Sport

Carlo Ancelotti ar putea face 5 ani de închisoare în Spania. Ce acuzații i se aduc antrenorului de la Real Madrid

Carlo Ancelotti se confruntă cu probleme uriașe în Spania. Tehnicianul este acuzat de fraudă fiscală și ar putea ajunge să facă 5 ani de închisoare.
06.03.2024 | 16:35
Carlo Ancelotti ar putea face 5 ani de inchisoare in Spania Ce acuzatii i se aduc antrenorului de la Real Madrid
Carlo Ancelotti se confruntă cu probleme uriașe în Spania. Tehnicianul este acuzat de fraudă fiscală și ar putea ajunge să facă 5 ani de închisoare. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Vestea teribilă a venit chiar în ziua meciul meciului pe care Real Madrid îl are de disputat pe Santiago Bernabeu cu RB Leipzig, în manșa retur a optimilor de finală ale Champions League. În tur, ”galacticii” s-au impus cu 1-0, însă a fost un scandal de proporții.

Procurorii spanioli vor să-l bage la închisoare pe Carlo Ancelotti

Parchetul regional din Madrid a anunţat că va cere 4 ani şi 9 luni de închisoare împotriva antrenorului italian al echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, în viitorul proces al acestuia pentru fraudă fiscală.

ADVERTISEMENT

Conform Marca, tehnicianul, care se află la al doilea mandat la cârma ”galacticilor”, este acuzat de două infracțiuni care au adus un prejudiciu în bugetul Trezoreriei de 1.062.079 de euro în anii fiscali 2014 și 2015.

În ciuda faptului că Ancelotti și-a reafirmat statutul de rezident în Spania și a declarat că domiciliul său se află în Madrid, el a ascuns veniturile aferente din drepturilor sale de imagine pe care le-a transferat altor entități.

ADVERTISEMENT

”Pentru a evita impozitarea veniturilor din respectivele drepturi de imagine, atât pe cele primite de la Real Madrid, cât și de la alte mărci pentru diverse evenimente, a recurs la o rețea complexă și confuză de trusturi și firme”, a notat Parchetul.

Câți bani a făcut Ancelotti din drepturile de imagine

Ancelotti ar fi simulat transferul drepturilor sale de imagine către entități lipsite de activitate reală și de capacitate de exploatare care aveau domiciliul în afara Spaniei, căutând în acest fel să ascundă beneficiul real.

ADVERTISEMENT

Potrivit Parchetului, italianul și-a depus la termen declarațiile pentru impozitului pe venitul personal, consemnând doar remunerația de muncă primită de la Real Madrid, dar a omis toate veniturile aferente drepturilor sale de imagine.

În această situație s-a ajuns la un sold negativ de 39.575 de euro în anul fiscal 2014 și de 529.076 de euro în 2015, sume care au fost restituite de către Agenţia Fiscală către Carlo Ancelotti.

ADVERTISEMENT

Parchetul precizează că veniturile obţinute din transferul drepturilor de imagine au reprezentat venituri în valoare de 1.249.590 de euro în 2014 şi de 2.959.768 de euro în 2015, fără ca italianul sau celelalte două entităţi să fi plătit impozite pe aceste sume.

Carlo Ancelotti nu este primul om din lumea fotbalului care este acuzat de evaziune fiscală în Spania. Cristiano Ronaldo, Leo Messi, Luka Modric, Neymar sau Luis Suarez au fost acuzați, însă au primit închisoare cu suspendare, ori au plătit amenzi usturătoare.

ADVERTISEMENT