Life

Ce tip de cancer ar putea să aibă Regele Charles: ”Face, probabil, o chimioterapie”

Care este felul de cancer de care ar putea suferi Regele Charles. Sunt șanse mari ca în prezent să facă deja chimioterapie.
14.02.2024 | 20:30
Ce tip de cancer ar putea sa aiba Regele Charles Face probabil o chimioterapie
Care este felul de cancer de care ar putea suferi Regele Charles. Sunt șanse mari ca în prezent să facă deja chimioterapie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ce tip de cancer ar putea să aibă Regele Charles. „Face, probabil, o chimioterapie”, susține medicul Mihai Dobra, care este doctor în științe medicale și medic specialist urologie cu experiență în chirurgia oncologică urologică.

Care este felul de cancer de care ar putea suferi Regele Charles. Sunt șanse mari ca în prezent să facă deja chimioterapie

Care este felul de cancer de care ar putea suferi Regele Charles. Sunt șanse mari ca în prezent să facă deja chimioterapie. Casa Regală Britanică nu a oferit prea multe informații, ceea ce îi determină pe mulți să facă presupuneri.

ADVERTISEMENT

Medicul Mihai Dobra susține că Suveranul ar putea să aibă hiperplazie benignă de prostată, care apare după vârsta de 50-55 de ani. De asemenea, este luată în calcul și hipertrofia, adică mărirea în volum a prostatei.

„E foarte probabil ca, în cadrul evaluării pentru adenomul de prostată, nu știm dacă este tratat medicamentos sau tratat chirurgical, se poate descoperi, în funcție de evaluările imagistice de înaltă performanță, inclusiv cancer recto-sigmoidian.

ADVERTISEMENT

Poate fi o supoziție. Noi, în momentul actual, nu știm exact ce tip de cancer este luat în discuție. Știm că face, probabil, o chimioterapie. Standardul de investigații presupune câteva lucruri care au rămas în picioare de câteva zeci, sute de ani.

Adică, tușeul rectal. În cadrul unui tușeu rectal poți evalua toată zona respectivă, nu numai peretele rectal și zona posterioară a prostatei. Poți evalua sfincterul, formațiuni tumorale, rectale.

ADVERTISEMENT

Poate că în cadrul unui tușeu rectal sau un RMN dedicat pentru prostată, așa numitul RMN multiparametric, a existat o descoperire incidentală imagistică de înaltă performanță a unei alte patologii”, a declarat doctorul Mihai Dobra, notează dcnews.ro.

Care este boala de care ar suferi Regele Charles

Mihai Dobra mai are o variantă legat de boala de care ar putea suferi Regele Charles. Medicul spune că poate fi vorba de cancer renal, o leucemie, afecțiunea putând fi observată pe o hemoleucogramă pentru analizele uzuale.

ADVERTISEMENT

„Maniera de operație nu o știm, o putem anticipa noi, de la clasica Transuretrorezecție Prostatică (TUP), practic cu o ansă electrică se curăță interiorul. Imaginați-vă că prostata ar arăta ca o portocală și se curăță zona obstructivă din interior, adică miezul.

Manierele chirurgicale minim invazive sunt multiple. Pe lângă clasicul TUP, pentru prostatele voluminoase există o altă variantă de tratament, se numește HoLEP, cu o fibră laser de holmium inserată între capsula prostatică și zona adenomatoasă tranzițională.

Practic, prostata se desprinde de capsulă urmând a fi împinsă către vezică și cu un morcellator, care arată ca un blender, urmează a fi băgată în malaxor și exteriorizată”, a mai spus Mihai Dobra, în aceeași emisiune.

ADVERTISEMENT