Sport

Burcă, presiune pe jucători înainte de Dinamo – Sepsi: „Asta aștept”. Atac la Vlad Iacob

Ovidiu Burcă a cerut mai mult de la jucătorii săi pentru partidele următoare. Antrenorul lui Dinamo a lăudat-o pe Sepsi înaintea confruntării directe de luni.
29.07.2023 | 13:48
Burca presiune pe jucatori inainte de Dinamo  Sepsi Asta astept Atac la Vlad Iacob
Ovidiu Burcă susține ultima conferință de presă la Dinamo. Foto: Facebook - @Dinamo București.
ADVERTISEMENT

Dinamo caută primul rezultat pozitiv de la revenirea în SuperLiga, luni, 31 iulie, de la ora 21:30 pe teren propriu cu Sepsi. Ovidiu Burcă vrea mai multă agresivitate pozitivă din partea jucătorilor săi. Antrenorul echipei din Ștefan cel Mare a avut doar cuvinte de laudă la adresa adversarei Sepsi.

Ovidiu Burcă, surprins de Sepsi: „Reprezintă un model demn de urmat în fotbalul românesc”

Sepsi merge cu moralul ridicat pe stadionul „Arcul de Triumf” pentru confruntarea cu Dinamo. Covăsnenii au câștigat meciul tur cu CSKA Sofia din turul al doilea preliminar al Conference League, scor 2-0, iar jocul echipei lui Liviu Ciobotariu l-a surprins pe Ovidiu Burcă.

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Dinamo i-a lăudat pe jucătorii adverși și pe antrenorul Liviu Ciobotariu. „Ne așteaptă un meci foarte dificil contra unei echipe foarte bune care sincer și pe mine m-a surprins rezultatul și modul în care au evoluat la Sofia împotriva CSKA. O echipă foarte bună din punct de vedere fizic, foarte bine antrenată, disciplinată.

Au un antrenor pe care îl cunosc foarte bine, am jucat alături de el. Un antrenor care merită mai multă apreciere în fotbalul românesc. Din partea mea o are.

ADVERTISEMENT

Un club care a făcut pași enormi și cred că reprezintă un model demn de urmat în fotbalul românesc, chiar dacă suntem puțin, știți bine investițiile Guvernului ungar pe teritoriul României, cred că totuși Sepsi a demonstrat prin tot ce face, atât la juniori, cât și la seniori că este un model pe care ar trebui să-l urmăm. Să lăsăm la o parte mândria și ego-ul tipic românesc și să tragem cu coada ochiului ceea ce fac ei bine acolo”, a declarat Ovidiu Burcă, la conferința de presă.

Ovidiu Burcă vrea mai mult de la jucători înainte de Dinamo – Sepsi: „Asta aștept”

Ovidiu Burcă nu crede că programul aglomerat al celor de la Sepsi care joacă meciuri din trei în trei zile poate reprezenta un avantaj pentru Dinamo. Antrenorul din Ștefan cel Mare a punctat faptul că echipa lui Laszlo Dioszegi are moralul ridicat în urma parcursului bun din startul de sezon.

ADVERTISEMENT

Sepsi a remizat cu Rapid (0-0) și a câștigat cu FCU 1948 Craiova (1-0) în primele două partide din campionat. Covăsnenii nu au încasat gol în primele patru meciuri acest sezon competițional. „Pe de altă parte, ei vin cu entuziasmul, cu încrederea pe care ți-l dă un astfel de rezultat, chiar și cu ritmul de joc, pentru că atunci când îți dorești să creezi o echipă competitivă la nivel european, ritmul, în care nu ai prea mult timp la dispoziție să antrenezi, cred că echipa răspunde foarte bine și din punctul ăsta de vedere știu că Ciobi reușește lucrurile foarte bine.

Din punctul ăsta de vedere, reprezintă un avantaj pentru ei. Rezultatul de la Sofia cred că le dă un boost de moral foarte important. Pe de altă parte, noi suntem într-o perioadă în care căutăm o formulă ideală, să integrăm jucătorii noi veniți, să-i facem să înțeleagă ce reprezintă acest club. Să-i facem să înțeleagă care este nivelul primei ligi. Deși pare că nu avem un nivel ridicat, Liga 1 este un campionat complicat. Nu e ușor pentru jucătorii străini să se adapteze. Nu este ușor sau greu, dar este diferit. 

ADVERTISEMENT

„Pe mine mă lasă reci astfel de aprecieri când nu faci puncte”

Aștept de la cei nou-veniți și de la cei care au fost aici anul trecut mai multă agresivitate, mai multă răutate pentru că după primele meciuri a părut echipa cuminte, care încearcă să joace un fotbal plăcut. Doar că în fotbal asta nu contează, e absolut egal cu zero. Pe mine mă lasă reci astfel de aprecieri în momentul când nu faci puncte, când nu ești solid, agresiv. Pierzi și îți arată probleme pe care le ai. Noi am fost prea moi mental și fizic. Să sperăm că vom face un meci mai intens, în primul rând din punct de vedere mental. 

Debutul ăsta de campionat a fost unul puternic. Nu mă deranjează că jucăm cu cele mai bune echipe din Liga 1. Îmi pare rău dacă cineva a venit aici și crede că ne luptăm pentru locurile 8-10. La Dinamo nu ai cum să ai un asemenea obiectiv. La Dinamo nu poți să pierzi cu FCSB și… Vreau să văd mai multă implicare, răutate, aștept mai mult de la toți”, a spus Ovidiu Burcă.

Ovidiu Burcă s-a săturat de scandaluri: „Sunt obosit”

Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo, și Andrei Nicolescu, președintele clubului din Ștefan cel Mare, s-au atacat reciproc vineri, după ce Vlad Iacob i-a pus la zid pe acționarii majoritari ai clubului „alb-roșu”. Ovidiu Burcă a vorbit despre „războiul civil” de la Dinamo.

„Sunt obosit de toată tevatura asta. Am încercat foarte mult timp să leg eu lucrurile. Poate Vlad Iacob a avut dreptate când a spus că fiecare trebuia să se ocupe de ce avea de făcut. Eu mi-aș fi dorit să fiu doar antrenor, dar a trebuit să fac și alte lucruri, forțat fiind. La noi niciodată nu e liniște.

Găsim motive să apărem, facem scandaluri închipuite, arătăm niște realități care nu există. Am 10 ani de când mă lupt în fotbalul românesc să creez contexte, medii, în care tinerii să se poată dezvolta. Cred că am mai multă experiență decât Vlad. Suporterii trebuie să stea liniștiți. Dinamo e pe un drum bun.

Trebuie să vedem unde eram anul trecut pe vremea asta. Față de anul trecut, lucrurile sunt incomparabil mai bune. Doar să fii rău intenționat să nu vezi această realitate. Am încercat să-i fiu mentor lui Vlad, să-i dau câteva sfaturi, dar se pare că n-am reușit. Ceea ce a făcut în ultimul timp nu face bine lui Dinamo.

„S-a spus că Red&White va fi noul Cortacero. Nu e adevărat”

Dacă cineva ține la clubul ăsta și vrem să construim performanță, trebuie să pornim de la lucrurile de la bază. Trebuie să facem echipă, să găsim soluții în interior. Nu să facem alianțe cu alți oameni, care au apărut deodată interesați de destinele clubului, în condițiile în care n-a fost nimeni aproape de noi când ne-a fost greu.

I-am presat tare pe cei de la Red&White, i-am încurcat rău, dar nu s-a făcut scandal, am rezolvat lucrurile intern. Trebuie să facem lucrurile armonios în interior. În spațiul public se creează ideea că e o criză profundă la Dinamo, nu e așa. Suntem pe un drum bun. Au venit niște acționari care și-au asumat datorii de 8-10 milioane de euro.

Au băgat bani în lunile astea, trebuie mai mult sprijin. Mi-ar fi plăcut și mie să vină un prinț arab, să ieșim din insolvență, și să semnăm jucători ca Chiricheș. S-a spus că Red&White va fi noul Cortacero. Nu e adevărat. Sunt oameni OK, așezați, echilibrați. Se vor mai alătura în curând și alți oameni. Lucrurile se îndreaptă spre bine. Nu cred că ar trebui să amețim suporterii. Să văd atâta scandal o dată, la două săptămâni… Nu e OK, performanța se construiește în liniște”, a încheiat Ovidiu Burcă.

ADVERTISEMENT