Life

Ce spunea Alexandru Arşinel despre moarte, în urmă cu câţiva ani: “Noi, românii, iubim morţii”

Ce spunea Alexandru Arşinel despre moarte, în urmă cu câţiva ani, în cadrul unui interviu. Actorul a explicat de ce românii “iubesc” morții.
30.09.2022 | 00:25
Ce spunea Alexandru Arsinel despre moarte in urma cu cativa ani Noi romanii iubim mortii
Ce spunea Alexandru Arşinel despre moarte. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În urmă cu câțiva ani, Alexandru Arșinel a vorbit despre moarte. Maestrul a explicat de ce oamenii își amintesc de actori după ce aceștia nu mai sunt în viață.

Ce spunea Alexandru Arșinel despre moarte, în urmă cu câțiva ani

Vestea decesului marelui actor Alexandru Arșinel a întristat o țară întreagă. Maestrul s-a stins din viață joi seară, după o perioadă în care s-a confruntat cu probleme grave de sănătate.

ADVERTISEMENT

Acum câțiva ani, în cadrul unui interviu, regretatul actor a vorbit despre moarte.

La momentul respectiv, Arșinel a fost întrebat “de ce ne amintim de actori după ce aceștia mor”, iar acesta a oferit o explicație.

Marele actor spunea atunci că oamenii devin nostalgici atunci când se gândesc la realizările actorilor trecuți în neființă, conștienți că nu-i vor mai vedea niciodată.

ADVERTISEMENT

“Moartea poate să însemne un eveniment. De cele mai multe ori, dacă nu întotdeauna, se iartă lucrurile, hai să zic amintirile mai puțin plăcute.

Se creează o stare nostalgică față de ce a realizat, creat, ce păcat că nu-i mai aud vocea, că nu pot să-l văd, și așa mai departe.

ADVERTISEMENT

Din punctul acesta de vedere, noi, românii, iubim morții.”, spunea Alexandru Arșinel pentru DCNews, în urmă cu patru ani.

Alexandru Arșinel a murit la 83 de ani, după o viață pe scenă

Alexandru Arșinel s-a stins din viață la 83 de ani, în seara de 29 septembrie 2022, lumea teatrului și filmului fiind în doliu.

ADVERTISEMENT

Regretatul actor s-a confruntat cu probleme grave de sănătate în ultima perioadă.

De altfel, încă de la jumătatea lunii septembrie, Arșinel a fost internat la Spitalul Universitar de Urgență din Capitală. Cu mai bine de o săptămână în urmă, medicii l-au mutat la secția de Terapie Intensivă, unde a fost intubat și ventilat.

Alexandru Arșinel a avut o carieră remarcabilă de 60 de ani. A fost unul dintre cei mai apreciați actori români și a jucat în numeroase piese de teatru. A apărut și în zeci de filme și seriale de-a lungul carierei îndelungate.

Timp de 40 de ani, Arșinel și Stela Popescu au format cuplul de aur al teatrului românesc și i-au distrat pe români cu aparițiile lor pe scenă.

Pentru activitatea sa, Alexandru Arșinel a primit numeroase premii și distincții de-a lungul timpului.

ADVERTISEMENT