Sport

Bucureștiul a trăit cel mai frumos meci de la EURO 2020! Galerie foto de colecție de la Elveția – Franța

Pe National Arena a avut loc unul dintre cele mai spectaculoase meciuri de la un turneu final, iar FANATIK a pregătit o galerie foto de senzație de la Elveția - Franța
29.06.2021 | 12:49
Bucurestiul a trait cel mai frumos meci de la EURO 2020 Galerie foto de colectie de la Elvetia  Franta
ADVERTISEMENT

Meciul din optimile EURO 2020 dintre Elveția și Franța a oferit momente memorabile și o desfășurare dramatică, la finalul căruia campioana europeană și mondială a plecat acasă prematur, în frunte cu Kylian Mbappe care a părăsit dărâmat terenul după ce a ratat penalty-ul decisiv.

Elveția – Franța a fost un meci de povestit nepoților cu imagini care pur și simplu vor rămâne întipărite pe retină, un meci care va rămâne în istoria acestui turneu final și o rană deschisă pentru naționala „Cocoșului Galic”, la zece ani distanță de la primul meci jucat pe Național Arena.

ADVERTISEMENT

Galerie foto emoționantă de la meciul-vedetă al EURO 2020: Elveția – Franța

FANATIK a fost prezentă pe National Arena și a trăit la cote maxime partida de excepție oferită de reprezentativele Elveției și Franței. Așa că vă împărtășim cele mai frumoase imagini de la meciul care a repus România pe harta fotbalului european.

Totul a început în Centrul Vechi, unde fanii elvețieni și francezi au făcut spectacol, au cântat împreună și s-au bucurat de berea ieftină din Capitala României, chiar dacă s-au plâns de condițiile din București, cu aroganța specifică și cu care deja ne-am obișnuit.

ADVERTISEMENT

Show-ul a continuat în drumul spre stadion, unde tot suporterii francezi au fost în prim plan și au oferit un spectacol veritabil de tip „corteo” în drum spre Național Arena. FANATIK a surprins imaginile de la Piața Iancului.

Cei 25.000 de norocoși care au prins un bilet la meciul dintre Elveția și Franța s-au bucurat din plin pe stadion, unde au venit costumați care mai de care, au avut mesaje pregătite pentru jucători, au plâns, s-au bucurat, au făcut valuri în tribune, iar la final au aplaudat și și-au respectat adversarii, ceea ce e poate cel mai important.

ADVERTISEMENT

La meciul de la București și-a făcut simțită prezența și fostul mare fotbalist al lui Real Madrid și Barcelona, Luis Figo. Dan Barna, liderul USR, nu a ratat ocazia și s-a fotografiat la tribuna oficială cu portughezul.

Luis Figo și Dan Barna la meciul dintre Elveția și Franta. Sursă foto: Facebook oficial Dan Barna
Luis Figo și Dan Barna la meciul dintre Elveția și Franta. Sursă foto: Facebook oficial Dan Barna.

Elveția-Franța de la extaz la agonie și viceversa

Karim Benzema a fost cel mai important jucător al naționalei Franței și a oferit un moment magic cu o preluare fantastică, reușind să înscrie o dublă în doar două minute. Franța conducea cu 3-1 în minutul 80 și părea că nimic nu se mai poate întâmpla. Elvețienii au redus din diferență în minutul 81, iar egalarea a venit dramatic în ultimul minut al partidei, moment în care imaginile cu fanii elvețieni au devenit virale pe internet și au făcut înconjurul pământului.

ADVERTISEMENT
Fanii elvețieni, de la extaz la agonie în decurs de trei minute. Cum s-a schimbat soarta partidei între minutul 87 și 90
Fanii elvețieni, de la extaz la agonie în decurs de trei minute. Cum s-a schimbat soarta partidei între minutul 87 și 90. Sursă foto: captură ESPN.

Deși a oferit o pasă de gol, Kylian Mbappe, starul naționalei lui Didier Deschamps, a ratat o ocazie uriașă, care putea tranșa meciul și pe care probabil nu o va uita prea curând. „Bomboana pe colivă” a fost penalty-ul decisiv ratat și care a răpit visul unui nou titlu continental. Mulți s-au întrebat dacă durerile de la picior din finalul partidei nu i-au afectat execuția de la punctul cu var.

Kylian Mbappe a avut dureri la coapsa piciorului stâng în finalul meciului cu Elveția. Sursă foto: Fanatik
Kylian Mbappe a avut dureri la coapsa piciorului stâng în finalul meciului cu Elveția. Sursă foto: Fanatik.

Starul lui Paris Saint-Germain a avut însă puterea să ridice capul din pământ și a avut mesajul unui lider adevărat după eliminarea de la EURO 2020: „E foarte dificil să ștergi cu buretele… Tristețea este imensă după această eliminare pentru că nu ne-am putut atinge obiectivul. Îmi pare rău pentru acest penalty ratat. Mi-am dorit să ajut echipa, dar am eșuat. Îmi va fi foarte greu să adorm, dar din păcate așa este în acest sport pe care îl iubesc atât de mult, cu suișuri și coborâșuri. Știu că voi, fanii, sunteți dezamăgiți, dar vreau oricum să vă mulțumesc pentru susținerea voastră și pentru că mereu credeți în noi”, a spus atacantul înt-o postare pe instagram.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Kylian Mbappé (@k.mbappe)

Elveția scrie istorie la București, în timp ce presa din Franța e șocată de eliminarea de la EURO 2020

Jucătorii lui Vladimir Petkovic, selecționerul Elveției, au scris istorie în meciul de la București, iar imaginile cu bucuria lor i-au făcut și pe suporterii francezi să îi fotografieze, iar asta spune multe despre educația acestor suporteri, care au venit pur și simplu să se bucure de spectacolul din teren și din tribune.

Un suporter francez îmbrăcat cu tricoul lui Mbappe, imortalizează bucuria fără margini a elvețienilor
Un suporter francez îmbrăcat cu tricoul lui Mbappe, imortalizează bucuria fără margini a elvețienilor. Sursă foto: Fanatik.

În schimb, presa din Franța nu i-a iertat pe jucătorii lui Didier Deschamps, și a criticat în termeni duri eliminarea de la Campionatul European, unde toată lumea îi vedea francezi mari favoriți: „Deziluzie teribilă! Regrete Eterne! Deziluzie uriașă pentru Les Bleus! Campionii mondiali au fost eliminați în optimile de finală de Elveției după un meci nebunesc, încheiat la penalty-uri”, a titrat eurosport.fr.

„A fost incredibil, maiestuos, extraordinar, disperat! Franța, eliminată de Elveția, la penalty-uri, după un meci nebunesc”, au punctat cei de la L’Equipe, în timp ce Didier Deschamps a tras concluziile: „Dacă sunt regrete? Da, ultimele 10 minute, plus ultimele două ocazii pe care le-am avut. Nu am gestionat bine finalul, așa este fotbalul uneori”, a spus trist antrenorul care se află pe banca naționalei de nouă ani.

Ratarea uriașă a lui Kylian Mbappe din finalul meciului cu Elveția
Ratarea uriașă a lui Kylian Mbappe din finalul meciului cu Elveția
  • 3-3 a fost scorul meciului dintre Elveția și Franța după 90, respectiv 120 de minute
  • 25.000 de spectatori au fost prezenți pe stadion la ultimul meci de la București de la acest turneu final
  • 10 ani au trecut de la ultimul meci jucat de Franța pe Național Arena
ADVERTISEMENT
Tags: