News

Când se va termina pandemia de coronavirus? Adrian Streinu-Cercel a făcut anunțul mult așteptat

24.04.2020 | 08:07
Cand se va termina pandemia de coronavirus Adrian StreinuCercel a facut anuntul mult asteptat
Adrian Streinu-Cercel avertizează asupra unui medicament puternic mediatizat: ”Se administrează doar celor în stare gravă”. Sursă: Inquam Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Întrebarea care stă pe buzele tuturor în această pesrioadă este când se va termina pandemia de coronavirus, dar nici măcar specialiștii nu știu cu exactitate acest lucru.

Când se va termina pandemia de coronavirus

Managerul Institutului de Boli Infecțioase, ”Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a încercat să facă o prognoză atunci când a fost întrebat când se va termina pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

”Vaccinul împotriva coronavirului ar putea să apară în 2021, spre toamnă. Pandemia cred că se va încheia prin 2022”, a declarat Adrian Streinu-Cercel la Antena 3.

Medicul este convins că omul va câştiga lupta împotriva coronavirusului, dar o va face cu pierderi foarte mari: ”Asta depinde strict de înţelepciunea noastră, iar această înţelepciune nu ne-o poate da nimeni dacă nu vrem să o vedem în noi”.

ADVERTISEMENT

Streinu-Cercel, înlocuit cu Adriana Pistol în fruntea Comisiei anti-COVID din România

Adrian Streinu-Cercel a mai anunţat că în România se va primi o moleculă care să fie folosită în tratarea pacienţilor cu COVID-19, după ce a fost utilizată şi în est, inclusiv în China.

Declarațiile făcute de Adrian Streinu-Cercel în ultima vreme, dar și planul de luptă contra coronavirus denumit ”Vacanța Mare” i-au fost fatale, acesta fiind demis din funcția de președinte al Comisiei anti-COVID din România.

ADVERTISEMENT

Directorul de la ”Matei Balș” se apără într-o scrisoare deschisă și spune că informațiile apărute în spațiul public în aceste zile legate de proiectul său sunt distorsionate. Locul lui Cercel va fi luat de Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.

Un proiect controversat al doctorului Adrian Streinu-Cercel prin care se propunea izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru trei luni de acum înainte și chiar despărțirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor a generat multiple reacții negative și a condus la demiterea sa.

ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, la începutul şedinţei de Guvern că salută demiterea profesorului Adrian Streinu-Cercel, menţionând că ”pe de altă parte, a durat cam mult”.

ADVERTISEMENT