Fotbal intern

Bogdan Planic a semnat cu Maccabi Haifa! Gigi Becali a promis că merge în instanţă după cele 10 milioane de euro

06.09.2020 | 17:46
Bogdan Planic a semnat cu Maccabi Haifa Gigi Becali a promis ca merge in instanta dupa cele 10 milioane de euro
ADVERTISEMENT

Bogdan Planic a reziliat unilateral contractul cu FCSB în luna iunie, la doar câteva zile după derby-ul cu CFR Cluj, pierdut cu 0-1 de roş-albaştrii. Fundaşul sârb a fost ameninţat de Gigi Becali, care i-a transmis că este o decizie care îl poate costa pe el sau clubul care îl transferă 10 milioane de euro. Fotbalistul a semnat cu Maccabi Haifa şi cu siguranţă patronul FCSB va merge în instanţă. 

Latifundiarul a susţinut că jucătorul mai avea un an de contract cu FCSB, iar rezilierea a fost unilaterală. În contractul cu roş-albaştrii, Bogdan Planic avea o clauză de reziliere de 10 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

De altfel, Gigi Becali i-a transmis fotbalistului că ori va plăti 10 milioane de euro, ori se va lăsa de fotbal, pentru că nu are de gând să facă niciun pas înapoi din cauza faptului că fundaşul sârb a plecat în plin campionat.

Bogdan Planic a semnat cu Maccabi Haifa! Războiul se mută în instanţă

Sârbul a fost supărat pentru că a fost unul dintre oamenii care au fost băgaţi în şomaj tehnic de Gigi Becali în timpul pandemiei COVID-19, însă finanţatorul roş-albaştrilor s-a apărat spunând că a acţionat conform legii.

ADVERTISEMENT
Bogdan Planic la Maccabi Haifa

Litigiul pe care îl are Planic cu FCSB nu îl împiedică să joace în altă parte. El va avea cartea verde provizorie de la FIFA și în paralel se va desfășura procesul cu FCSB. Fotbalistul vrea plata salariilor restante, inclusiv cele din șomaj tehnic, iar Gigi Becali vrea să ceară despăgubiri pentru ruperea unilaterală a contractului:

“Dacă îl ia vreun club, eu iau zece milioane de la clubul ăla”

„Eu nu fac discuții cu fotbaliștii. Eu negociez contracte. Așa cum eu le respect, trebuie să le respecte și ei. Ceea ce se întâmplă acum cu FCSB este în dezavantajul lui. Situația e clară: ori iau eu zece milioane, ori se lasă el de fotbal. Dacă îl ia vreun club, eu iau zece milioane de la clubul ăla. Așa, dacă se lasă el nu mai iau nimic”, a declarat Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Astfel, fotbalistul va putea să joace pentru Maccabi Haifa cu carte verde provizorie de la FIFA până la stingerea litigiului. În funcţie de sentinţă, rămâne de văzut care dintre cele două părţi vor avea de plată.

Ofertat de Universitatea Craiova imediat ce a plecat de la FCSB

Bogdan Planic a fost transferat de FCSB în vara anului 2017 pentru 350.000 de euro de la Vojvodina Novi Sad. Fundașul sârb s-a dovedit unul dintre cele mai bune transferuri din ultimii ani la roș-albaștrii. În acest sezon fotbalistul a evoluat în 30 de meciuri.

ADVERTISEMENT

Fundaşul central sârb a fost ofertat imediat după plecarea de la FCSB de Universitatea Craiova, însă nu putea să semneze cu oltenii pentru că FIFA permite jucătorilor să evolueze cu cartea verde provizorie în orice ţară, mai puţin cea în care a avut probleme.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Voluntari – FCSB: 1,87 este cota pentru “peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT