerat mai degrabă un transfer eșuat, iar catalanii sunt deciși să-l vândă în vară. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Atacantul polonez a sosit pe Camp Nou la începutul sezonului de la Bayern Munchen pentru aproximativ 50 de milioane de euro, însă după un start fulminant evoluțiile sale au fost din ce în ce mai modeste.

Barcelona vrea să scape de Robert Lewndowski

Chiar dacă este foarte aproape de câștigarea titlului în La Liga, prestațiile dezastruoase ale echipei în Europa i-au deranjat pe conducătorii Barcelonei. Aceștia sunt nemulțumiți de cum a decurs sezonul și principala problemă depistată este atacul, acolo unde Robert Lewandowski nu a fost golgheterul mult așteptat.

ADVERTISEMENT

Conform publicației catalane El Nacional, Joan Laporta și-a pus mari speranțe că vârful polonez va ajuta echipa să ajungă în fazele superioare ale Champions League, însă acest lucru nu s-a întâmplat și președintele pare tot mai hotărât să se despartă de vedeta sa.

”Se pare că relația dintre club și jucător este ruptă. Admirația pentru un Robert Lewandowski care nu a evoluat la nivelul așteptat, poate și din cauza vârstei înaintate, nu a durat mult.

ADVERTISEMENT

Acum, președintele catalan se află la răscruce. El știe că pentru a aduce jucători noi, trebuie mai întâi să plece alții. Și Lewandowski este pe rampa de ieșire, mai ales că vin oferte de 40 de milioane pentru el”, a scris sursa citată.

Care sunt ținetele catalanilor pentru înlocuirea lui Lewandowski

O altă mare problemă pentru care Barcelona pare a fi dispusă să se despartă de Robert Lewandowski este salariul uriaș al acestuia. Atacantul polonez care se apropie de 35 de ani primește nu mai puțin de 12 milioane de euro pe sezon, plus diferite bonusuri.

ADVERTISEMENT

Dacă în cele din urmă se va lua decizia de a se despărți de Lewandowski, care nu duce lipsă de oferte, catalanii au în vizor mai multe nume importante din fotbalul mondial, iar cel mai vehiculat este cel al brazilianului Vitor Roque (18 ani), de la Atletico Paranaense.

Conducerea Barcelonei este foarte atentă și în Premier League, acolo unde îl urmărește pe Wilfried Zaha de la Crystal Palace. Ivorianul de 30 de ani se află la final de contract, iar aducerea sa gratis ar fi bonus. În plus, Xavi și-ar fi dat acordul pentru realizarea acestui transfer.

ADVERTISEMENT

Deși o victorie în derby-ul cu Espanyol ar aduce un nou titlu, situația de la Barcelona nu este deloc una plăcută în aceste zile. Directorul sportiv Mateu Alemany, care mai avea un an de contract, și-a anunțat plecarea la finalul sezonului, el urmând a merge la Aston Villa, acolo unde va colabora cu Unai Emery.

ADVERTISEMENT