Sport

Când revine Dorinel Munteanu?! Comisia de Disciplină a FRF l-a suspendat pe antrenorul Oțelului după incidentele de la meciul cu Dinamo

Comisia de Disciplină a FRF a anunțat suspendarea lui Dorinel Munteanu după incidentele de la meciul Dinamo - Oțelul 3-1.
26.02.2024 | 17:01
Cand revine Dorinel Munteanu Comisia de Disciplina a FRF la suspendat pe antrenorul Otelului dupa incidentele de la meciul cu Dinamo
Dorinel Munteanu a aflat câte etape de suspendare a primit după incidentele de la meciul cu Dinamo. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu a aflat câte etape de suspendare a primit după incidentele de la meciul Dinamo – Oțelul 3-1. Antrenorul gălățenilor a fost eliminat de „centralul” Andrei Moroiță în minutul 75 al meciului din etapa a 26-a a SuperLigii.

Când revine Dorinel Munteanu?! Comisia de Disciplină a FRF l-a suspendat pe antrenorul Oțelului după incidentele de la meciul cu Dinamo

În primă fază, Dorinel Munteanu a încasat „doar” cartonașul galben. Ulterior, antrenorul în vârstă de 55 de ani a încasat cartonașul roșu și a fost obligat să părăsească banca tehnică. Astfel, Dorinel Munteanu a primit o suspendare de două etape din partea Comisiei de Disciplină a FRF.

ADVERTISEMENT

Totodată, Dorinel Munteanu a fost amendat cu 6.000 de lei. Numai că Dorinel Munteanu a primit încă o etape de suspendare, din cauza cumului de cartonașe galbene (4). Astfel, Dorinel Munteanu va sta pe bară nu mai puțin de 3 etape. Fostul internațional român a mai primit cartonașul galben în etapele cu numărul 1, 2 și 4.

Dorinel Munteanu a bifat deja o etapă de suspendare. Antrenorul Oțelului nu a stat pe bancă la meciul la Ovidiu contra campioanei Farul, scor 1-1. Astfel, Dorinel Munteanu urmează să rateze meciurile echipei sale cu CFR Cluj (acasă) și Hermannstadt (deplasare).

ADVERTISEMENT
  • Dorinel Munteanu va reveni pe bancă în ultima etapă a sezonului regulat: Oțelul Galați – Poli Iași. 

Oțelul, amendată după meciul cu Dinamo

După duelul extrem de încins care a avut loc pe 18 februarie pe „Arcul de Triumf”, atât Dinamo, cât și Oțelul au fost amendate de Comisia de Disciplină din cadrul FRF. Dinamo, în calitate de gazdă, a primit o penalitate sportivă de 10.000 de lei.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Oțelul a primit o amendă de 7.500 de lei. „În temeiul art. 83.7 din RD, se sancționează clubul SC Dinamo 1948 SA cu penalitate sportivă de 10.000 lei.

În temeiul art. 82.2 și 3.a și c, raportat la art. 83.2.b din RD, se sancționează clubul ACS SC Otelul Galați cu penalitate sportivă de 7.500 lei”, se arată pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu, reclamat de rapidiști la CNCD

Dorinel Munteanu i-a numit „bronzați” pe suporterii Rapidului la finalul meciului cu Oțelul din Giulești, scor 1-2. Discursul „Neamțului” a fost catalogat ca fiind un derapaj rasist la adresa suporterilor giuleșteni, care l-au reclamat pe Dorinel Munteanu la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

„Pot să confirm ca am primit o petiție, o sesizare împotriva domnului Dorinel Munteanu. Vom demara procedura de citare, vom organiza audierea părților, apoi cauza va fi analizată în ședința Colegiului Director al CNCD, unde ne vom pronunța asupra cauzei. 

Din punctul de vedere al CNCD și al legislației în vigoare, faptele de discriminare, hărțuire, atingere adusă demnității se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 30.000 lei.

Dacă discriminarea vizează o persoană fizică, respectiv cu amendă de la 2.000 lei la 100.000 lei, dacă discriminarea vizează un grup de persoane sau o comunitate”, a declarat Cristian Jura, în exclusivitate pentru FANATIK.

De asemenea, rapidiștii i-au făcut plângere lui Dorinel Munteanu la Comisii. Astfel, antrenorul Oțelului Galați ar putea primi o nouă pedeapsă. Cazul se va judeca pe 28 februarie.

ADVERTISEMENT