Sport

Rapidiștii i-au făcut plângere lui Dorinel Munteanu la CNCD. Cristian Jura: „Riscă amenda de până la 30.000 lei pentru discriminare”. Reacția tehnicianului. Update

Posibile probleme pentru Dorinel Munteanu. Rapidiștii i-au făcut plângere la CNCD, după ce antrenorul Oțelului i-a numit „bronzați”. Ce amendă riscă tehnicianul
15.02.2024 | 18:08
Rapidistii iau facut plangere lui Dorinel Munteanu la CNCD Cristian Jura Risca amenda de pana la 30000 lei pentru discriminare Reactia tehnicianului Update
Rapidiștii i-au făcut plângere lui Dorinel Munteanu la CNCD. Cristian Jura: „Riscă amenda de până la 30.000 lei pentru discriminare". FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT
15-02-2024
16:10

Cum a reacționat Dorinel Munteanu

Ulterior, Dorinel Munteau a răspuns apelului telefonic și a oferit o scurtă reacție referitoare la posibila sancțiune pe care ar putea-o primi de la CNCD.

„Dacă voi fi amendat, voi ataca sentința”, a declarat Dorinel Munteanu, în exclusivitate pentru FANATIK.

La CNCD a ajuns o plângere pe numele lui Dorinel Munteanu. Cei care s-au sesizat au fost rapidiștii, care au trimis o petiție împotriva antrenorului în vârstă de 55 de ani. Dorinel i-a numit „bronzați” pe fanii giuleșteni, după Rapid – Oțelul 2-1.

Rapidiștii i-au făcut plângere lui Dorinel Munteanu la CNCD. Ce amendă riscă antrenorul

FANATIK a anunțat în exclusivitate ce riscă Dorinel Munteanu după incidentul de la finalului meciului cu Rapid. Atunci, Cristian Jura, secretar de stat CNCD, a declarat că Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării nu s-a autosesizat în cazul antrenorului de la Oțelul.

ADVERTISEMENT

Problemele nu s-au terminat însă, deoarece pe masa celor de la CNCD a ajuns o petiție, o sesizare împotriva celui mai selecționat „tricolor” din istoria primei reprezentative (134 de selecții). În cazul în care va fi găsit vinovat, Dorinel riscă o sancțiune uriașă.

„Pot să confirm ca am primit o petiție, o sesizare împotriva domnului Dorinel Munteanu. Vom demara procedura de citare, vom organiza audierea părților, apoi cauza va fi analizată în ședința Colegiului Director al CNCD, unde ne vom pronunța asupra cauzei. 

ADVERTISEMENT

Din punctul de vedere al CNCD și al legislației în vigoare, faptele de discriminare, hărțuire, atingere adusă demnității se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 30.000 lei.

Dacă discriminarea vizează o persoană fizică, respectiv cu amendă de la 2.000 lei la 100.000 lei, dacă discriminarea vizează un grup de persoane sau o comunitate”, a declarat Cristian Jura, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

De ce nu s-a autosesizat CNCD

Secretarul de stat CNCD a amintit că forul Național pentru Combaterea Discriminării nu s-a autosesizat nici în cazul Joyskim Dawa. Toamna trecută, fundașul central al FCSB-ului a fost victima unui incident de rasism pe rețelele de socializare.

„Ca regulă generală, CNCD se autosesizează atunci când este vorba de un grup defavorizat sau persoane care nu au cunoștințe sau mijloacele necesare pentru a transmite o petiție. Am discutat cu dumneavoastră despre cazul Dawa, un caz în care CNCD nu s-a autosesizat.

ADVERTISEMENT

Am considerat ca sportivul are mijloace suficiente pentru a se apăra sau pentru a face o petiție la CNCD sau clubul ar fi putut să intervină. Regula este să așteptăm ca persona ca s-a simțit discriminată să facă o petiție și să o depună la secretariatul CNCD”, a adăugat Cristian Jura.

FANATIK a încercat să îl contacteze telefonic pe Dorinel Munteanu, dar tehnicianul Oțelului Galați nu a răspuns. Nou-promovata se pregătește pentru meciul din următoarea rundă, cu Dinamo, programat duminică, 18 februarie, de la ora 20:00.

Ce a spus Dorinel Munteanu după Rapid – Oțelul 2-1

La scurt timp după interviul acordat la finalul meciului Rapid – Oțelul 2-1, Dorinel Munteanu s-a apărat în fața celor care l-au criticat pentru că a folosit termenul „bronzați” când s-a referit la suporterii echipei de sub Podul Grant. Care a fost, de fapt, contextul:

„Eu nu am intrat în conflict cu niciun fan al Rapidului. Vocabularul lor e unul care li se potriveşte. Ce să zic, ne știm de mult eu și fanii Rapidului. Suporterii sunt extraordinari, fac atmosferă super bună. Probabil nu le sunt simpatic. Nu toţi m-au deranjat, câţiva au fost aşa…mai bronzaţi puţin”, au fost cuvintele rostite de către Dorinel Munteanu, după Rapid – Oțelul 2-1.

ADVERTISEMENT