Sporturi

Carol-Eduard Novak, propunerea UDMR pentru MTS. Al 24-lea ministru de la Revoluție

21.12.2020 | 15:37
CarolEduard Novak propunerea UDMR pentru MTS Al 24lea ministru de la Revolutie
ADVERTISEMENT

Președintele Federației Române de Ciclism, Carol-Eduard Novak, este propunerea făcută de UDMR pentru șefia MTS.

În urma alegerilor parlamentare de la începutul lunii s-a format o nouă majoritate, iar în urma negocierilor politice Ministerul Tineretului și Sportului a ajuns la UDMR, partid aflat în coaliția de guvernare alături de PNL și USR-PLUS.

ADVERTISEMENT

Funcția a fost deținută în ultima perioadă, în mandatul de premier al lui Ludovic Orban, de Ionuț Stroe.

Propunerea UDMR pentru șefia MTS este Carol-Eduard Novak

La câteva zile după ce negocierile politice s-au încheiat, conform gsp.ro, președintele Federației Române de Ciclism, Carol-Eduard Novak, este propunerea UDMR pentru șefia MTS, acesta urmând să-și intre în atribuțiuni după Anul Nou.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 44 de ani, Novak este la conducerea ciclismului românesc din 2013. După patru miniștri numiți excusiv politic, fără ca aceștia să fi avut treabă cu sportul, alegea UDMR va aduce la cârma sportului un ministru care vine din fenomen.

Novak este campion paralimpic la Londra 2012 în proba de urmărire, pe pistă, tot atunci câștigând o altă medalie de argint, la contratimp, pe șosea. Cu patru ani înainte, la Beijing, el câștigase medalia de argint tot în proba de contratimp, pe șosea.

ADVERTISEMENT

Guvernul de la Budapesta a arătat în ultimii ani o atenție sporită pentru sportul românesc. Sepsi Sfântu Gheorghe și FK Csikszereda se bucură de o infuzie de capital și de la Budapesta, care, cu siguranță, a ajutat la ascensiunea celor două echipe în primele două ligi ale fotbalului românesc. De altfel, premierul Ungariei, Viktor Orban, a recunoscut investițiile.

Dacă în acest moment investițiile Guvernului condus de Viktor Orban sunt în Secuiume, în curând această rețea se va amplifica. Budapesta sprijină construirea unei  academii de fotbal și în Satu Mare, o altă zonă cu mulți etnici maghiari. Conform statisticilor, Satu Mare este al patrulea județ din România la numărul de persoane cu etnie maghiară (după Harghita, Covasna și Mureș), cu aproximativ 115.000 de persoane din această categorie.

ADVERTISEMENT

Numai că investițiile nu se concentrează doar la fotbal. FANATIK a aflat că handbalul este pe „agenda” investițiilor de la Budapesta în sportul românesc. Din informațiile noastre, sunt ajutate cu bani și echipamente mai multe cluburi de copii și juniori din localitățile apropiate de granița de vest cu Ungaria.

ADVERTISEMENT