Life

Ce s-a întâmplat cu Prințul Harry la încoronarea Regelui Charles. Aceste imagini vor rămâne în istorie

Imaginile cu Prințul Harry la încoronarea Regelui Charles. Ce a pățit în timpul ceremoniei care a avut loc pe 6 mai 2023.
06.05.2023 | 16:29
Ce sa intamplat cu Printul Harry la incoronarea Regelui Charles Aceste imagini vor ramane in istorie
Ce s-a întâmplat cu Prințul Charles la încoronarea Regelui Charles. Foto: montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Prințul Harry a participat de unul singur la încoronarea Regelui Charles. Și pentru că a renunțat la atribuțiile regale pentru a se muta în America, a fost un simplu invitat la eveniment și nu a avut niciun rol.

Ce a pățit Prințul Harry la încoronarea Regelui Charles. Imaginile care rămân în istorie

E zi mare nu doar pentru Marea Britanie, dar pentru o lume întreagă. Sâmbătă, 6 mai 2023, a fost Charles al III-lea a fost încoronat că Rege. Mama lui, Regina Elisabeta a II-a a condus timp de 70 de ani, până în luna septembrie a anului trecut, când a încetat din viață.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă în urmă cu doar câteva luni Prințul Harry și-a lansat volumul autobiografic Spare, cu care a creat noi conflicte cu Familia Regală și le-a adâncit pe cele vechi, acesta a primit invitația la încoronarea Regelui Charles, pe care a și onorat-o. 

Cu toate astea, Harry suportă consecințele pentru că a renunțat la atribuțiile regale, de bună voie, pentru a se muta cu toată familia în America. La ceremonie nu a fost altceva decât un simplu invitat.

ADVERTISEMENT

Fiului cel mic al Regelui Charles nu i-a fost atribuit nici măcar un rol în cadrul încoronării. În plus, chiar dacă și-a servit de mai multe ori țara, chiar și în Afganistan, nu i-a fost permis să îmbrace uniforma de militar.

Astfel, imaginile în care a fost surprins vor rămâne în istorie. Îmbrăcat într-un costum negru, simplu, Prințul Harry l-a privit, plouat la propriu, pe tatăl său cum devine rege. A fost așezat în rândul trei al treilea în timpul slujbei de la Westminster Abbey.

ADVERTISEMENT
Prințul Harry Încoronarea Regelui Charles
Prințul Charles, la încoronarea Regelui Charles.
Foto: colaj Fanatik/ Hepta.to

Harry nu a fost însoțit de soție la încoronare

Presa internațională anunță că, cel mai probabil, Prințul Harry nu va fi prezent nici la balconul Palatului Buckingham pentru salutul de la sfârșitul ceremoniei. Mai mult, nu se știe nici dacă va accepta invitația la palat.

Acesta se grăbește să ajungă înapoi acasă, în California, la Meghan Markle și la cei doi copiii ai săi. Prințul Archie, fiul său cel mare împlinește patru ani pe 6 mai. Acesta fiind și motivul pentru care Harry nu a fost însoțit de soția sa la încoronare.

ADVERTISEMENT

„Palatul Buckingham are plăcerea de a confirma că ducele de Sussex va participa la serviciul de încoronare de la Westminster Abbey pe 6 mai. Ducesa de Sussex va rămâne în California cu Prințul Archie și Prințesa Lilibet”, a anunțat un reprezentant al Casei Regale a Marii Britanii.

ADVERTISEMENT