Fotbal international

Ce nu au voie să poarte fanii de la Cupa Mondială când intră în barurile unde se vinde alcool: ”Este jignitor”

Fanii fotbalului prezenți la Cupa Mondială din Qatar se lovesc de o interdicție în momentul în care vor să intre în barurile unde se vinde alcool.
25.11.2022 | 15:31
Ce nu au voie sa poarte fanii de la Cupa Mondiala cand intra in barurile unde se vinde alcool Este jignitor
Fanii fotbalului prezenți la Cupa Mondială din Qatar se lovesc de o interdicție în momentul în care vor să intre în barurile unde se vinde alcool. Sursă foto: Daily Mail
ADVERTISEMENT

Deși turneul final a început, controversele se țin lanț de cel mai atipic și scump turneu final din istorie.

Barurile care vând alcool la Cupa Mondială, interdicție pentru fani

După ce vânzarea de bere cu alcool a fost interzisă pe cele 8 stadioane ale Cupei Mondiale, fanii prezenți în Qatar se mai lovesc de o problemă. Ei nu au voie să intre în barurile unde se vând băuturi alcoolice dacă poartă îmbrăcăminte tradițională arabă.

ADVERTISEMENT

Conform Daily Mail, proprietarii acestor localuri îi roagă pe suporteri să se dezbrace de aceste veșminte, din cauza temerii că un astfel de gest îi jignește pe localnici și este o insultă la adresa islamului.

Personalul de securitate de la mai multe baruri din Doha le transmite fanilor că nu pot intra purtând haine tradiționale islamice pentru a bea o bere, în urma plângerilor din partea localnicilor că este ofensator pentru credința lor.

ADVERTISEMENT

Robele până la glezne, cunoscute sub denumirea de thawbs, au devenit populare printre suporterii care participă la Cupa Mondială, care le poartă adesea cu o ghutra, o eșarfă tradițională arabă care se pune pe cap. Îmbrăcămintea este vândută pe scară largă în Qatar și este disponibilă în culorile celor 32 de echipe care participă la turneu.

Suporterii, nemulțumiți de această interdicție

Un fan portughez a povestit că a fost pus de mai multe ori să-și scoată îmbrăcămintea când a vrut să intre în barul hotelului. ”Mi s-a întâmplat de multe ori și m-am săturat puțin de asta. Personalul de securitate ne spune că este este jignitor pentru localnici.

ADVERTISEMENT

Ei consideră că această ținută ar trebui purtată doar pentru rugăciuni și că este exclusiv dedicată musulmanilor. Nu încerc să jignesc pe nimeni. Încerc doar să-mi arăt aprecierea față de cultura qatară și musulmană. Este o prostie să-mi ceri să-mi scot roba”, a declarat Frederico Ferraz, în vârstă de 43 de ani.

”Ne-am gândit că ar fi o amintire plăcută să sărbătorim cultura Qatarului purtând hainele lor tradiționale. Nu vrem să supărăm pe nimeni, așa că atunci când securitatea ne cere să o scoatem, o facem.

ADVERTISEMENT

Mi se pare un lucru foarte meschin și nu înțeleg de ce unii localnici sunt supărați pentru asta”, a spus și George Franco, în vârstă de 51 de ani, alt suporter al Portugaliei prezent în Qatar.

Localnicii susțin decizia

În schimb, localnicii sunt de acord cu decizia luată. ”În timp ce salutăm oamenii care încearcă să aprecieze cultura noastră, mi se pare jignitor faptul că poartă îmbrăcămintea noastră tradițională și beau alcool. Nu ar trebui să fie permis.

Robele și eșarfa sunt un simbol nu doar al culturii Qatarului, ci și al culturii islamice. Știu că unii oameni și-au exprimat îngrijorarea cu privire la oamenii care consumă alcool în timp ce le poartă”, a afirmat un bărbat pe nume Hamad.

”Sunt foarte mândru de hainele mele arabe și bucuros că fanii poartă această îmbrăcăminte pentru a se distra la Cupa Mondială. Dar nu este acceptabil să o ai în timp ce consumi alcool”, a precizat și Khalid.

Personalul de securitate consideră că este o măsură prea strictă

Chiar dacă nu sunt în totalitate de acord cu această hotărâre, oamenii de ordine nu au ce face și le interzic fanilor să intre cu o astfel de ținută. ”Ni s-a spus că doar fanii care poartă această îmbrăcăminte nu pot intra și trebuie să se schimbe.

Mi se pare puțin cam prea strict pentru că aceasta este o Cupă Mondială și toată lumea trebuie să se distreze. Dar doar respectăm ordinele”, a declarat unul dintre cei care se ocupă cu securitatea la barurile hotelurilor.

Disponibilitatea alcoolului este sever restricționată în țara musulmană, dar este servită în baruri situate în hoteluri de patru sau cinci stele care au atras un număr mare de fani ai fotbalului.

ADVERTISEMENT