Sport

Carlo Ancelotti, în culmea fericirii după ce a ajuns cu Real Madrid în finala Champions League: ”Măreția acestui club s-a văzut din nou”

Real Madrid a reușit o nouă ”remontada” de poveste în Champions League, iar Carlo Ancelotti a vorbit din nou despre forța istorică pe care o are acest club.
05.05.2022 | 02:05
Carlo Ancelotti in culmea fericirii dupa ce a ajuns cu Real Madrid in finala Champions League Maretia acestui club sa vazut din nou
Real Madrid a reușit o nouă ”remontada” de poveste în Champions League, iar Carlo Ancelotti a vorbit din nou despre forța istorică pe care o are acest club. Sursă foto: EPA-EFE/BALLESTEROS
ADVERTISEMENT

Conduși până în minutul 90 cu 1-0 pe Santiago Bernabeu, ”galacticii” au revenit cu dubla lui Rodrygo, iar Karim Benzema a pus cireașa pe tort în prelungiri.

Cum a calificat-o Carlo Ancelotti pe Real Madrid în finala Champions League

La finalul jocului, antrenorul lui Real Madrid, Carlo Ancelotti, a explicat cum și-a motivat jucătorii înaintea returului cu Manchester City și crede că parcursul ”galacticilor” din acest sezon de Champions League a fost cel mai greu.

ADVERTISEMENT

”Măreția acestui club s-a văzut din nou. Este un club care nu îți permite să cobori brațele când pare că totul s-a terminat. Îți dă putere să continui, să continui, să crezi… Am jucat un meci împotriva unui adversar foarte puternic, egal, competitiv…

Când totul părea că s-a terminat, am căutat ultimul strop de energie care să ne ajute. Dacă egalezi un joc în ultimele minute ai un avantaj psihologic. Intri în altă dinamică. Prima parte ne-am descurcat bine. Ne-a lipsit puțin inspirația când am ajuns în fața porții.

ADVERTISEMENT

Am jucat niște optimi de finală foarte dure, niște sferturi foarte grele… Împotriva a trei echipe capabile să câștige Champions League. A fost un succes. Videoclipul motivațional pe care l-au văzut înainte de joc a fost cu toate revenirile pe care le-am făcut în acest sezon și s-a încheiat cu încă una. Măcar finala o să înceapă de la 0-0, asta nu e rău”, a declarat italianul.

Courtois, avertisment pentru Liverpool

Jucătorii lui Real Madrid, euforici după calificarea dramatică în finală, visează la al 14-lea trofeu Champions League. ”Într-un cuvânt, Real Madrid. Totul este posibil. Este incredibil. În fața porții nu am fost buni. La începutul părții a doua Vinicius ratează. Momentul acela cu fanii…

ADVERTISEMENT

Știam că se poate întâmpla. Am eliminat echipe foarte mari care au cheltuit mulți bani. Drumul a fost anevoios. Azi a fost dificil. Aștept cu nerăbdare să mergem în finală. Toată lumea are dorința de a câștiga. Când Madridul merge în finală, înseamnă să o câștige”, a afirmat portarul Thibaut Courtois.

”Sunt foarte fericit. Nu am cuvinte să spun ceea ce simt. Mă simt onorat să joc la Real Madrid și de aceea mă bucur de acest moment. Încrederea pe care mi-o dă Ancelotti este foarte importantă, atât când încep, cât și când intru pe parcurs”, a precizat Rodrygo, eroul madrilenilor.

ADVERTISEMENT

”Incredibil, nu există sentiment mai bun pentru a explica asta. A fost greu să ajung aici. Cel mai important lucru lipsește și trebuie să te bucuri de moment. Am petrecut doi ani fără public. Trebuie să te bucuri de moment. Marea virtute a acestui club este să nu renunți niciodată la luptă.

Toată lumea trebuie felicitată. Rodrygo a intrat spectaculos. Fraza cheie este să nu renunți niciodată. Aam eliminat o echipă și un antrenor grozav. Am câștigat Champions League acum doi ani și nu ne-am putut bucura de ea cu publicul. Finala cu Liverpool este complicată”, a spus și Casemiro.

ADVERTISEMENT