Life

Secretele de la chefurile lui Nicolae Ceaușescu, dezvăluite. Ce era nevoit să facă Benone Sinulescu: “Mi-era frică”. Video

Benone Sinulescu a fost unul dintre cei mai apreciați interpreți de muzică populară. Talentul său a fost observat și de Ceaușeșcu, care îl chema frecvent la recepțiile sale.
19.11.2021 | 11:03
Secretele de la chefurile lui Nicolae Ceausescu dezvaluite Ce era nevoit sa faca Benone Sinulescu Miera frica Video
Benone Sinulescu, nelipsit de la chefurile lui Nicolae Ceaușescu. Sursă foto: Montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Benone Sinulescu a fost invitat la toate recepțiile organizate de Nicolae Ceaușeșcu. Cum descrie acesta petrecerile date de fostul președinte al României? În cadrul unui interviu pe care i l-a acordat Adrianei Bahmuțeanu, în urmă cu 3 ani, în cadrul emisiunii Acces Direct, artistul a făcut dezvăluiri neștiute despre chefurile date de Nicolae și Elena Ceaușescu.

“Din nefericire eram nelipsit de la toate întâlnirile lui Ceaușeșcu,”, și-a început Benone Sinulescu mărturisirile despre recepțiile la care era chemat de Nicolae Ceaușeșcu.

ADVERTISEMENT

Benone Sinulescu, nelipsit de la chefurile lui Nicolae Ceaușescu

Nea Beni, preferatul familiei Ceaușescu

Tot în cadrul aceluiași interviu, nea Beni a mărturisit că Nicolea Ceaușescu aprecia două dintre piesele lui. “Avea două cântece de-ale mele care îi plăceau foarte mult: ‘Radu mamii’ și ‘La căsuța cu pridvor’.”, a continuat acesta.

În cadrul acestor întâlniri, Benone Sinulescu spunea că a avut ocazia să întâlnească tot felul de doamne din înaltă societatea, pe care ezită să le catalogheze într-un anumit fel. “Au apărut fel de fel de figuri, de soliste…ele spuneau că nu au lipsit de la nicio recepție de-a lui Ceaușeșcu”, a precizat Benone Sinulescu. În cadrul întâlnirii cu Adriana Bahmuțeanu, Benone Sinulescu ține să nuanțeze faptul că el era mereu chemat la ospățurile date de fostul președinte al României. “Eram nelipsit”, a declarat atunci Benone Sinulescu.

ADVERTISEMENT

Benone Sinulescu, amintire de la una din recepțiile organizate în cinstea lui Nicolae Ceaușeșcu

Benone Sinulescu a dezvăluit și un moment pe care el l-a considerat destul de delicat. “A fost o recepție dată de Ceaușeșcu la Casa Armatei, sala de marmură și acolo a invitat mulți cântăreți de primă mărime și, când s-a terminat recepția, a venit la noi acolo și a dat mâna doar cu mine. M-am simțit prost”, i-a mărturisit Benone Sinulescu Adrianei Bahmuțeanu,

Benone Sinulescu mărturisea că s-a simțit onorat, dar și inconfortabil, pentru că Ceaușeșcu i-a reproșat că nu cânta toate strofele din melodia “Radu mamii”. Ceaușeșcu nu a ezitat să îl îndemne pe Benone Sinulescu să ceară reintroducerea tuturor strofelor în cântecul preferat de acesta. “(…) Să te duci la el (n.r. Tudor Gheorghe, compozitorul cântecului) să-i spun să-l faci tot așa cum e cântecul”, i-ar fi spus Nicolae Ceaușescu lui Benone Sinulescu.

ADVERTISEMENT

Benone Sinulescu, detalii despre familia Ceaușeșcu: “El nu bea, ea era mai severă”

Benone Sinulescu i-a dezvăluit Adrianei Bahmuțeanu că Nicolae Ceaușeșcu nu avea obiceiul să bea la recepții. Despre soția fostului președinte, Benone Sinulescu preciza că era o persoană mai dificilă: “Ea era un pic mai severă.”

Benone Sinulescu, nevoit să compună un cântec în cinstea președintelui

Benone Sinulescu își amintea, în cadrul acelui interviu, cum a fost contactat de oamenii lui Ceaușeșcu pentru a compune un cântec, în cinstea acestuia. “Mă sună pe mine și pe Angela Moldovan de la secția de cultură să facem un text, un cântec și să fie vesel și să-l preamărim pe tovarășul nostru Ceaușeșcu”, preciza Benone Sinulescu.

ADVERTISEMENT

Benone menționează că îi era teamă de cum va decurge discuția și de cum va aprecia Nicolae Ceaușeșcu cântecul. “Aveam niște emoții groaznice. Mi-era frică. Dacă zic în loc de ‘să trăiți, să muriți?’. “, a continuat Benone Sinulescu.

Benone Sinulescu a povestit și un episod în care a fost condus la Televiziunea Română, unde trebuie să facă o impresie bună. “Ne-a luat cu o duba… să ne ducă la Televiziunea Română să ne facem și acolo de…ceva. Am cântat și acolo, am scăpat, dar jur pe sănătatea mea că atât mai știam din tot cântecul ‘Fiu iubit din Scornicești, la mulți ani, să ne trăiești!’ “, a continuat Benone Sinulescu.

Vă reamintim că Benone Sinulescu a încetat din viață, ieri, 18 noiembrie, la vârsta de 84 de ani, din cauza unei pneumonii.

 

 

 

ADVERTISEMENT