Sport

Bergodi, declarație-șoc: ”La meciul cu Steaua s-au întâmplat lucruri ciudate!”

Cristiano Bergodi a mărturisit la SUFLET DE RAPIDIST că în sezonul 2006-2007, pe când antrena CFR Cluj, a avut o experiență neplăcută cu Steaua.
17.09.2023 | 17:32
Bergodi declaratiesoc La meciul cu Steaua sau intamplat lucruri ciudate
Cristiano Bergodi a mărturisit la SUFLET DE RAPIDIST că în sezonul 2006-2007, pe când antrena CFR Cluj, a avut o experiență neplăcută cu Steaua. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Italianul este unul dintre cei mai apreciați tehnicieni din fotbalul românesc, dar acesta a povestit la SUFLET DE RAPIDIST cât de greu i-a fost când s-a apucat de această meserie, imediat după ce și-a încheiat cariera de jucător.

Bergodi, dezvăluire uluitoare despre Steaua din perioada când a antrenat CFR Cluj

Invitat special în cea mai recentă ediție a emisiunii SUFLET DE RAPIDIST, antrenorul italian Cristiano Bergodi a povestit un episod când era pe banca tehnică a lui CFR Cluj și consideră că s-au întâmplat lucruri ciudate care au dus la pierderea locul 2 în favoarea Stelei.

ADVERTISEMENT

”La CFR, când am ajuns acolo în 2007, ei atunci începeau să investească, la fel cum e și la Rapid acum. În acel an am ajuns pe locul 3 și am dat jos de pe podium Rapidul lui Răzvan Lucescu. Înaintea noastră era Dinamo cu Rednic și Steaua cu Olăroiu.

La un moment dat Steaua era la 8 puncte în spatele nostru, noi eram pe locul 2 care ducea în Champions League. Locul 2 mergea în preliminarii, iar campioana era direct în grupele Champions League.

ADVERTISEMENT

Aveam o echipă bună, dar în ianuarie am adus 2-3 jucători, Didi, Dani și Tony da Silva, cu care s-a îmbunătățit lotul. Aveam mereu concurență și așa am ajuns pe locul 3. Steaua ne-a depășit, dar s-au întâmplat lucruri pe care nu le putem vorbi aici. Ar ieși mare balamuc, dar oricum s-au întâmplat lucruri ciudate în anul acela.

Noi eram pe locul 2 la un moment și a trebuit să dau 3-4 jucători afară din lot pentru că nu știu ce s-a întâmplat. Oricum, antrenorul e întotdeauna ultimul care află. După ultima persoană din club este antrenorul”, a declarat Bergodi, la SUFLET DE RAPIDIST.

ADVERTISEMENT

Bergodi nu a câștigat titlul în România

Deși a antrenat la mai multe echipe mari din România, Cristiano Bergodi nu a reușit niciodată să câștige titlul. Italianul a fost însă aproape în 2020, când era la Universitatea Craiova și a jucat un meci cu trofeul pe masă, pe ”Ion Oblemenco”.

Bergodi a ajuns în România în 2005, la FC Național, iar de atunci a mai antrenat la CFR Cluj, Rapid, în trei mandate, Poli Iași, FCSB, ASA Târgu-Mureș, FC Voluntari, Universitatea Craiova și Sepsi OSK.

ADVERTISEMENT

Patru trofee a câștigat în România: două Cupe cu Sepsi OSK și două SuperCupe, cu Sepsi OSK în 2023 și cu Rapid în 2008. A mai antrenat la Imolese, Sassuolo, Modena, Pescara ori Brescia, în Italia. Ca secund a lucrat la Lazio și Lecce, alături de Domenico Caso, respectiv Angelo Gregucci.

SUFLET DE RAPIDIST, proiect realizat cu sprijinul Superbet, este o emisiune de tip podcast prezentată de Robert Niță și Lucian Ionescu ce poate fi urmărită în exclusivitate pe FANATIK.RO marți, de la ora 13:30. De asemenea, în fiecare zi de joi, de la 10:30, SUFLET DE RAPIDIST se transmite pe pagina de Facebook Horia Ivanovici și pe contul de YouTube Fanatik.

Bergodi, dezvăluire după mai bine de 15 ani

ADVERTISEMENT