Life

Câţi lei a ajuns să coste o banală ciorbă într-un restaurant din Eforie Nord. Cum sunt prețurile pe litoral

Patronii de hoteluri și restaurante așteaptă zeci de mii de turiști în minivacanța de Rusalii. Cât a ajuns să coste o ciorbă pe litoral
04.06.2023 | 15:28
Cati lei a ajuns sa coste o banala ciorba intrun restaurant din Eforie Nord Cum sunt preturile pe litoral
Cat a ajuns sa coste o ciorba la restaurantele de la malul marii
ADVERTISEMENT

Sezonul estival a început, iar mini-vacanța de Rusalii “a adus” zeci de mii de turiști în stațiunile de pe litoralul românesc. Au fost anunțate mai multe evenimente la malul mării, motiv pentru care prețurile au explodat. Iată câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru o simplă ciorbă.

Ce preț a ajuns să aibă o ciorbă la restaurantele de pe litoral

Zilele libere de Rusalii i-au determinat pe români să bage adânc mâna în buzunar pentru a se bucura de vremea frumoasă de la mare. Se știe deja că Mamaia și Costinești sunt stațiunile cu prețuri extrem de piperate. Am aflat însă cât costă dacă mergi în alte stațiuni. Mai exact, ce prețuri au preparatele culinare din Eforie Nord.

ADVERTISEMENT

Încă există locuri unde turiștii se pot bucura de preparate culinare delicioase, diverse și la prețuri decente. Un astfel de loc este în Eforie Nord, informează Cancan.ro. Aici, turiștii vor scoate din buzunar 15 lei pentru o porție de ciorbă de perișoare și 17 lei pentru o porție de ciorba de burtă. Ciorba de văcuța costă 16 lei, supa de pui 15 lei, la fel ca ciorba de pui a la grec. Ciorba de pește costă 16 lei, iar o porție de ciorbă de legume sau fasole costă 11 lei.

Eforie Nord, stațiunea cu prețuri decente

Într-un local de tipul „împinge tava” din Eforie Nord, o ciorbă costă în jur de 20 de lei. Pe de altă parte, la un restaurant de lux, prețul pentru același preparat ajunge și la 35 de lei.

ADVERTISEMENT

Dacă îți dorești o porție de ceafă de porc la grătar, vei avea de scos din buzunar 16 lei, la fel ca și pentru un șnitel de porc, un piept de pui la grătar, frigărui din piept de pui, pulpe de pui dezosatel la grătar, sau o porție de file de porc la grătar. Ca și garnitură, o porție de cartofi prăjiți costă 9 lei, același preț și pentru cartofii țărănești, cartofii natur sau orezul cu legume.

Conform sursei citate anterior, pentru micul dejun restaurantele din Eforie Nord vin cu o gamă variată de preparate. Astfel, o omletă simplă ajunge să coste doar 10 lei, iar ochiurile românești cu telemea și mămăligă costă 17 lei. Omleta cu cașcaval costă 10 lei, omleta cu telemea 12 lei, iar cea cu șuncă și cașcaval costă 12 lei.

ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste o ciorbă în stațiunea Mamaia de pe litoral

Fițele cele mai mari rămân în Mamaia, stațiunea care atrage cei mai mulți turiști. Aici, o porție de mititei și cartofi prăjiți costă în jur de 40 de lei. Borșul de pește este 35 de lei, ciorba de văcuță la fel, iar pentru o simplă mămăligă cu brânză veți fi nevoiți să scoateți din buzunar 32 de lei.

Cât vă costă cazarea pe litoral în această perioadă

În privința cazării, prețurile pentru o noapte de cazare în Mamaia pornesc de la 135 de lei în hotelurile de trei stele și fără mic dejun. De asemenea, există și camere libere în hoteluri de patru stele la prețul de 220 de lei. Aici vi se oferă și micul dejun. Tarifele cresc atunci când vine vorba de hoteluri cu regim All Inclusive. Astfel acestea ajung să coste aproximatov de 500 de lei pe noapte.

ADVERTISEMENT

Eforie este o altă stațiune care se numără printre preferințele românilor. Prețurile pornesc de la 99 de lei pe noapte la hotelurile de trei stele și ajung până la 500 de lei pe noapte la un hotel cu regim All Inclusive.

ADVERTISEMENT