Sport

Ca și transferat în Polonia, Bogdan Racovițan a evoluat în FC Botoșani – Sepsi. De ce au riscat moldovenii? Exclusiv

Marius Croitoru l-a introdus pe Bogdan Racovițan în meciul cu Sepsi, deși acesta urmează să plece la Rakow, pentru că nu avea un jucător U21 de calitate! FC Botoșani va lua 550.000 de euro pe fundaș, 300.000 acum!
24.01.2022 | 19:16
Ca si transferat in Polonia Bogdan Racovitan a evoluat in FC Botosani  Sepsi De ce au riscat moldovenii Exclusiv
Racovițan a evoluat cu Sepsi, deși urmează să plece în Polonia, la Rakow. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

După Deian Sorescu la Rakow, transfer anunțat exclusiv de FANATIK, polonezii și-au mai asigurat serviciile unui fotbalist român. Este vorba despre Bogdan Racovițan (21 de ani), fundaș central care a impresionat în ultimul an atât la FC Botoșani, cât și în tricoul echipei naționale de tineret a României.

FANATIK a aflat motivul pentru care Marius Croitoru a riscat introducerea lui Bogdan Racovițan în FC Botoșani – Sepsi

Chiar dacă transferul e parafat din week-end, Marius Croitoru s-a văzut nevoit să apeleze la Racovițan în duelul cu Sepsi, unul extrem de important pentru moldoveni în lupta pentru play-off. Acesta a fost introdus titular în centrul defensivei, alături de veteranul Alin Șeroni (34 de ani), întrucât Croitoru avea nevoie de un U21 de valoare. Înlocuitorul său – Victor Dican (21 de ani, U Cluj) nu a ajuns încă la echipă.

ADVERTISEMENT

Duelul cu formația din Sfântu Gheorghe a fost, însă, ultimul pentru tânărul internațional de tineret, așa cum a anunțat prosport.ro.

FANATIK a aflat detaliile financiare ale mutării: Valeriu Iftime va primi 550.000 de euro, dintre care 300.000 imediat după ce jucătorul ajunge la Rakow.

ADVERTISEMENT

Rakow ocupă locul al treilea în primul eșalon al Poloniei, cu 35 de puncte, la 6 în spatele liderului Lech Poznan. Acolo, Racovițan va evolua alături de fostul căpitan al lui Dinamo, Deian Sorescu, adus tot în această iarnă, în schimbul a 800.000 de euro, plus bonusuri.

Tot site-ul nostru a dezvăluit și salariul pe care îl va încasa cel mai recent produs de export al „câinilor”, conform contractului valabil trei ani și jumătate, cu opțiune de prelungire pentru încă unul: nu mai puțin de 22.000 de euro pe lună.

ADVERTISEMENT

Înlocuitorul lui Racovițan l-a uimit pe Valeriu Iftime: „Ești fotbalist, sau inginer?”

În locul lui Bogdan Racovițan, la FC Botoșani va veni Victor Dican de la Universitatea Cluj, un jucător care a reușit să-l impresioneze pe Valeriu Iftime nu doar prin prisma evoluțiilor din eșalonul secund. La cei 21 de ani ai săi, acesta este înscris la două facultăți din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca: Relații Europene și Studii Internaționale, respectiv Facultatea de Educație Fizică și Sport, ale căror cursuri le urmează la fără frecvență.

E greu să pui un junior în locul lui Racovițan și să joace ca el. Marius spune tot timpul că găsim soluții. Cel pe care l-am găsit e mai bun, are școală. Am vorbit cu el și cu părinții săi, e un copil înscris la două facultăți.

ADVERTISEMENT

Când am auzit, mi-au sărit toate siguranțele. L-am sunat într-o seară, mi-a spus că învață pentru un proiect. ‘Am greșit? Ești fotbalist, sau inginer?’ Gata, e al meu!

Vine la mine, iar la anul zboară! Lumea îl știe, dar puțin. E copil bun, are 21 de ani”, a dezvăluit patronul moldovenilor, conform gsp.ro. În lotul echipei se mai află trei fundași centrali, Alin Șeroni, Joyskim Dawa și Adrian Moescu.

Originar din Râmnicu Vâlcea, Dican a avut prestații solide în cei doi ani și jumătate de când îmbracă tricoul „Șepcilor Roșii”.  În sezonul 2019-2020, acesta a bifat 20 de meciuri și chiar a reușit să înscrie 3 goluri, iar în 2020-2021 a prins nu mai puțin de 20 de meciuri și a marcat de 4 ori.

Nici în actuala stagiune nu s-a descurcat deloc rău, pentru că a evoluat în 16 partide – dintre care 14 ca titular – și a înscris două goluri. În plus, noul fundaș central al celor de la FC Botoșani este component al lotului României U21, alături de Racovițan.

  • 650.000 de euro este cota actuală a lui Bogdan Racovițan, o explozie incredibilă în ultimul an
  • 25.000 de euro era cota lui Racovițan acum un an, când a venit la Botoșani de la echipa secundă a lui Dijon
ADVERTISEMENT