Fotbal intern

Aceasta e suma pe care Gigi Becali trebuie să o plătească pentru a-l transfera acum pe Fabbrini

05.01.2019 | 20:43
Aceasta e suma pe care Gigi Becali trebuie sa o plateasca pentru al transfera acum pe Fabbrini
ADVERTISEMENT

Italianul Diego Fabbrini este unul dintre numele pe care noul antrenor al FCSB, Mihai Teja l-a trecut pe lista sa de achiziții după ce a bătut palma cu Gigi Becali. Jucătorul adus în vară de Florin Manea la FC Botoșani are contract cu moldovenii până la finalul acestui sezon.

Teja a discutat cu agentul fotbalistului despre o eventuală mutare la București, dar Gigi Becali nu a făcut niciun demers oficial pentru a-l aduce acum pe Fabbrini. FANATIK a aflat care ar fi suma pentru care italianul s-ar muta în această pauză competițională de la Botoșani la FCSB.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali îl poate lua pe Diego Fabbrini la FCSB cu doar 150.000 de euro!

„Nu m-a contactat oficial nimeni de la FCSB, doar am discutat cu Teja, cu care mă ştiu de foarte mulţi ani, şi am ajuns la concluzia că se se pliază perfect pe ceea ce vrea să joace Mihai la FCSB”, a dezvăluit recent Florin Manea.

Patronul FCSB nu și-a manifestat intenția de a-l aduce pe Fabbrini de la Botoșani, deși a făcut mai multe afaceri în ultima vreme cu Valeriu Iftime, șeful clubului moldovean. Din informațiile FANATIK, Fabbrini ar putea fi luat în acest moment de la Botoșani cu o sumă modică, undeva în jurul a 150.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Valeriu Iftime i-a propus prelungirea contractului, Fabbrini nu e de acord

Într-o discuție avută cu FANATIK pe finalul anului trecut, Valeriu Iftime dezvăluia că i-a propus italianului prelungirea contractului care expiră la vară, dar crede că sunt șanse mici să-l păstreze. „Noi am vrea să continuăm cu Fabbrini, i-am făcut și o propunere de prelungire. Vedem ce va decide, nu sunt foarte optimist”, spunea Iftime.

Câți bani îl costă pe Gigi Becali transferul lui Diego Fabbrini la FCSB
Valeriu Iftime a declarat pentru FANATIK că Botoșaniul trebuie să vândă de 500.000 de euro în 2019, Fabbrini fiind una dintre „piesele de colecție”

În condițiile în care Fabbrini nu va accepta prelungirea cu Botoșaniul, e de așteptat ca moldovenii să încerce să scoată ceva bani pe el acum, astfel că o sumă de 150.000 de euro pare excelentă pentru trupa lui Ciobotariu. Care vrea să-și facă deja strategia pentru sezonul viitor, iar Fabbrini nu va mai fi, foarte probabil, la Botoșani din vară.

ADVERTISEMENT

A venit de la 19.000 de lire pe săptămână la 7.000 de euro lunar la Botoșani!

În momentul în care a decis să vină în Liga 1 Betano, la FC Botoșani, Diego Fabbrini a renunțat la un salariu excelent la divizionara secundă britanică Birmingham City. FANATIK a aflat „salariul de fotbal mare” pe care-l avea italianul în Championship, 19.000 de lire sterline pe săptămână! Într-o „traducere” la cursul zilei: 85.000 de euro pe lună, contract anual de 1.000.000 de euro!

La FC Botoșani, contractul pentru care a semnat Diego până în vara lui 2019 este de 5.000 de euro lunar, la care se adaugă unele bonusuri care-l duc pe italian la circa 7.000 de euro. Sau în jur de 80.000 de euro pe tot sezonul, în condițiile în care ar rămâne în Moldova cât scrie acum în hârtii.

ADVERTISEMENT
Câți bani îl costă pe Gigi Becali transferul lui Diego Fabbrini la FCSB
Cel mai bun meci al lui Diego Fabbrini în tricoul Botoșaniului a fost împotriva lui Dinamo, când a și marcat

Diego Fabbrini ar prelungi probabil dacă i s-ar dubla angajamentul, adică undeva pe la 15.000 de euro lunar, un salariu pe care Gigi Becali l-ar putea plăti fără probleme. Asta dacă îi va satisface „pofta” lui Teja, deși l-a atenționat pe acesta, chiar la conferința de prezentare, că „nu arunc cu banii pe fereastră acum, chiar dacă i-am promis lui Mihai”.

  • 10 meciuri și un gol are italianul pentru FC Botoșani în sezonul de toamnă, 9 dintre partide în Liga 1 și una în Cupă. Golul l-a marcat în poarta lui Dinamo, pe 8 octombrie 2018
  • 28 de ani a împlinit Diego Fabbrini pe 31 iulie 2018
  • 22 de ani și 15 zile avea Fabbrini când a fost debutat de Cesare Prandelli în naționala Italiei, jucând 6 minute în amicalul cu Anglia. Este singura sa prezență „azzurro”
ADVERTISEMENT