Sport

Care e situația la jumătatea sezonului regulat din Liga 2 Casa Pariurilor. Calculele promovării și multe schimbări de antrenori

S-au desfășurat 9 etape din Liga 2 Casa Pariurilor, ceea ce înseamnă că s-a ajuns la jumătatea sezonului regulat. Un sezon plin de incertitudini, dar și de evenimente.
20.10.2023 | 08:45
Care e situatia la jumatatea sezonului regulat din Liga 2 Casa Pariurilor Calculele promovarii si multe schimbari de antrenori
S-au desfășurat 9 etape din Liga 2 Casa Pariurilor, ceea ce înseamnă că s-a ajuns la jumătatea sezonului regulat. Un sezon plin de incertitudini, dar și de evenimente. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Actuala stagiune se desfășoară la fel ca și cea precedentă în două părți. Prima fază a competiţiei va consta într-un sezon regulat cu 19 etape, iar apoi primele 6 vor merge în play-off-ul pentru promovare, iar celelalte vor fi împărțite în două grupe de play-out unde se va juca pentru evitarea retrogradării.

Ce calcule se fac la jumătatea sezonului de regulat din Liga 2 Casa Pariurilor

Așadar, după disputarea a 9 etape din sezonul regulat din Liga 2 Casa Pariurilor se pot trage primele concluzii. Nu sunt deloc unele favorabile, deoarece am avut parte de foarte multe schimbări de antrenori. De asemenea, sunt multe formații în partea superioară a clasamentului care nu au drept de promovare, iar acest lucru crează incertitudine.

ADVERTISEMENT

Ierarhia este condusă surprinzător de Unirea Slobozia, chiar dacă ialomițenii s-au bătut și sezonul precedent pentru promovare. Antrenorul Adrian Mihalcea a avut parte liniște la echipă, a beneficiat de faptul că nu a primit statut de favorită și a putut să-și facă treaba. Și așa au ajuns ialomițenii să fie neînvinși în primele 9 etape și să acumuleze 21 de puncte.

În spatele lor la un singur punct se află CSC Șelimbăr, iar podiumul este completat de Gloria Buzău (18 puncte), una dintre pretendentele la promovare. În primele 6 poziții le mai regăsim pe CS Mioveni (16 puncte), CSC Dumbrăvița (15 puncte) și nou promovata Corvinul Hunedoara (15 puncte).

ADVERTISEMENT

Însă, marea problemă o reprezintă faptul că 3 dintre aceste 6 formații nu au drept de a urca în primul eșalon pentru că sunt organizații de drept public sau nu respectă normele impuse de FRF privind infrastructura minimă. Și vorbim aici de CSC Șelimbăr, CSC Dumbrăvița și Corvinul.

Chindia depunctată pentru datorii

În aceste condiții, dacă ierarhia s-ar păstra și la finalul sezonului regulat din Liga 2 Casa Pariurilor, vom avea parte de o situație inedită. Și asta pentru că o formație din play-out va ajunge să dispute barajul de promovare. Așadar, lupta de la retrogradare ar putea să aibă parte și de puțin dramatism la vîrful play-out-ului.

ADVERTISEMENT

Echipe precum Ceahlăul Piatra Neamț, Concordia Chiajna, CSA Steaua, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Chindia Târgoviște sau FC Argeș nu au depus încă armele și speră ca în partea a doua a sezonului regulat să aibă un parcurs mult mai bun și să prindă Top 6.

Dintre acestea doar ”militarii” nu au drept de promovare, la fel ca și în anii precedenți. Văzută ca mare favorită la revenirea în primul eșalon după un singur sezon, Chindia este dată mult în spate de problemele financiare.

ADVERTISEMENT

Târgoviștenii au fost penalizați cu 2 puncte în clasament și au primit interdicție la transferuri din cauza neplății datoriilor către portarul Cătălin Căbuz, iar acest lucru ar putea să conteze enorm în bătălia pentru a prinde play-off-ul.

FC Argeș a ajuns la al 3-lea antrenor

O altă mare problemă la nivelul Ligii 2 Casa Pariurilor o reprezintă schimbările extrem de dese de antrenori. Deși s-au scurs doar 9 etape din aceste sezon, nu mai puțin de 40% dintre echipe și-au înlocuit tehnicienii. Iar la una dintre ele au existat chiar și 2 schimbări.

Formațiile FC Argeș, Chindia Târgoviște, CSM Reșița, CS Tunari, Metaloglobus, CSM Alexandria și Unirea Dej au decis să renunțe la antrenorii cu care au început stagiunea din cauza rezultatelor modeste.

O situație inedită este la FC Argeș, care a ajuns deja la al treilea tehnician. Piteștenii au plecat la drum cu Alexandru Pelici, dar l-au dat afară după doar 4 etape. Secundul Eugen Beza a fost numit interimar, iar mai apoi principal.

Doar că nici el nu a stat prea mult și după înfrângerea din etapa a 9-a i-a lăsat locul mult mai experimentatului Eugen Neagoe. ”Geană” are ca obiectiv promovarea, însă să vedem câtă răbdare va avea conducerea cu el.

ADVERTISEMENT