Life

Când ar putea avea loc marea împăcare dintre Regele Charles și fiul său, Harry: „Nici ei nu s-au comportat bine”

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii menține invitația deschisă către fiul său, Harry, pentru a putea participa la încoronarea sa, care va avea loc pe 6 mai.
17.01.2023 | 12:27
Cand ar putea avea loc marea impacare dintre Regele Charles si fiul sau Harry Nici ei nu sau comportat bine
Prințul Harry și Regele Charles s-ar putea împăca în următoarele luni. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mai sunt câteva luni până la încoronarea Regelui Charles (6 mai 2023, la abația Westminster din Londra), iar întrebarea pe care presa din Occident o bună de ceva vreme este dacă moștenitorul tronului îl va invita pe Harry la fastuoasa ceremonie.

Regele Charles are de gând să îi invite pe Harry și Meghan la încoronarea sa din 6 mai

În urma bombelor aruncate de fostul duce de Sussex în documentarul de pe Netflix și cartea sa de memorii, „Rezervă”, relația dintre prinț și Casa Regală e mai proastă ca niciodată.

ADVERTISEMENT

În ciuda dezvăluirilor pe care Harry le-a făcut despre familia sa, niște confesiuni care au valorat multe zerouri în contul său bancar, Regele Charles îi vor invita pe prinț și soția sa, Meghan Markle, la încoronare, notează PageSix.

Istoricul regal Hugo Vickers, un apropiat al familiei regale, susține că Harry nu va fi prezent la acest eveniment important din viața tatălui său.

ADVERTISEMENT

„Harry a spus clar că are anumite condiții înainte de a accepta orice invitație. E posibil să se împace dacă ambele părți sunt dispuse să facă acest lucru. Cred că Harry are o poziție de neclintit acum”, a declarat Vickers pentru PageSix.

Fostul duce de Sussex vrea mai întâi scuze

Istoricul mai spune că poziția lui Harry, aceea a unui om care nu greșește niciodată cu nimic, nu e un start bun în vederea unei reconcilieri.

ADVERTISEMENT

Ce ar trebui să facă, așadar, Regele Charles pentru a cădea la pace cu fiul său? Răspunsul l-a oferit chiar Harry într-un interviu aprofundat cu UK Telegraph, acordat din casa sa din Montecito, California. Interviul apărut pe 13 ianuarie este unul plin de afirmații explozive, ducele acuzând familia că îl tratează ca pe o persoană ce delirează și e paranoică.

Harry a spus clar că așteaptă scuze din partea familiei sale pentru lucrurile neadevărate ce le-ar fi dat presei tabloide de-a lungul timpului, informații care i-au făcut rău atât lui, cât și lui Meghan.

ADVERTISEMENT

O sursă regală a declarat pentru Sunday Times că reconcilierea este posibilă și s-ar putea produce în lunile următoare, astfel încât Harry să nu fie umbrită încoronarea lui Charles din 6 mai de acest scandal.

Un apropiat al Prințului William reclamă că nici Harry n-a avut un comportament tocmai exemplar față de familia sa

O persoană care îl cunoaște pe William, prinț de Wales, a declarat pentru The Times că s-au făcut greșeli de ambele părți în tot acest timp. „Nu toată lumea s-a purtat bine, dar Harry trebuie să stea jos și să spună că nici ei nu s-au comportat bine. Asta necesită multă flexibilitate academică, capitol la care Harry nu stă grozav”, a spus apropiatul lui William.

Istoricul Vickers compară situația lui Harry cu cea a Ducelui de Windsor, care a abdicat ca rege în luna decembrie 1936 pentru a se căsători cu o americancă divorțată pe nume Wallace Simpson, devenind mai târziu ducesă de Windsor.

Cazul Harry, tras la indigo cu cel al ducelui de Windsor care a abdicat în 1936

Specialistul în regalitatea britanică a subliniat că au existat probleme și cu ideea ca Windsor să participe la încoronarea nepoatei sale, Regina Elisabeta a II-a, în iunie 1953. Acesta urmărise evenimentul la televizor, din Paris.

„Ducele de Windsor nu a fost invitat atunci la încoronarea reginei. Au fost negocieri destul de complicate”, a istorisit Vickers. Familia Regală chiar se temea ca ducele să nu ajungă la Londra pentru a strica momentul încoronării Reginei.

Harry a acordat patru interviuri televizate și două tipărite în decurs de doar o săptămână pentru a-și promova cartea. Până la această oră, membrii Casei Regale au preferat să nu reacționeze în niciun fel la toate dezvăluirile pe care fostul duce de Sussex le-a făcut. „Cred că Familia Regală a fost foarte sensibilă în a păstra tăcerea”, este concluzia lui Vickers.

ADVERTISEMENT