Sport

Carantină în Premier League pentru jucătorii care se întorc din ţările aflate în zona roşie! Care sunt noile reguli

Jucătorii care se întorc în Premier League din ţările aflate în zona roşie vor fi obligaţi să stea în carantină. Noi reguli pentru fotbalul din Marea Britanie
01.10.2021 | 15:31
Carantina in Premier League pentru jucatorii care se intorc din tarile aflate in zona rosie Care sunt noile reguli
ADVERTISEMENT

Oficialii care conduc Premier League sunt aproape de a obţine un acord cu autorităţile din Marea Britanie privind regulile carantinei pentru jucători, în condiţiile în care urmează o nouă pauză pentru meciurile echipelor naţionale.

Carantină în Premier League pentru jucătorii care se întorc din ţările aflate în zona roşie!

Jucătorii care vor veni din ţările aflate în zona roşie speră să primească o dispensă din partea guvernului britanic. Conform regulilor, la revenirea în Marea Britanie, jucătorii ar fi trebuit să stea zece zile în izolare.

ADVERTISEMENT

Însă acordul pe care cei din Premier League speră să îl încheie, presupune ca jucătorii să stea cinci zile în izolare în loc de zece şi să continue să se antreneze în intervalul în care se află în izolare.

Oficialii ligii vor să evite scandalul din luna septembrie!

Oficialii ligii sunt în dialog cu reprezentanţii Guvernului şi Federaţiilor de fotbal din mai multe ţări pentru a se evita o situaţie precum cea din luna septembrie când regulile de carantinare a jucătorilor veniţi din ţările aflate în zona roşie au creat multe discuţii.

ADVERTISEMENT

Cluburile din Premier League au votat în unanimitate să nu dea drumul jucătorilor pentru meciurile internaţionale din cauza regulilor de carantinare de 10 zile într-un hotel, care s-ar fi aplicat la întoarcerea în Anglia.

Argentina, una dintre ţările aflate pe lista roşie!

În total, aproape 60 de jucători din Premier League trebuiau să se deplaseze în 26 de ţări aflate pe lista roşie în timpul pauzei internaţionale din luna septembrie.

ADVERTISEMENT

Mai multe naţionale au decis să nu convoace jucătorii aflaţi în Marea Britanie din cauza regulilor de carantinare din Regat.

Argentina este una dintre ţările aflate pe lista roşie. Romero, Lo Celos şi Martinez au fost selectaţi în naţionala “pumelor” şi şi-au manifestat dorinţa de a participa la meciurile din preliminarii.

ADVERTISEMENT

Conform noilor reguli, jucătorii pot să se antreneze în perioada de carantină

Noile reguli arată că jucătorii vor putea să se antreneze cu cluburile lor în timp ce se află în perioada de carantină.

Alţi călători care vin din ţări aflate pe lista roşie trebuie să stea în carantină pentru 10 zile, la un cost de 2285 de lire sterline pentru “sejur” şi să efectueze două teste COVID în aceste interval.

Programul etapei: 

Sâmbătă, 2 octombrie

  • Manchester United – Everton (ora 14:30)
  • Burnley – Norwich (ora 17:00)
  • Chelsea – Southampton (ora 17:00)
  • Leeds – Watford (ora 17:00)
  • Wolverhampton – Newcastle (ora 17:00)
  • Brighton – Arsenal (ora 19:30)

Duminică, 3 octombrie

  • Crystal Palace – Leicester (ora 16:00)
  • Tottenham – Aston Villa (ora 16:00)
  • West Ham – Brentford (ora 16:00)
  • Liverpool – Manchester City (ora 18:30)
ADVERTISEMENT