Life

Ce spune presa britanică despre vizita regelui Charles în România: “Nu e de mirare că tânjește după viața simplă”

Ce spune presa britanică despre vizita regelui Charles al III-lea în România. Suveranul urmează să vină la noi în țară la începutul lui iunie.
20.05.2023 | 17:02
Ce spune presa britanica despre vizita regelui Charles in Romania Nu e de mirare ca tanjeste dupa viata simpla
Presa britanică, despre vizita regelui Charles în România. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În presa britanică a fost publicat un articol despre vizita regelui Charles în România, programată la începutul lunii iunie. Monarhului îi place foarte mult țara noastră, după cum a confirmat și o jurnalistă britanică.

Presa britanică, detalii despre vizita regelui Charles în România

Deși a mai venit la noi în țară și în trecut, aceasta ar fi prima vizită a lui Charles al III-lea în calitate de rege. La aproape o lună de la încoronare, suveranul urmează să vină în România, la proprietatea sa din Transilvania. Monarhul ar urma să ajungă la noi în țară pe 2 iunie.

ADVERTISEMENT

Jurnalista britanică Rebecca English a scris un articol despre vizita în România a regelui Charles, care iubește foarte mult țara noastră. Aceasta a scris că monarhul apreciază viața simplă, mai ales după evenimentul încoronării.

Suveranul va sta la proprietatea sa de la Viscri. Regele se va bucura de liniștea naturii și de aerul curat și se va delecta cu preparatele tradiționale. De fiecare dată când vine la domeniul din Transilvania, Charles se simte foarte bine.

ADVERTISEMENT

“După fastul și ceremonialul încoronării sale, nu este de mirare că Regele Charles tânjește după viața simplă. Și tocmai de aceea va merge la una dintre proprietățile sale din Transilvania. Regele va dormi într-un pat simplu din lemn și va bea suc de mere presat manual.

Poate părea surprinzător că suveranul britanic, care e rudă îndepărtată cu Vlad Țepeș, este incredibil de pasionat de România. Însă Regele Charles iubește România atât de mult încât a cumpărat și o proprietate în Țara Zălanului, aproape de munții Carpați, acum câțiva ani, cu sprijinul contelui Kalnoky, cu care este bun prieten.

ADVERTISEMENT

Când ajunge în România, Regele Charles iubește să se plimbe pe dealuri și să se bucure de aerul proaspăt înainte să revină seara la proprietate și să citească o carte bună. Produsele locale și cele preparate în Transilvania sunt pur și simplu minunate”, a scris Rebecca English, potrivit Daily Mail.

Cât va sta regele Charles în România

Vizita ar fi fost planificată chiar după ceremonia de încoronare de pe 6 mai, la care au participat Klaus Iohannis și soția sa, dar și Principesa Margareta, alături de Principele Consort.

ADVERTISEMENT

Regina Consoartă Camilla nu l-ar însoți pe monarh în vizita sa în România, potrivit cotidianului britanic. Vizita monarhului va dura o săptămână, timp în care ar avea programată o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis.

Din moment ce acum este rege, vizita în România a lui Charles al III-lea, de anul acesta, a fost pusă sub semnul întrebării. În ciuda îndatoririlor regale, se pare că suveranul nu a renunțat la deplasarea sa anuală în Transilvania.

Regele Charles al III-lea a fost încoronat pe 6 mai, în cadrul unei ceremonii la Westminster Abbey. Evenimentul a avut loc la opt luni de la decesul reginei Elisabeta a II-a, care s-a aflat pe tronul Regatului Unit mai bine de 70 de ani.

Suveranul a fost încoronat alături de regina Consoartă Camilla. La ceremonie au participat membrii familiei regale, dar și șefi de stat și lideri religioși din toată lumea.

ADVERTISEMENT