Sport

Campionatul European U19, de bun augur pentru FCSB. Patru „tricolori” vor ajunge sub comanda lui Toni Petrea

Nu toți fotbaliștii de la România U19 au dezamăgit la Campionatul European din Slovacia. Patru dintre „tricolori” au impresionat și au fost cooptați în lotul lui FCSB.
27.06.2022 | 09:48
Campionatul European U19 de bun augur pentru FCSB Patru tricolori vor ajunge sub comanda lui Toni Petrea
Campionatul European U19, de bun augur pentru FCSB. Patru „tricolori” vor ajunge sub comanda lui Toni Petrea. FOTO: Facebook echipa națională a României
ADVERTISEMENT

FCSB a luat o decizie importantă după ce România a terminat cu zero puncte în Grupa A de la Campionatul European U19. Roș-albaștrii au hotărât ca toți cei patru fotbaliști convocați de Adrian Văsâi la turneul final vor face parte din echipa mare a vicecampioanei în sezonul 2022-2023.

Patru „tricolori” U19, cooptați în lotul primei echipe de la FCSB: „În rest, a fost haos”

Fotbaliștii care i-au impresionat pe oficialii de la FCSB sunt Alexandru Pantea, Aurelian Ciuciulete, Andrei Pandele și Andres Chirițoiu. Toți sunt legitimați la clubul lui Gigi Becali, dar, în ediția trecută de campionat, au fost împrumutați în Liga 2.

ADVERTISEMENT

„Eu sunt mulțumit pentru că doi jucători de ai noștri, Pandele și Ciuciulete, mai ales Pandele… Pentru mine a fost, alături de Popa, jucătorii care au dat randament și nimeni nu le poate reproșa nimic.

În rest ce a fost, jucătorii de atac, efectiv un haos total, fiecare a facut ce a vrut, fiecare a jucat pentru el și de-aia am iesit lamentabil impotriva unui adversar…”, declarat Mihai Stoica, la Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Exceptându-l pe Ciuciulete, care a jucat în două meciuri, restul au evoluat în toate cele trei partide din Grupa A, acolo unde România U19 n-a luat niciun punct din confruntările cu Italia, Franța și Slovacia.

Alexandru Pantea era deja în vizorul lui FCSB încă de la finalul sezonului. Fundașul lateral a impresionat la Hermannstadt, echipă cu care a promovat în Liga 1. El urma să ajungă oricum sub comanda lui Toni Petrea.

ADVERTISEMENT

În privința celorlați trei, vicecampioana a luat decizia după prestațiile de la Campionatul European din Slovacia. Cea mai mare surpriză a reprezentat-o Andrei Pandele, care a fost integralist la EURO U19 și a jucat fără cusur. Sezonul trecut, Pandele a fost împrumutat la Metaloglobus, în timp ce Chirițoiu și Ciuciulete au evoluat pentru Unirea Constanța.

Mihai Stoica, dezamăgit de plecarea lui Andrei Miron

Deși FCSB i-a transferat în pauza competițională pe Dawa și Bouhenna, mutări anunțate în exclusivitate de FANATIK, Mihai Stoica și-ar fi dorit să rămână și Andrei Miron, care a plecat la Hapoel Haifa.

ADVERTISEMENT

„Nu l-aș fi lăsat să plece acum pe Miron. S-a accidentat și Cristea și se potriveau perfect datele. Până rămânea liber Miron, în iarnă, își revenea Cristea. A văzut omul la TV, în ziar, că nu mai e dorit la FCSB și a venit el să rezilieze.

Ne-a spus că și-a găsit echipă. N-a semnat încă, are un precontract, merge la vizita medicală și apoi va semna cu Hapoel Haifa”, a mai spus managerul general de la FCSB, la Orange Sport.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 3,25 este cota ca echipa lui Gigi Becali să ia titlul în sezonul 2022/2023. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: