Sport

Cine s-a calificat în play-off-ul din Liga 2 Casa Pariurilor. Dramatism în ultima etapă, Dinamo a avut emoții până în ultima secundă

Dinamo și-a asigurat calificarea în play-off datorită rezultatelor din celelalte meciuri. Termină pe locul 6, iar Buzăul pe 5. Tot cu 31 de puncte, Slobozia merge în play-out.
12.03.2023 | 12:25
Cine sa calificat in playofful din Liga 2 Casa Pariurilor Dramatism in ultima etapa Dinamo a avut emotii pana in ultima secunda
Liga 2 Casa Pariurilor a intrat în linie dreaptă cu sezonul regulat, iar calculele arată că nu mai puțin de opt echipe se vor lupta pentru cele patru locuri care duc în play-off. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
12-03-2023
10:35

Dej, Buzău și Dinamo merg în play-off după o ultimă etapă dramatică în sezonul regular

  • Final de meciuri în sezonul regular. Dinamo merge în play-off de pe locul 6 după 1-1 cu Poli Timișoara. La egalitate de puncte, 31, cu Buzău, care termină pe 5, și cu Slobozia, trimisă în play-out la meciuri directe. Astfel, se merge în play-off cu următoarele punctaje. 1. Steaua 40, 2. Poli Iași 40, Oțelul 36, Unirea Dej 32, Gloria Buzău 31, Dinamo 31. 
  • Dinamo este egalată, dar momentan este ținută în play-off de scorurile de pe celelalte arene. Buzău egalează și urcă în play-off alături de Dinamo și Dej.
  • Slobozia egalează pe FC Brașov și revine pe loc de play-off.
  • FC Brașov înscrie cu Unirea Slobozia și este pe locul 6 în acest moment, în play-off. Cu Unirea Dej și Dinamo și ele în play-off.
  • Dinamo a deschis scorul în finalul primei reprize, gol de play-off pentru “câini”. Iar Buzăul a luat gol la Baia Mare. La aceste scoruri, Unirea Dej, Dinamo și Unirea Slobozia sunt în play-off, alături de Steaua, Iași și Oțelul.
  • Unirea Slobozia revine la 31 de puncte, după ce FC Brașov a egalat. Unirea Dej înscrie la Slatina și face 34 de puncte. Dinamo și Buzău ar mai fi și ele în play-off la aceste scoruri.
  • Unirea Slobozia a deschis scorul cu FC Brașov și în acest moment e pe locul 4 în clasament. 

Dinamo pornește runda 19 din Liga 2 Casa Pariurilor ca mare favorită pentru a-și asigura unul dintre cele 3 locuri rămase disponibile în play-off. O victorie cu Poli Timișoara, penultima clasată, ar rezolva acest obiectiv pentru “câini”.

Iată clasamentul de la care se pornește înaintea meciurilor de la ora 13:00.

Clasament Liga 2 Casa Pariurilor. Sursă foto: Flashscore.ro
04-03-2023
09:18

Dinamo, încă un pas spre play-off în Liga 2 Casa Pariurilor

Dinamo a învins-o pe Șelimbăr, scor 2-1, și mai are nevoie de o victorie și sâmbăta viitoare, cu Poli Timișoara, penultima clasată, pentru a fi sigur în play-off. Iată cum arată clasamentul.

Clasament Liga 2 Casa Pariurilor. Sursă foto: Captură Flashscore.ro
  • 13.25. Dinamo face 2-0 la Șelimbăr și este cu un pas în play-off. Are nevoie de victorie în ultima etapă, cu Poli Timișoara, penultima clasată, pentru a fi sigur între primele 6.
  • 12:50. Concordia Chiajna înscrie pe final cu Ripensia și face 2-1. Are 29 de puncte iar Dinamo este acum obligată să câștige la Șelimbăr.
  • 12:30. Dinamo deschide scorul și face un pas uriaș spre calificarea în play-off. Cu 30 de puncte, Dinamo este pe locul 5 în clasamentul live.
  • 12:16. Concordia Chiajna reușește egalarea și are din nou 27 de puncte în clasamentul live. FC Brașov a făcut 4-1.
  • 12:06: Metaloglobus deschide scorul pe terenul celor de la Unirea Dej. 
  • 11:41. Ripensia deschide scorul la Chiajna. Scor excelent pentru “câini”, care pot scăpa de o rivală importantă la play-off.
  • 11:35: FC Brașov – Unirea Constanța se face 3-1.
  • 11:32. FC Brașov face 3-0!
  • 11:30. FC Brașov – Unirea Constanța 2-0. Gazdele mai au nevoie de 3 goluri pentru a egala Dinamo la golaveraj.
  • 11:29: Slatina deschide scorul și face 26 de puncte. Păstrează șanse matematice de a fi în play-off.
  • 11:11: FC Brașov deschide scorul cu Unirea Constanța și face 27 de puncte. La fel ca și Dinamo, dar “câinii” au golaveraj mai bun.

Printre acestea se află și Dinamo, formație care are un moral ridicat după ce Dorin Șerdean a cedat acțiunile majoritare pe care le deținea prin intermediul firmei Lotus fondului de investiții Certinvest, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

Play-off-ul din Liga 2 Casa Pariurilor naște ambiții mari. Toate calculele pentru faza finală

După disputarea meciurilor din etapa a 17-a din Liga 2 Casa Pariurilor, formațiile CSA Steaua și Poli Iași și-au asigurat matematic locul în play-off. Calculele pentru celelalte patru poziții disponibile fiind extrem de încurcate.

ADVERTISEMENT

Sunt nu mai puțin de opt echipe care au șanse reale de a prinde finala pentru promovare, unele cu șanse mai mari, așa cum este Oțelul Galați, altele cu șanse mai mici, ca FC Brașov, dar care nu au depus încă armele și pot provoca surprize.

Întrebarea aflată pe buzele tuturor microbiștilor este dacă Dinamo va prinde play-off-ul. După victoria categorică în fața lanternei Unirea Constanța, trupa lui Ovidiu Burcă a urcat pe locul 6 și cu victorii în ultimele două etape din sezonul regulat nu mai poate coborî sub linie.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut dacă ”roș-albii”, plini de entuziasm după schimbarea acționarioatului, vor putea și din punct de vedere sportiv să le aducă o bucurie fanilor. Programul este unul accesibil, așa că sunt șanse să vedem Dinamo în lupta pentru promovare.

Oțelul, aproape cu ambele picioare în play-off

Pornind de la faptul că CSA Steaua, deși nu are drept de promovare, și Poli Iași și-au luat deja biletele pentru play-off-ul din Liga 2 Casa Pariurilor, în rândurile următoare vă prezentăm calculele pentru celelalte patru locuri disponibile, analizând poziția din care pleacă fiecare dintre cele opt formații și programul meciurilor rămase de jucat până la finalul sezonului regulat.

ADVERTISEMENT

Oțelul Galați – 95% (locul 3, 32 de puncte)

Trupa lui Dorinel Munteanu este mare favorită să prindă un loc în play-off, având nevoie de un singur punct în ultimele două etape. Programul este de partea lor, cu două meciuri la îndemână. În plus, gălățenii au și un lot care să le permită apoi să atace promovarea, dacă ne gândim că în această iarnă l-au adus pe experimentatul Kehinde Fatai.

  • adversari: Csikszereda (acasă), Dumbrăvița (deplasare)

Unirea Dej – 70% (locul 5, 30 de puncte)

Echipa antrenată de Dragoș Militaru este marea revelație a acestui sezon și are șanse foarte mari să ajungă în play-off. Dejenii mai au nevoie de o singură victorie pentru a realiza cea mai mare performanță din istorie, iar adversarele nu sunt deloc de speriat.

ADVERTISEMENT
  • adversari: Metaloglobus (acasă), CSM Slatina (deplasare)

Unirea Slobozia – 55% (locul 4, 30 de puncte)

Formația lui Costel Enache a smuls un punct din derby-ul cu CSA Steaua și continuă lupta teribilă pentru a rămâne în primele 6. Deși sunt acum pe poziția a 4-a, ialomițenii tremură serios pentru accederea în play-off, deoarece ultimele două etape se anunță infernale. Pentru Unirea ar fi o mare dezamăgire să nu ajungă să se lupte la promovare, ținând cont că tot sezonul au fost acolo în față.

  • adversari: Gloria Buzău (deplasare), FC Brașov (acasă)

Dinamo – 50% (locul 6, 27 de puncte)

”Câinii” au ajuns să fie la mâna lor pentru prinderea play-off-ului, două  victorii în ultimele etape asigurându-le locul în bătălia pentru promovare. Și asta pentru că există meciul direct dintre Slobozia și Buzău. Cu ambiția de a le dovedi noilor patroni că merită să îmbrace tricoul lui Dinamo și cu un program accesibil, jucătorii din Ștefan cel Mare au o șansă uriașă de le aduce o bucurie fanilor greu încercați în ultimii ani.

  • adversari: CSC Șelimbăr (deplasare), Politehnica Timișoara (acasă)

Gloria Buzău – 40% (locul 7, 27 de puncte)

Fără victorie în ultimele trei runde, echipa din Crâng și-a scăzut dramatic șansele la accederea în play-off. Urmează un prim meci crucial pentru formația lui Adrian Mihalcea, derby-ul cu Slobozia, iar o victorie ar ține-o cu speranțe pentru ultima rundă din sezonul regulat, atunci când vor avea o partidă mult mai ușoară.

  • adversari: Unirea Slobozia (acasă), Minaur Baia Mare (deplasare)

Concodia Chiajna – 20% (locul 9, 26 de puncte)

Ilfovenii, care au dat lovitura în iarnă cu aducerea lui Gabi Tamaș, s-a întors cu 3 puncte mari din deplasarea de la Baia Mare și păstrează în continuare șanse să intre între primele 6. Concordia are două jocuri cu formații aflate în coada clasamentului și pot face lejer 6 puncte și să aștepte pași greșiți din partea echipelor aflate în față.

  • adversari: Ripensia Timișoara (acasă), Metaloglobus (deplasare)

Csikszereda – 15% (locul 8, 26 de puncte)

Harghitenii sunt încă în calcule, însă următoarea etapă este una decisivă pentru ei, deoarece urmează o deplasare dificilă pe terenul Oțelului. Șansele sunt destul de mici să prindă play-off-ul, însă s-au mai văzut surprize.

  • adversari: Oțelul Galați (deplasare), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (acasă)

FC Brașov – 5% (locul 10, 24 de puncte)

”Stegarii” se află pe listă doar din punct de vedere matematic și asta pentru că au scos un punct la ultima fază în deplasarea de la Buzău. Antrenorul Dan Alexa a recunoscut că șansele sunt infime, dar a promis că vor lupta pentru ele până în ultima clipă. Brașovul are un meci ușor cu ultima clasată, iar apoi are un joc ce se poate dovedi decisiv cu o contracandidată.

  • adversari: Unirea Constanța (acasă), Unirea Slobozia (deplasare)

Criteriile de departajare

În cazul în care două sau mai multe echipe acumulează acelaşi număr de puncte după ce au jucat toate meciurile programate în sezonul regulat, criteriile de departajare sunt în ordine următoarele:

  • Numărul mai mare de puncte obţinute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte
  • Golaverajul mai bun în jocurile directe
  • Numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe
  • Numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe
  • Golaverajul general mai bun
  • Numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile de campionat
ADVERTISEMENT