Sport

CCA, delegare surpriză la FC Botoșani – Universitatea Craiova. Trimite arbitrul care ar fi amenințat un jucător: “Te execut!”

CCA (Comisia Centrală a Arbitrilor) a avut o delegare surpriză la FC Botoșani - Universitatea Craiova. Arbitrul „central” a primit acuzații grave în urmă cu două etape.
17.02.2024 | 16:35
CCA delegare surpriza la FC Botosani  Universitatea Craiova Trimite arbitrul care ar fi amenintat un jucator Te execut
Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) a făcut o delegare surpriză la FC Botoșani - Universitatea Craiova. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova nu își mai permite pași greșiți în lupta pentru calificarea în play-off. Oltenii au o șansă importantă pentru a-și consolida locul între cele mai bune 6 echipe ale campionatului cu o victorie împotriva lui FC Botoșani, duminică, 18 februarie, ora 17:15, în etapa a 26-a din SuperLiga.

Szabolcs Kovacs, delegare surpriză la FC Botoșani – Universitatea Craiova

La polul opus, FC Botoșani caută să profită de perioada bună pe care o traversează și să obțină un rezultat pozitiv contra oltenilor. În cele 4 meciuri din acest an, echipa lui Bogdan Andone a obținut 2 victorii, o remiză și o înfrângere.

ADVERTISEMENT

La partida de pe „Municipal”, Comisia Centrală a Arbitrilor l-a delegat pe Szabolcs Kovacs. Fratele mult mai celebrului Istvan Kovacs va fi ajutat de la linii de către asistenții Adrian Vornicu și Mihăiță Necula.

În camera VAR au fost trimiși Bogdan Dumitrache și asistentul Alexandru Cernei, în timp ce al 4-lea oficial va fi Marius Omuț. Szabolcs Kovacs vine după o săptămână de pauză. „Centralul” din Carei a primit acuzații grave în urmă cu două runde.

ADVERTISEMENT

Szabolcs Kovacs l-ar fi amenințat pe Andrei Dumiter în FC Voluntari – Hermannstadt 1-1

Pe 5 februarie 2024, Szabolcs Kovacs a arbitrat duelul FC Voluntari – Hermannstadt, scor 1-1, în etapa a 24-a din SuperLiga. La finalul meciului, Andrei Dumiter, atacantul ilfovenilor, i-a adus acuzații grave „centralului”.

Fostul jucător de la FCSB l-a acuzat pe Szabolcs Kovacs pentru limbajul pe care l-ar fi avut chiar în timpul meciului. „A trebuit să stau jos, să vină doctorul, să vină salvarea, ca să și dea seama că e penalty.

ADVERTISEMENT

Să fie și dânșii mai atenți și să vorbească mai frumos în timpul meciului. Mi-a zis arbitrul că la următoarea fază mă execută. Nu înțeleg acest vocabular. Am stat cu mâinile la spate să nu aibă motiv să-mi dea cartonaș.

Trebuie să existe un respect reciproc. Noi suntem mereu cei mai proști, ei mereu au un alibi în regulament. Când e implicat un jucător mai tânăr, ei îl «execută». Trebuie să fie și ei mai echilibrați.

ADVERTISEMENT

Dacă la fotbal stăm să executăm, nu știu ce e aici. M-am calmat, să nu existe posibilitatea să mă execute. Probabil însemna cartonaș roșu. Cred că până la urmă o să-și dea seama și el că a greșit în această seară”, a declarat Andrei Dumiter la finalul partidei.

Szabolcs Kovacs, apariții constante în acest sezon de SuperLiga

Szabolcs Kovacs va bifa a 10-a apariție în acest sezon în SuperLiga. Fratele lui Istvan Kovacs a acordat nu mai puțin de 47 de cartonașe galbene în meciurile pe care le-a condus de la centru în actuala stagiune. Totodată, Szabolcs Kovacs a acordat și 3 cartonașe roșii.

În acest an, Szabolcs Kovacs a mai arbitrat Oțelul – Petrolul, scor 0-0, în etapa a 23-a din SuperLiga. În runda precedentă, cea cu numărul 25, „centralul” din Carei nu a primit delegare din partea CCA, cel mai probabil ca sancțiune pentru comportamentul la adresa lui Dumiter.

ADVERTISEMENT