News

Când se redeschid grădinițele. Ministrul Nelu Tătaru a făcut anunțul în această dimineață

15.06.2020 | 12:11
Cand se redeschid gradinitele Ministrul Nelu Tataru a facut anuntul in aceasta dimineata
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat când se redeschid grădinițele în România. Părinții mai au de așteptat mai puțin de o zi, întrucât de marți, conform spuselor ministrului, micuții pot reveni în băncuțe.

În cursul dimineții de luni, 15 iunie, Ministerul Sănătății a afirmat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că ordinul ministerial cu normele metodologice pentru redeschiderea grădinițelor va fi gata până luni la prânz și va fi publicat în Monitorul Oficial.

ADVERTISEMENT

Poziția ministrului de la Sănătate vine la scurt timp după ce și șeful portofoliului de la Educație, Monica Anisie, a confirmat definitivarea elaborării normelor metodologice privind redeschiderea acestor unități.

A fost anunțată data când se redeschid grădinițele în România

”Până în prânz ordinul metodologic privind redeschiderea grădinițelor este gata și va fi publicat în Monitorul Oficial. Este deja la Ministerul Educației”, a spus Nelu Tătaru la postul de știri amintit.

ADVERTISEMENT

În momentul în care a întrebat dacă, în aceste condiții, de mâine își pot reîncepe activitatea grădinițele private, ministrul Sănătății a răspuns afirmativ: ”Da, de mâine (n.r marți, 16 iunie) vor fi redeschise”.

Tot luni, și Monica Anisie, ministrul Educației, spunea că grădinițe vor funcționa după rezolvarea chestiunii cu normele metodologice.

ADVERTISEMENT

”Suntem 3 ministere implicate în elaborarea normelor: Ministerul Educației a realizat partea în care sunt menționate activitățile pe care trebuie să le desfășoare în cadrul unităților, urmând ca Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii să completeze cu elementele specifice.

Luni vor fi gata normale metodologice privind. Cu siguranță, după ce normele metodologice vor fi publicate în Monitorul Oficial, grădinițele și creșele private pot fi redeschise”, a spus Anisie pentru aceeași sursă.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu grădinițele de stat

În ceea ce privește grădinițele de stat, Nelu Tătaru a spus că redeschiderea lor depinde exclusiv de autoritățile locale.

Nu restricţionăm, ţine foarte mult de autorităţile locale, putem deschide grădiniţe, creşe și after school-uri, în condiţiile în care repectăm o distanţare, o igienă foarte riguroasă.

Nu putem restricţiona o grădiniţă de stat să se deschidă, în condiţiile în care aplică aceleaşi cerinţe şi aceleaşi norme de funcţionare ca o grădiniţă privată”, a declarat ministrul Sănătății.

ADVERTISEMENT