Sport

Ce au postat CSA Steaua și FCSB la aniversarea a 37 de ani de la câștigarea Supercupei Europei

Aflate în conflict privind palmaresul, CSA Steaua și FCSB au ținut să sărbătorească împlinirea a 37 de ani de la câștigarea Supercupei Europei de marea echipă din Ghencea.
24.02.2024 | 13:05
Ce au postat CSA Steaua si FCSB la aniversarea a 37 de ani de la castigarea Supercupei Europei
Aflate în conflict privind palmaresul, CSA Steaua și FCSB au ținut să sărbătorească împlinirea a 37 de ani de la câștigarea Supercupei Europei de marea echipă din Ghencea
ADVERTISEMENT

Ziua de 24 februarie 1987 va rămâne mereu în inimile fanilor ”roș-albaștri”, pentru că la acea dată Gică Hagi marca unicul gol al întâlnirii cu Dinamo Kiev și aducea în vitrina clubului Steaua București unul dintre cele mai râvnite trofee.

CSA Steaua și FCSB sărbătoresc Supercupa României câștigată în urmă cu 37 de ani

Acum, la 37 de ani distanță de la marea performanță de a câștiga Supercupa Europei, momentul este revendicat și de CSA Steaua, dar și de FCSB. Cele două cluburi au postat în mediul online mesaje prin care amintesc de acest moment.

ADVERTISEMENT

”ANIVERSARE. 37 de ani de la câștigarea Supercupei Europei! Pe 24 februarie 1987, golul lui Gică Hagi împotriva celor de la Dinamo Kiev a adus Stelei Supercupa Europei, în finala de la Monte Carlo. Astăzi, 24 februarie 2024, se împlinesc 37 de ani de când echipa noastră a cucerit al doilea trofeu european inter-cluburi, după Cupa Campionilor în 1986, pe 7 mai.

Disputa cu Dinamo Kiev a fost, totodată, cel dintâi joc al lui Gheorghe Hagi în tricoul roș-albastru. Mijlocașul transferat de la Sportul a reușit golul victoriei în minutul 44, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri.

ADVERTISEMENT

Supercupa Europei a reprezentat primul trofeu pentru Anghel Iordănescu în calitate de antrenor principal. Steaua a evoluat la Monte Carlo în formula: Stîngaciu – Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu – Bălan, T. Stoica, Boloni, Hagi (Balint, 84) – Lăcătuş (Majearu, 89), Pițurcă. Antrenor: Anghel Iordănescu”, se arată pe pagina de Facebook a celor de la CSA Steaua.

Mesajul postat de FCSB

Performanța din 1987 este sărbătorită și de FCSB, care se consideră continuatoarea vechiului club Steaua București, dar care a pierdut procesul cu CSA Steaua. Gruparea Armatei a primit palmaresul din perioada 1947-1998.

ADVERTISEMENT

”24 februarie reprezintă, la fel ca 7 mai, o dată istorică pentru fotbalul românesc. Este ziua în care marea echipă a Stelei își desăvârșea opera de dominare a fotbalului continental și adăuga în palmares, pe lângă Cupa Campionilor Europeni, Super Cupa Europei, cucerită la Monaco, împotriva celor de la Dynamo Kiev, într-o partidă câștigată cu 1-0.

Reușita roș-albaștrilor i-a aparținut lui Gheorghe Hagi, care a înscris în minutul 44, din lovitură liberă. Pentru aceste două mari realizări la nivel fotbalistic, uriașii fotbaliști care au îmbrăcat tricoul Stelei în acei ani vor avea parte întotdeauna de respectul și dragostea tuturor celor care poartă culorile roș-albastre în suflet!”, se arată pe pagina de Facebook a grupării patronate de Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Pe lângă disputa pentru palmares, FCSB încearcă să anuleze în instanță “marca Steaua”. Suspansul în privința sentinței s-a prelungit încă o dată. La ședința de marți, 21 februarie, judecătorii de la Curtea de Apel au amânat din nou pronunțarea, pentru miercuri, 6 martie.

ADVERTISEMENT
1,60 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „nu marchează ambele echipe și sub 4,5 goluri” la meciul FCSB - FC Botoșani