Fotbal intern

Ce se întâmplă cu play-off-ul din Liga 1 după ce Astra – Craiova a fost amânat? Oltenii vor să câștige cu 3-0, dar se poate ajunge la înghețarea clasamentului. Exclusiv

31.07.2020 | 17:00
Ce se intampla cu playofful din Liga 1 dupa ce Astra  Craiova a fost amanat Oltenii vor sa castige cu 30 dar se poate ajunge la inghetarea clasamentului Exclusiv
ADVERTISEMENT

Meciul dintre Astra și Universitatea Craiova a fost amânat după ce patru noi jucători de la giurgiuveni au fost depistați pozitiv cu COVID-19. Situația este extrem de încurcată, în condițiile în care play-off-ul nu se poate încheia pe data de 3 august, cu U Craiova având de disputat două meciuri până atunci. 

Trei jucători de la prima echipă și unul de la echipa a doua au fost depistați pozitiv cu COVID-19. Confruntarea nu se va mai putea disputa vineri și nici la finalul acestei săptămâni, în condițiile în care luni este programat meciul U Craiova – CFR Cluj, pe stadionul Ion Oblemenco.

ADVERTISEMENT

Astfel, variantele de rezolvare a situație sunt foarte puține. Prima și cea mai simplă ar fi victoria cu 3-0 a Universității Craiova pentru că din cauza celor de la Astra Giurgiu nu s-a putut disputa confruntarea. Însă, deocamdată este puțin probabil ca această decizie să fie luată, mai ales că inițial meciul a fost amânat din cauza cazurilor COVID-19 de la Craiova.

Ce se întâmplă cu play-off-ul din Liga 1 după ce Astra – Craiova a fost amânat? Oltenii vor să câștige cu 3-0, dar se poate decide înghețarea

Totul se poate decide luni când se va reuni Comitetul Executiv al FRF. Însă, comitetul nu poate acorda victoria Universității cu 3-0, decizie care ar intra în jurisdicția Comisiei de Disciplină. Ce poate decide însă Comitetul Executiv este schimbarea regulamentelor și înghețarea campionatului.

ADVERTISEMENT

Luni, pe 3 august, până la ora 23:59, lista echipelor din cupele europene trebuie trimisă la UEFA. Forul european nu a acceptat prelungirea termenului, iar singura necunoscută este echipa care ne va reprezenta în Liga Campionilor: U Craiova și CFR Cluj fiind în lupta pentru titlu.

Comitetul Executiv poate decide înghețarea clasamentului pentru a transmite la UEFA echipele participante în cupele europene! Ulterior, ar putea să se joace toate meciurile din play-off

Astfel, din informațiile FANATIK, din cauza constrângerilor de timp, Comitetul Executiv poate decide luni înghețarea campionatului cu clasamentul din momentul respectiv sau media de puncte reușită în play-off.

ADVERTISEMENT

Interesant este că luni CFR Cluj poate fi pe primul loc, cu Universitatea Craiova având un meci mai puțin disputat. Cu siguranță înghețarea campionatului în acel moment ar crea multe comentarii și ar fi aprig contestată. Astfel, va trebui găsită o variantă astfel încât să poată fi trimise reprezentantele în Europa până în seara de 3 august.

CFR Cluj poate trece pe primul loc dacă învinge FCSB

Iar meciurile din play-off pentru stabilirea clasamentului final și al banilor încasați din drepturile tv ar putea fi programate după data de 3 august, când se vor putea disputa. Să nu uităm că play-out-ul este programat până la data de 18 august.

ADVERTISEMENT

Pentru vineri seara rămâne programat meciul dintre FCSB și CFR Cluj, de la ora 21:30. Dacă ardelenii vor învinge, urcă pe primul loc înainte de meciul din ultima etapă de luni, cu Universitatea Craiova, echipă care va avea un meci mai puțin disputat.

 

ADVERTISEMENT
Tags: