Sport

Bogdan Lobonț a făcut show la conferință înainte de FCSB – Rapid: „Trăiesc clipa, trăiesc momentul”. A pus la punct un jurnalist: „Mâine seară îți răspund”

Bogdan Lobonț a făcut spectacol la conferința de presă premergătoare derby-ului FCSB - Rapid. Antrenorul giuleștenilor nu simte presiune.
19.04.2024 | 18:29
Bogdan Lobont a facut show la conferinta inainte de FCSB  Rapid Traiesc clipa traiesc momentul A pus la punct un jurnalist Maine seara iti raspund
Bogdan Lobonț a avut un discurs savuros la conferința de presă premergătoare derby-ului FCSB - Rapid. Foto: captură Rapid TV.
ADVERTISEMENT

Bogdan Lobonț va debuta ca antrenor principal pe banca Rapidului chiar la derby-ul cu FCSB, sâmbătă, 20 aprilie, ora 20:30, în etapa a 5-a din play-off-ul SuperLigii. Antrenorul giuleștenilor a răspuns în stilul caracteristic la întrebările jurnaliștilor de la conferința de presă premergătoare duelului de foc.

Bogdan Lobonț a făcut show la conferință înainte de FCSB – Rapid: „Trăiesc clipa, trăiesc momentul”

Rapid are nevoie de un rezultat pozitiv contra marilor rivali pentru a pune capăt seriei negative. Cu Cristiano Bergodi la cârmă, clubul patronat de Dan Șucu și Victor Angelescu a înregistrat 4 eșecuri consecutive și a ajuns până pe locul 5 în play-off.

ADVERTISEMENT

Bogdan Lobonț, antrenor principal, și Adrian Iencsi se vor ocupa de Rapid, iar meciul lor de debut are loc sâmbătă seară pe Arena Națională contra FCSB. „Mai este ceva de spus despre meciul de mâine? Un meci fantastic, Arena Națională sold-out. Mai mult decât atât de ce avem nevoie? Gazonul e bun, tribunele pline.

Trebuie să ne bucurăm de fotbal. Cu siguranță o să fie un meci spectaculos. La final, când tragem linie, vedem rezultatul. Emoții sunt tot timpul. Nu cred că în funcție de meciurile pe care le jucăm sunt emoții mai intense sau mai puțin intense.

ADVERTISEMENT

E același nivel de emoție. Important e cum le gestionăm. E o provocare (n.r. antrenor Rapid) ca toate celelalte, cu siguranță o să urmeze altele. Trăiesc clipa, trăiesc momentul și încerc să învăț din fiecare experiență care îmi iese în cale”, a declarat Bogdan Lobonț, la conferința de presă.

„Următorul obiectiv este antrenamentul de peste 15 minute”. Bogdan Lobonț, înainte de FCSB – Rapid: „Sunt o persoană norocoasă”

Bogdan Lobonț nu simte presiune în noua postură pe care și-a însușit-o la Rapid. Fostul mare portar român vrea să se bucure de experiență și să ia cele mai bune lucruri. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate venirea lui „Lobby” la Rapid, în vara anului trecut, în primă fază în calitate de antrenor cu portarii.

ADVERTISEMENT

„E o provocare, o accept așa cum e. Cu riscurile, cu avantajele pe care mi le oferă. Eu n-am schimbat nimic, nu pot să schimb nimic. Cei care pot schimba totul sunt jucătorii. Chiar vrei să-ți spun ce le-am zis? Îmi pare rău, dar nu pot să împărtășesc asta cu tine. 

Avem nevoie să muncim, să ne focusăm pe următorul obiectiv. Următorul obiectiv este antrenamentul de peste 15 minute. Luăm obiectiv cu obiectiv, încercăm să ne focusăm pe drumul pe care îl avem de parcurs. La final vedem unde suntem. 

ADVERTISEMENT

Îi cunosc pe toți băieții pe care îi avem la dispoziție. Sunt la Rapid din august anul trecut. Știu ce calități, știu ce defecte au. Sunt convins că o să dea maximum. Sunt norocos de fel. Mă consider o persoană foarte norocoasă. Am avut parte de noroc de-a lungul vieții. Dacă nu aveam noroc, astăzi nu eram în fața dumneavoastră”, a mai spus Bogdan Lobonț.

„E supărat Bergodi că sunteți antrenor principal la Rapid?” Cum a răspuns Lobonț

Bogdan Lobonț l-a înlocuit pe banca Rapidului pe Cristiano Bergodi. Antrenorul italian a plecat după înfrângerea cu Sepsi, scor 0-1, în etapa precedentă. Lobonț a mărturisit că a vorbit cu Bergodi la plecarea din Giulești.

În continuare, „Pisica” a pus la punct un jurnalist și l-a lăudat pe Cristi Săpunaru. „Am vorbit cu Bergodi, normal. Nu știu dacă este supărat sau nu. Asta nu l-am întrebat. Mâine seară îți dau răspunsul după meci, dacă mai avem ocazie să ne vedem. Bănuiesc că o să fii la meci. 

Săpunaru este căpitanul Rapidului, nu se pune problema să aibă o responsabilitate mai mare la meciul de mâine seară față de meciurile precedente. Știe cum să gestioneze fiecare situație, vestiarul.

Înainte de a fi căpitanul Rapidului este o persoană extraordinară, câștigător de Cupa UEFA. Am secretele mele. Chiar vreți să vă dezvălui tot de la prima conferință?”, au fost cuvintele lui Bogdan Lobonț.

ADVERTISEMENT