Sport

Ce sumă a strâns echipa lui Mircea Lucescu în meciurile caritabile. Banii vor fi donați pentru ajutorarea victimelor războiului

Echipa Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu, a jucat mai multe meciuri de caritate în luna aprilie, iar suma de bani strânsă va fi donată autorităților din Ucraina.
03.05.2022 | 20:29
Ce suma a strans echipa lui Mircea Lucescu in meciurile caritabile Banii vor fi donati pentru ajutorarea victimelor razboiului
Echipa Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu, a jucat mai multe meciuri de caritate în luna aprilie, iar suma de bani strânsă va fi donată autorităților din Ucraina. Sursă foto: Twitter FC Dynamo Kyiv
ADVERTISEMENT

Formația patronată de Igor Surkis a decis să facă un turneu de pace prin Europa, iar pe lângă strângerea de fonduri s-a încercat sensibilizarea oamenilor cu privire la tragedia care s-a abătut asupra Ucrainei după invazia rusă.

Meciurile caritabile ale echipei lui Mircea Lucescu nu au adus o sumă prea mare

Condusă de pe margine de Mircea Lucescu, Dinamo Kiev a jucat cinci meciuri caritabile în luna aprilie, din care a câștigat trei și a terminat la egalitate în alte două, iar suma strânsă după aceste evenimente este de peste 22 de milioane de grivne (aproximativ 710.000 de euro).

ADVERTISEMENT

Suma nu este una mare, ţinând cont că numai la partidele cu Borussia Dortmund (26 aprilie) şi Legia Varşovia (12 aprilie) s-au strâns 620.000 de euro, 400.000 în Germania şi 220.000 în Polonia, conform anunţului făcut pe site-ului oficial al grupării Dinamo Kiev.

Acest lucru arată că la celelalte trei partide jucate de campioana Ucrainei, cu Galatasaray Istanbul (14 aprilie), CFR Cluj (20 aprilie) şi Dinamo Zagreb (28 aprilie), s-au strâns în total numai 90.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Dinamo Kiev mai are un singur amical de jucat

Înaintea fiecărei partide din cadrul acestui turneu au fost organizate spectacole artistice și anti-război care au atras atenția lumii fotbalului și a societății internaționale asupra evenimentelor dramatice din Ucraina cauzate de războiul început de Rusia.

Campioana Ucrainei mai are programat un singur joc în turneul pentru pace, miercuri, 4 mai, în Elveţia, cu FC Basel. Banii strânşi în urma acestui turneu vor fi donaţi Ministerului Politicilor Sociale din Ucraina, pentru a rezolva problemele umanitare majore apărute în urma invaziei ruse.

ADVERTISEMENT

După meciul de la Basel, jucătorii convocaţi la echipa naţională a Ucrainei vor intra într-un cantonament pentru a pregăti jocul cu Scoţia, din semifinalele barajului pentru Cupa Mondială din Qatar, programat la 1 iunie. Câştigătoarea acestei confruntări va întâlni Ţara Galilor la 5 iunie, în finala play-off-ului.

Lucescu a încercat să aranjeze un amical cu PSG

Mircea Lucescu s-a implicat personal în organizarea acestui turneu și a fost la un pas de a obține acordul marelui club francez Paris Saint-Germain pentru disputarea unui amical, dar în cele din urmă părțile nu au mai ajuns la un acord.

ADVERTISEMENT

Igor Surkis, patronul clubului Dinamo Kiev, consideră că președintele Rusiei, Vladimir Putin, suferă de schizofrenie. E singura explicație pentru crimele odioase pe care le-a săvârșit în Ucraina.

ADVERTISEMENT