News

Bătăi, înjurături, găinării și sexualitate deviantă. Scandaluri penibile în care au fost implicați politicienii români

Mediul politic românesc a fost afectat periodic de scandaluri penibile, întrucât nu erau politice deloc, fiind mai degrabă legate de viața privată a demnitarilor.
04.08.2023 | 18:19
Batai injuraturi gainarii si sexualitate devianta Scandaluri penibile in care au fost implicati politicienii romani
Dumitru Focșa, Niculae Bădălău și Gheorghe Nichita, trei politicieni puși în situații jenante/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Românii s-au obișnuit în ultimele două decenii să vadă câte un politician de top adus cu cătușe la instanță sub acuzații de mare corupție, însă există scandaluri penibile care suscită interes prin faptul că arată politicieni cuprinși de patimi mărunte, deseori cu miză mică.

Recent, Politico.eu făcea un inventar al celor mai jenante scandaluri în care au fost protagoniști politiceni europeni, precum vizionarea de filme porno în timpul ședințelor de la Parlament, furt din magazine, mici găinării fiscale sau utilizarea fondurilor publice pentru mici plăceri personale. Un asemenea top poate fi făcut cu ușurință și în România și doar cu scandaluri relativ recente. Numai că spre deosebire de țările europene, unde deznodământul inevitabil este ieșirea din viața publică, la noi mai este loc de întors pentru politicieni întrucât partidele sunt mai îngăduitoare, iar electoratul nu prea are ținere de minte.

ADVERTISEMENT

Evlavie și sex cu un minor

Deputatul PSD Aurel Bălășoiu a fost pus sub acuzare de către Parchetul ICCJ pentru viol și act sexual cu un minor, acuzații grave pentru care deputatul încă nu a fost trimis în judecată. Cert este că deputatul a fost exclud din partid în octombrie 2022, fără ca PSD să ofere într-o primă fază o motivație clară a deciziei. Surse citate de Digi24 invocau faptul că membrii conducerii ar fi primit imagini în care Bălășoiu apărea într-o partidă de sex în grup împreună cu mai mulți bărbați. Ulterior, au apărut și în presă fotografii cu deputatul în timp ce întreținea relații sexuale cu un tânăr, procurorii încercând să stabilească acum dacă acesta era minor.

Însă scandalul a afectat și Biserica Ortodoxă întrucât bărbatul care l-a acuzat pe Bălășoiu era un fost călugăr, care susținea că sunt înalți ierarhi ai bisericii care se dedau unor practici sexuale cu alți bărbați, nepermise de regulile ecleziastice. De altfel, deputatul făcea parte din Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, adunare din care a fost exclus după izbucnirea scandalului. Inițial, Aurel Bălășoiu fusese cooptat în acest organism prin faptul că, în calitate de politician la nivel local, susținuse bisericile din Argeș.

ADVERTISEMENT

După excluderea din PSD, Bălășoiu a refuzat să demisioneze din Parlament, iar în timp și social-democrații au devenit mai îngăduitori astfel că deputatul este încă afiliat la grupul PSD din Cameră. Inițial Parchetul a închis cele două dosare penale pentru viol și act sexual cu un minor, dar apoi a redeschis al doilea dosar.

Violență domestică și înjurături la AUR: „Am să ți-o îndes”

Conducerea AUR a avut mult de furcă cu proprii parlamentari în acest an din cauza unor scandaluri penibile care au trebuit gestionate astfel încât daunele de imagine să fie cât mai mici. Primul care a făcut probleme a fost Dumitru Focșa care, în luna ianuarie, și-a bătut nevasta care a chemat poliția să o scoată din mâinile bărbatului înfuriat. Femeia a refuzat punerea sub ordin de protecție împotriva soțului, dar incidentul a ajuns în presă, astfel că AUR a decis excluderea lui.

ADVERTISEMENT

Focșa s-a justificat afirmând că a cedat nervos din cauza geloziei soției pe care doar ar fi strâns-o de gât. „Aceste reproșuri repetate și la care se tot revenea, chiar dacă împreună conveneam de fiecare dată, să nu se mai repete, (la fiecare revenire a soției acasă), m-a făcut să fac un gest regretabil: am luat-o de după gât și i-am strigat în față că nu mai rezist, nu mai pot, căci, cu ”gândirea din capul ei mă face și pe mine cu capul!”….și am tras-o cu fruntea ei către fruntea mea”, scria Focșa, într-o postare pe Facebook.

Poate că ar fi fost crezut în ce privește bruscarea, însă modul în care a justificat nasul sângerând la consoartei a provocat doar neîncredere, după ce a afirmat că soția s-a izbit de ușă. „La uşa dormitorului, a mai fost o busculadă şi a fost atinsă şi de uşa camerei, atunci am văzut că-i sângerează nasul”, susținea Focșa. Nici măcar colegii de partid nu l-au crezut astfel că a fost exclus imediat. Între timp, soția molestată a cerut divorțul astfel că deputatul este un bărbat liber.

ADVERTISEMENT

Tot de o excludere imediată din AUR a avut parte și deputatul Titi Stoica, din cauza apelurilor telefonice nocturne pe care le făcea unor colegi de la alte partide din Parlament pe care îi înjura cu sârg. „Omul ăsta are o problemă cu alcoolul, e un păcat. Ştiam de problema lui, a recidivat. Mulţi români suferă de această patimă. Nu face cinste nici partidului nostru, nici Parlamentului României”, se scuza președintele George Simion, după anunțul excluderii lui Stoica.

AUR nu a putut ascunde sub preș situația întrucât unul din deputații sunați noaptea, Gheorghe Șoldan (PSD), l-a înregistrat în timpul unuia dintre apeluri și apoi a făcut publică înregistrarea în care Stoica poate fi auzit clar înjurând, în pofida dificultăților pe care le avea cu limbajul articulat la acea oră târzie din noapte:

Titi Stoica: Jegule, înregistrezi jegule?
Gheorghe Șoldan: Suni la ora asta colegii, Titi?
Titi Stoica: Da, mă, să iți dau la m*** de aia te sun. La toți ca tine. Mânca-mi-ați p*** de gropari!

Ca să-i iasă înregistrarea cât mai frumoasă, Șoldan l-a întărâtat pe Stoica să continue cu înjurăturile, întrebându-l la final ce i-ar mai face. După câtea clipe de adâncă cugetare, Stoica a răspuns: „Am să ți-o îndes!” Până la urmă Stoica a avut parte de îndesat, atât din partea lui Șoldan care l-a dat în gât, cât și a partidului, iritat de asemenea comportament.

„Sangre caliente” în Moldova

Recent, fostul primar de Iași, Gheorghe Nichita a cerut eliberarea condiționată din închisoare însă instanța a apreciat că solicitarea este prematură, astfel că Nichita trebuie să aștepte până în luna decembrie pentru o nouă încercare de a ieși din penitenciar. Motivul pentru care fostul edil din capitala Moldovei este unul foarte stupid. Pe lângă condamnarea pentru luare de mită, Nichita s-a mai pricopsit cu una pentru abuz în serviciu, de 5 ani și 2 luni, întrucât a folosit poliția locală pentru a-și urmări fosta amantă, care-l „traducea” cu un alt bărbat.

Polițiștii locali din Iași au urmărit-o pe biata femeie și pe iubitul ei nu doar în mai multe locuri din țară, ci și în străinătate, ajungând tocmai în Spania, la Malaga. Deosebit de suculentă pentru presă a fost o stenogramă din dosarul procurorilor din care reieșea că polițiștii au primit ordin să se asigure că cei doi vor fi cazați, la pensiunea din Suceava la care mergeau, într-o cameră cu „un pat care scârțâie”, astfel încât Otello de la primărie să fie sigur dacă cei doi s-au dedat plăcerilor trupești sau nu.

Pentru filajul la care  fost supusă femeia timp de doi ani și jumătate, folosindu-se resurse publice, atât Nichita, cât și șeful poliției locale au ajuns în închisoare. Acum Nichita organizează seri de film pentru deținuți ca să convingă instanța că merită să fie eliberat condiționat, după o urmărire penală începută încă din 2016 și soluționată definitiv prin condamnare în 2022.

Fostul președinte al CJ Neamț, Ionel Arsene, s-a predat pe 27 martie autorităților din Italia după ce fugise în această țară ca să evite întemnițarea sa în urma unei comdamnări definitive pentru fapte de corupție. Arsene este cunoscut și sub porecla de „Ciorăpel” care i s-a tras de la o înregistrare care a apărut în 2014, pe când era doar deputat PSD, în care apărea în timpul unei partide de sex cu o tânără, deși Arsene este om însurat.

În timpul coitului, Arsene a rămas doar cu ciorapii pe el, aspect care nu a rămas neobservat. Se pare că tânăra era liceană, dar împlinise 18 ani, motiv pentru care nu au existat consecințe penale. În apărarea lui „Ciorăpel”, trebuie spus că după consumarea spasmului erotic s-a interesat de starea la învățătură a fetei pe care a încurajat-o să-și vadă de carte întrucât „tinerețea trece”.

Decăderea marii corupții la nivelul de găinărie

Tot în categoria scandaluri penibile se pot încadra și dosare de corupție care strică reputația breslei marilor corupți, aducând această îndeletnicire a politicienilor la stadiul de găinărie. Fostul ministru al Mediului și actualul președinte al CJ Iași Costel Alexe s-a ales cu porecla de Tablă, după ce procurorii au început urmărirea penală împotriva sa pentru o mită pe care ar fi primit-o sub forma a 22 de tone de tablă sub felurite forme – pătrată, cutată, rectangulară, rulouri.

Scandalul a izbucnit în 2021, iar dosarul urmează să fie judecat de prima instanță în această toamnă. La momentul anunțului DNA, Alexe s-a autosuspendat din PNL, însă nici prin cap nu i-a trecut să renunțe la funcția de președinte al CJ Iași. De altfel, ruptura dintre el și liberali este pur formală întrucât a fost văzut la diverse evenimente la care au participat și alți fruntași ai partidului, fără să fie jenați de o asemenea companie.

Tot la capitolul „găinării” pot fi incluse și acuzațiile aduse lui Niculae Bădălău, care a fost arestat la finalul anului trecut într-un dosar legat de o tentativă de mituire a unui primar din Giurgiu pentru ca acesta să acorde contracte publice firmei fiului fostului senator. Un om care la acea vreme era membru al conducerii Curții de Conturi, fost senator, fost ministru al Economiei și unul dintre liderii influenți ai PSD s-ar fi coborât atât de jos încât să încerce să mituiască un primar de comună pentru un contract. Dosarul urmează să ajungă în fața instanței.

Trebuie spus că Bădălău are deja la activ o condamnare care datează din anul 1988 când a furat patru saci de grâu. Atunci s-a ales cu un an de închisoare cu executare la locul de muncă pentru furt în dauna avutului obștesc. Odată cu noua arestare, i s-a cerut demisia de la Curtea de Conturi însă nu a avut demnitatea de a face acest gest astfel că propriul partid a fost pus în situația penibilă de a iniția procedura de revocare de către Parlament.

ADVERTISEMENT