Sport

Cât va câștiga Deian Sorescu la Rakow! Polonezii vor să doboare recordul de transfer al dinamovistului și oferă un milion de euro pentru un alt român!

Deian Sorescu a fost transferat de Rakow după negocieri intense cu oficialii lui Dinamo. Mijlocașul va avea un salariu important în Polonia, însă suma de transfer record ar putea fi doborâtă de Bogdan Racovițan.
20.01.2022 | 09:00
Cat va castiga Deian Sorescu la Rakow Polonezii vor sa doboare recordul de transfer al dinamovistului si ofera un milion de euro pentru un alt roman
Deian Sorescu, după hattrick-ul marcat în prima etapă cu FC Voluntari. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
20-01-2022
07:00

Rakow, ofertă de un milion de euro pentru Bogdan Racovițean

Din informațiile FANATIK, Rakow, echipa de pe locul trei din Polonia a făcut o ofertă de un milion de euro pentru fundașul central de 21 de ani al lui FC Botoșani, Bogdan Racovițan, iar Valeriu Iftime trebuie să ofere răspunsul final în cursul acestei zile. 

Eventualul transfer al lui Racovițan, anunţat de Prosport ar putea doborî recordul stabilit de transferul lui Sorescu.

Stoperul născut în Franța a fost urmărit de mai multe echipe, chiar și din Liga 1, iar patronul lui FC Botoșani a recunoscut că există negocieri cu polonezii: „Noi avem o discuţie, pot spune, avansată pentru transferul lui Racoviţan. Dacă Bogdan pleacă, avem nevoie de un jucător U21”.

Telenovela transferului lui Deian Sorescu a ajuns la final. FANATIK a anunțat în exclusivitate că Dinamo a acceptat oferta de 800.000 de euro plus bonusuri a celor de la Rakow pentru căpitanul echipei.

Deian Sorescu, cel mai scump transfer din istoria lui Rakow! Va câștiga 22.000 de euro lunar

Potrivit polonezilor de la wezlo.com, transferul lui Deian Sorescu este cel mai scump din istoria lui Rakow. Niciodată echipa nu a plătit 800.000 de euro pentru un jucător. Cu tot cu bonusuri, totalul ar putea ajunge la peste 1 milion de euro. Dinamo a păstrat și un procent de 15% dintr-un viitor transfer.

ADVERTISEMENT

Deian Sorescu a plecat alături de agentul său Giovani Becali în Polonia. Conform presei poloneze, el urmează să semneze un contract valabil trei ani și jumătate, cu opțiune de prelungire pe încă un an, cu un salariu lunar de 22.000 de euro.

Sorescu va efectua vizita medicală, astăzi, 20 ianuarie și va pleca apoi la Belek, Turcia, acolo unde Rakow se află în cantonament. Campionatul în Polonia se reia pe data de 4 februarie, când Sorescu ar putea debuta pe teren propriu împotriva celor de la Wisla Cracovia.

ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate încă de pe 28 decembrie 2021 că pista Polonia s-a redeschis pentru Deian Sorescu.

Sorescu, aproape de rivalii de la Legia Varșovia în vară!

În vară, Deian Sorescu a fost curtat de Legia Varșovia, echipa campioană. Însă, negocierile s-au împotmolit și până la urmă jucătorul a rămas la Dinamo. Nici cu cei de la Rakow lucrurile nu s-au desfășurat fără probleme, la un moment dat cele două părți fiind departe de un acord.

ADVERTISEMENT

Giovani Becali a declarat pe aeroport că Sorescu nu a semnat încă înțelegerea cu Rakow. Chiar dacă s-a înțeles la bani cu polonezii, agentul vrea să se asigure că fotbalistul român va lua suma promisă, grilele de impozitare fiind diferite în Polonia:

“Dinamo și-a propus 800.000 de euro și au aproape un milion de euro plus procente la următoarea vânzare. Clubul și-a atins scopul.

ADVERTISEMENT

Jucătorul nu a semnat, de aceea mergem, mai sunt lucruri minore, trebuie să vedem cum e cu impozitul. Noi am vorbit de salariul net, dar să vedem cum va fi acolo.

“Trebuie să rezolvăm cu impozitul, cu salariul lui, pentru că taxele sunt diferite acolo”

Vizita medicală o va face azi (n.r. miercuri), o va prelungi probabil și pentru mâine, după care va semna. Cum am zis, trebuie să rezolvăm cu impozitul, cu salariul lui, pentru că taxele sunt diferite acolo, TVA-ul e altfel, dar nu vor fi probleme.

Dinamo trebuie să meargă și fără Sorescu. Și-au luat bani mai mulți decât au crezut. Să creadă în el în continuare, că sa mai ia bani și din procente iar Flavius Stoican și echipa să salveze echipa. Ar fi păcat să nu mai fie în Liga 1”, a spus Becali la aeroport.

Sumă vitală pentru Dinamo!

Pentru Dinamo, cei 800.000 de euro reprezintă o sumă vitală pentru supraviețuire, în condițiile în care echipa aflată în insolvență obține cea mai mare finanțare din partea suporterilor din DDB, care livrează lunar o sumă importantă de bani.

Rakow mai are o țintă din Casa Pariurilor Liga 1 pentru această perioadă de mercato. Este vorba de fundașul Bogdan Racovițan de la FC Botoșani. Polonezii speră să îl poată transfera în această fereastră și pe apărătorul în vârstă de 21 de ani.

  • 1.900.000 de euro este cota de piață a lui Deian Sorescu
  • 0 euro a plătit Dinamo pe Deian Sorescu în vara anului 2018
ADVERTISEMENT