Sport

CCA a ales arbitrii meciului FCSB – Petrolul: „centralul” făcut praf de Mihai Stoica: „Am o mare problemă cu el”

Comisia Centrală a Arbitrilor a numit brigada care va conduce duelul FCSB - Petrolul de pe Arena Națională. La centru va fi oficialul făcut praf de Mihai Stoica.
02.03.2024 | 15:57
CCA a ales arbitrii meciului FCSB  Petrolul centralul facut praf de Mihai Stoica Am o mare problema cu el
CCA l-a delegat la FCSB - Petrolul pe arbitrul făcut praf de Mihai Stoica. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

FCSB și Petrolul se pregătesc pentru un duel ce se anunță a fi extrem de tensionat. Cele două rivale se întâlnesc duminică seară, de la ora 20:30, în etapa a 29-a din SuperLiga. CCA l-a delegat la centru la partida de pe Arena Națională pe Florin Andrei, arbitrul desființat de Mihai Stoica.

CCA a ales arbitrii meciului FCSB – Petrolul

FCSB vrea să mărească diferența de puncte față de principalele urmăritoare înainte de intrarea în play-off. Formația finanțată de Gigi Becali are nevoie de victorie cu Petrolul. În tur, cele două formații au terminat la egalitate, scor 2-2 la Ploiești.

ADVERTISEMENT

Florin Andrei va conduce din teren duelul de foc de pe Arena Națională. „Centralul” din Târgu Mureș va fi ajutat de la linii de către asistenții Vasile Marinescu și Marius Marchidanu. În camera VAR au fost delegați Cătălin Popa și asistentul Iulian Dima.

Nu în ultimul rând, arbitru de rezervă a fost delegat Cristian Moldoveanu, în timp ce observatorul de arbitri va fi Eduard Dumitrescu. În toamna anului trecut, Mihai Stoica l-a luat la țintă pe Florin Andrei, după un gol anulat FCSB-ului cu Hermannstadt.

ADVERTISEMENT

„Centralul” de la FCSB – Petrolul, făcut praf de Mihai Stoica

Florin Andrei a intrat în dizgrația lui Mihai Stoica după Hermannstadt – FCSB, scor 2-2, în etapa a 5-a din SuperLiga. Florin Andrei a fost atunci în camera VAR și i-a anulat un gol lui Andrea Compagno în minutul 8, la 0-0, pentru un presupus henț.

Mihai Stoica a ieșit la atac și l-a desființat pe „centralul” din Târgu Mureș. Florin Andrei a mai arbitrat-o o singură dată pe FCSB de la centru în acest sezon, în meciul cu FC Botoșani, scor 1-0 pentru vicecampioană pe „Municipal”.

ADVERTISEMENT

„Nu mi-a plăcut de Florin Andrei, care a zis că e henț, după o reluare pe care am văzut-o cu toții și după care nu ne putem edifica dacă mingea îi vine în piept sau în braț lui Compagno. El zice că e henț și anulează golul. Eu cred că Florin Andrei nu trebuia să intervină. Nu e o filmare care să ne edifice. Noi nu știm. Nu se vede. 

„E clarvăzător? Cum facem ca ăsta să nu mai arbitreze?”

Andrea spune că l-a lovit în piept. Dacă mingea era îndepărtată și îl atinge, OK, anulează. Mie mi se pare că mingea atinge mâna celui de la Hermannstadt. Dacă fază nu e clară, atunci nu te bagi! 

ADVERTISEMENT

Florin Andrei ăsta, care vede așa de bine chestia asta pe care nu o vede nimeni, la meciul Hermannstadt – U Cluj refuzat un penalty pentru clujeni. Cum? Inventează o simulare la Daniel Popa! 

E chemat la VAR, i se zice «Bă, vezi că ai greșit. E penalty cât casa!», iar el spune «Nu, nu, nu! E cum zic eu». Nu e, mă, cum zici tu! Vedem cu toții. Și nu l-am văzut pe Vassaras comentând faza asta. El comentează ce vrea el.

El arbitrează în continuare și acum face o demonstrație… Nu știu, e clarvăzător? Ce-o fi făcând… Nu am idee cum vede el ceva ce nu vede nimeni.

 Cum facem? Cum facem ca ăsta să nu mai arbitreze? Ăsta rămâne și arbitrează în continuare. Am o mare problemă cu Florin Andrei. Nu trebuia să mai fie delegat după Hermannstadt – U Cluj”, spunea Mihai Stoica, la TV Orange Sport.

Iulian Dima, acuzat că este rudă cu un oficial FCSB, delegat în camera VAR la meciul cu Petrolul Ploiești

CCA i-a delegat în camera VAR la FCSB – Petrolul pe Cătălin Popa. Arbitrul din Pitești îl are asistent pe Iulian Dima. Nimeni altul decât arbitrul acuzat că este rudă cu Marius Ianuli, team-managerul FCSB.

Iulian Dima a fost în camera VAR atât la Sepsi – CFR Cluj, scor 2-1, când echipa lui Neluțu Varga a avut un gol anulat eronat, cât și la Poli Iași – CFR Cluj, scor 3-3, când de asemenea ardelenii au avut un gol anulat. Cristi Balaj a adus acuzații grave la adresa arbitrului din București.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 4,10 este cota pentru „X” la meciul FCSB - Petrolul