Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cârțu, lecție tactică pentru Papură în direct la Fanatik SuperLiga. „De ce i-ai schimbat?”

Sorin Cârţu i-a predat lui Corneliu Papură o lecţie de tactică în direct la FANATIK SUPERLIGA după Rapid - Universitatea Craiova 2-0.
30.10.2023 | 21:57
Cartu lectie tactica pentru Papura in direct la Fanatik SuperLiga De ce iai schimbat
Cârțu, lecție tactică pentru Papură în direct la Fanatik SuperLiga. „De ce i-ai schimbat?”. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rapid s-a impus fără drept de apel în faţa Universităţii Craiova, scor 2-0. Giuleştenii au controlat meciul şi au marcat prin Funsho şi Borja Valle golurile care cimentează locul trei în clasament.

Cârțu, lecție tactică pentru Papură în direct la Fanatik SuperLiga: “Dacă vrei să dai gol, de ce nu începi aşa de la început?”

Sorin Cârţu consideră că Papură a greşit şi i-a predat tehnicianului de la Universitatea Craiova o lecţie de tactică în direct la FANATIK SUPERLIGA cu Horia Ivanovici:

ADVERTISEMENT

“Nu am înţeles schimbarea post pe post, când este 1-0 pentru echipa adversă. Apoi, când mai sunt 10 minute, tu mi-l bagi pe Trică cu Markovic. Acum eu am nişte întrebări. Asta mi-am adresat-o şi la meciul cu Petrolul.

Spre sfârşit, când era 2-1 şi se forţa egalarea, intră Işfan şi trece lângă atacantul central. Să joace cu doi atacanţi, într-un 4-4-2. De ce l-ai băgat pe Trică acum? Ca să egalezi, ca să dai gol? Dacă vrei să dai gol, de ce nu începi aşa de la început?

ADVERTISEMENT

“Mie nu mi se pare Craiova că poate să joace un 4-3-3 eficient”

De ce nu o iei de la începutul meciului, să îţi faci un sistem cu doi atacanţi? Mie nu mi se pare Craiova că poate să joace un 4-3-3 eficient. Nu are jucătorii respectivi. Eu nu l-aş fi schimbat pe Ivan. 

Puteam să îl bag pe Markovic şi să îl transform în sistem cu doi (n.r. atacanţi). Aşa cum l-ai băgat pe Trică în final, aşa cum ai făcut la partida cu Petrolul, l-ai pus pe Işfan şi l-ai apropiat de celălalt atacant şi ai jucat cu doi în faţă… 

ADVERTISEMENT

“Nu îl scoteam pe Ivan şi nici pe Creţu”

Înseamnă că tu ai speranţă. De ce joci cu doi atacanţi. Este disperare sau o credinţă a ta? Şi atunci de ce nu joci de la început aşa? Asta spun. Nu îl scoteam pe Ivan şi nici pe Creţu. Mai ales în prima repriză, Creţu a fost un jucător periculos. 

A venit, a creat multe dificultăţi Rapidului din linia a doua. Puteai să îl bagi pe Roguljic post pe post şi atunci menţineai şi un jucător care îţi face pressing, aleargă mult, care pune presiune pe apărarea adversă. Şi îl scoteai pe Houri”, a spus Sorin Cârţu la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA, cea mai tare emisiune sportivă din media românească, poate fi urmărită LIVE și EXCLUSIV pe site-ul FANATIK.RO în fiecare luni, marți și vineri, ora 10:30. În premieră, fiecare ediție a emisiunii rulează pe canalul de Youtube FANATIK.RO și pagina de facebook Horia Ivanovici, în fiecare luni, marți și vineri, ora 17:30.

Sorin Cârţu, lecţie tactică pentru Papură

ADVERTISEMENT