News

Ce hobby-uri au avut președinții României! De la golful lui Klaus Iohannis la pasiunea secretă a lui Nicolae Ceaușescu

Ce hobby-uri au avut președinții României și care au fost pasiunile lor ascunse de ochii lumii
02.11.2021 | 14:17
Ce hobbyuri au avut presedintii Romaniei De la golful lui Klaus Iohannis la pasiunea secreta a lui Nicolae Ceausescu
Șefii de stat au avut mai multe pasiuni. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Îndemnul la golf făcut de Klaus Iohannis a încins serios spiritele și românii n-au ezitat o clipă. L-au pus la zid pe șeful statului și i-au reamintit acestuia nivelul salariilor din țară. Actualul număr 1 de la Palatul Cotroceni nu a fost singurul președinte care a avut pasiuni pe care nu le-a abandonat, deși a ajuns în cea mai puternică funcție din stat.

De-a lungul timpului, oamenii care au condus România s-au remarcat și prin hobby-urile lor. Astfel, indiferent de vremurile trăite, președinții țării au ținut morțiș să arate cât sunt de buni în anumite domenii.

ADVERTISEMENT

Ce hobby-uri au avut ultimii președinți ai României!

Începem incursiunea cu Nicolae Ceaușescu. Poreclit de oameni „cel mai iubit fiu al poporului”, fostului șef de stat i se făceau toate poftele posibile. Așa a ajuns să dețină și acum recordul pentru cel mai mare urs împușcat vreodată, deși adevărul este unul mai degrabă penibil în lumea vânătorilor.

FANATIK a scris AICI cum o armată întreagă de gonaci i-au scos în cale lui Nicolae Ceaușescu un urs uriaș, dar care nu știa să trăiască în sălbăticie, acesta fiind ținut într-o cușcă a unui restaurant ani de zile.

ADVERTISEMENT

Marea pasiunea a lui Ceaușescu trebuia însă hrănită cu orice preț de cei din anturajul său. De altfel, apropiații spun că acesta se simțea cel mai bine atunci când vâna și era mult diferit față de mantia pe care o îmbrăca atunci când conducea țara.

Domenii întregi de vânătoare i-au adus numeroase plocoane liderului PCR, lider care era cel mai încântat atunci când reușea să ucidă un urs. Ademenite cu mâncare pentru a-i cădea în plasă mai ușor, bietele animale nu aveau nicio șansă.

ADVERTISEMENT

Ce pasiuni ascunse avea Nicolae Ceaușescu

Pe lângă vânătoare, Nicolae Ceaușescu era și un cinefil. Acesta și-a descoperit pasiunea pentru filme destul de târziu și urmărea cu plăcere filmele polițiste americane. De altfel, apropiații spun că era un fan înrăit al serialul de televiziune Kojak.

Interesant este că, în toate casele în care a locuit cuplul prezidențial, au fost instalate săli speciale de proiecție tocmai pentru ca Nicolae Ceaușescu să urmărească în liniște episoadele preferate.

ADVERTISEMENT

Nu o dată acesta era însoțit de consoarta Elena, deși aceasta îndrăgea alt gen de filme. În Orizonturi Roșii, Pacepa scria că soția lui Nicolae Ceaușescu obișnuia să privească chiar filme erotice.

Nu aici s-au terminat pasiunile președintelui României comuniste. Șahul, biliardul, voleiul, schiatul şi chiar vizitele în străinătate se mai aflau printre plăcerile acestuia.

De altfel, în 1988, Nicolae Ceaușescu a făcut chiar și o declarație despre pasiunile sale. Acesta a precizat că hobby-ul său este construcţia socialismului în România.

Totul despre hobby-urile lui Ion Iliescu

FANATIK a scris AICI despre un hobby pe care Ion Iliescu pare să-l aibă și pe care puțină lume îl cunoaște. Astfel, primul președinte al României democrate s-ar fi interesat de un covor cusut manual din lână în centrul căruia se află țesută efigia cu portretul soților Nicolae și Elena Ceaușescu.

Produsul nu a mai ajuns în proprietatea lui Ion Iliescu, de vină fiind, probabil, prețul prohibitiv. Valoarea covorului era cât a unui apartament în București.

Fostul președinte nu a renunțat însă la pasiunea de a colecționa și s-a axat pe cărți istorice, cărți pe care le și citește. De asemenea, despre Ion Iliescu s-a mai spus că în amintirea copilăriei obișnuia să facă dulceață de gutui, așa cum a fost învățat de bunicul lui.

Și scrisul este un hobby pentru Ion Iliescu, fostul lider PSD având publicate mai multe cărți. Totodată, Iliescu s-a conectat și la noile tendințe și postează și pe blogul care îi poartă numele.

Emil Constantinescu, pasiuni mai puțin cunoscute

Geolog de profesie, Emil Constantinescu a reușit să dea lovitura în 1996 și a devenit primul președinte al României din spectrul de dreapta al politicii. L-a învins atunci pe Ion Iliescu, dar cei doi aveau o pasiune comună.

Și Constantinescu are ca hobby cititul. Îi plac foarte mult revistele științifice pe care le și colecționează de câteva decenii bune.

Cum a ajuns Traian Băsescu fermier

De departe cea mai mare pasiune a lui Traian Băsescu au fost vapoarele. Acesta a și profesat și a condus mai multe echipaje pe diferite vase. După ce plecat de la Palatul Cotroceni, Băsescu s-a orientat către hobby-uri ceva mai liniștite.

Concret, fostul președinte cultivă legume în grădina lui și spune că nu există plăcere mai mare decât să-și facă o salată din roadele pământului. Așa că nu a ezitat o clipă și s-a lăudat pe rețelele de socializare cu recoltele sale.

“V-aş spune ceva ce poate va fi luat ca fiind o mică aroganţă. Îmi revendic dreptul de a fi un mic horticultor.

Sunt trei ani de când nu am mai cumpărat roşii, castraveţi, ardei, ardei iute, dovlecei, pentru că, acolo unde locuiesc, am pus câteva straturi mici, cu legumele astea şi e o plăcere extraordinară ca dimineaţa, înainte de micul dejun, să te duci să îţi iei roşiile, ardeii, să îţi faci salata de roşii”, spunea Băsescu la Centenarul Societăţii Române a Horticultorilor.

De asemenea, fostul președinte a precizat că adoră să se joace cu nepoții săi. Fiica cea mare i-a oferit un urmaș, în timp ce EBA are trei copilași.

Klaus Iohannis, președintele pasionat de sport

Klaus Iohannis este ultimul președinte care se înscrie pe lista pasiunilor. Pe lângă mult criticatul golf, sport pe care nu ezită să-l practice de fiecare dată când are posibilitatea, șeful statului este și un pasionat de ciclism.

FANATIK a scris AICI despre turele pe care acesta le-a făcut în drum spre muncă, dar și despre banii plătiți pe echipamentele speciale.

ADVERTISEMENT