Life

Ce se întâmplă dacă moare Regele Charles. Măsurile pregătite de autoritățile britanice

Care este cursul lucrurilor în cazul în care Regele Charles al III-lea încetează din viață. Planurile pe care le au autoritățile.
23.02.2024 | 14:55
Ce se intampla daca moare Regele Charles Masurile pregatite de autoritatile britanice
Care este cursul lucrurilor în cazul în care Regele Charles al III-lea încetează din viață. Planurile pe care le au autoritățile. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă dacă moare Regele Charles. Măsurile pregătite de autoritățile britanice, după ce Palatul Buckingham a dezvăluit că Suveranul suferă de o formă de cancer, fără a dezvălui despre ce este vorba mai exact.

Care este cursul lucrurilor în cazul în care Regele Charles al III-lea încetează din viață. Planurile pe care le au autoritățile

Care este cursul lucrurilor în cazul în care Regele Charles al III-lea încetează din viață. Planurile pe care le au autoritățile din Marea Britanie în această situație, care nu poate fi evitată de nicio persoană, indiferent de rang.

ADVERTISEMENT

Familia Regală este pregătită pentru momentul în care Monarhul nu va mai fi printre noi. Acest lucru a fost luat în calcul încă de când Suveranul a urcat pe tron, știindu-se foarte bine acest aspect extrem de important.

„Pregătirile pentru înmormântarea lui Charles au început din momentul în care a devenit rege. Și el este implicat personal în planul de moarte”, a declarat expertul regal, Nicoletta Gullance, potrivit Reader’s Digest.

ADVERTISEMENT

În situația în care Regele Charles al III-lea moare nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Autoritățile din Marea Britanie păstrează o serie de tradiții și obiceiuri care vor fi respectate întocmai, fără nicio singură abatere.

Scenariile posibile după moartea Regelui Charles al III-lea

Moartea Regelui Charles al III-lea are mai multe scenarii posibile. Primul se numește Operațiunea Podul Menai, numele de cod fiind luat în calcul în clipa în care Suveranul va înceta din viață. Implică modul în care va fi făcut public anunțul și regulile ce se vor respecta la înmormântare.

ADVERTISEMENT

Denumirea este asemănătoare cu cea folosită la moartea Reginei Elisabeta a II-a. De asemenea, autoritățile britanice mai au în vedere și operațiunea London Bridge (Podul Londrei), care ar simboliza ideea de a trece din lumea celor vii la cea a morților.

În plus, televiziunea este la rândul ei pregătită pentru programe speciale. Asta înseamnă că locuitorii din Marea Britanie vor putea viziona diverse documentare despre copilăria Monarhului, dar și momente din viața și din timpul domniei sale.

ADVERTISEMENT

Totodată, se preconizează că prezentatorii TV din Regatul Unit vor purta îmbrăcăminte închise la culoare, de doliu. Ziua în care moare un Suveran poartă denumirea de Ziua Z, britanicii numărând zilele într-un mod special după această dată.

A doua zi după conducerea pe ultimul drum a Regelui Charles al III-lea oamenii o vor numi Ziua Z+1. Următoarea este Ziua Z+2 ș.a.m.d. Toate evenimentele importante vor fi amânate și palatele regale se vor închide.

După moartea Suveranului urmează să urce pe tron Prințul William, care va depune jurământ. Ulterior, va ieși pe balconul Palatului St. James pentru a se adresa publicului pentru prima dată în calitate de monarh.

ADVERTISEMENT