Fotbal intern

Ce umilință: Florin Tănase a marcat în nouă etape cât toată echipa lui Dinamo la un loc!

03.11.2020 | 14:08
Ce umilinta Florin Tanase a marcat in noua etape cat toata echipa lui Dinamo la un loc
ADVERTISEMENT

Florin Tănase a marcat din nou pentru FCSB în partida de luni seara contra Chindiei Târgoviște și a ajuns la 7 goluri în această ediție a Ligii 1, tot atâtea câte are întreaga echipă a lui Dinamo în 8 meciuri disputate.

Performanța este cu atât mai lăudabilă cu cât în acest sezon Florin Tănase a fost folosit mai mult în linia mediană de către antrenorul Toni Petrea, și nu în avanposturi cum se întâmpla în trecut, ceea ce, teoretic, ar fi trebuit să diminueze din pofta de goluri a căpitanului fcsb-ist.

ADVERTISEMENT

Apetitul ofensiv demonstrat de Florin Tănase în acest început de sezon în Liga 1 este o consecință a jocului pe atac practicat de formația patronată de Gigi Becali, care a stabilit un nou record de când latifundiarul din Pipera a preluat echipa: 24 de goluri marcate în primele 9 etape, atât cât au înscris împreună Universitatea Craiova și CFR Cluj în același interval.

Florin Tănase are 7 goluri, cât toată echipa lui Dinamo. Și jucătorul, și Dinamo au 8 meciuri disputate!

Chiar dacă patronul Gigi Becali le-a mărit recent salariile vedetelor Florinel Coman și Dennis Man, căpitanul Florin Tănase a rămas cel mai bine plătit jucător din lotul FCSB-ului, cu o remunerație lunară de 17.500 de euro.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Tănase nu este printre cei mai bine plătiți fotbaliști din campionatul intern, fiind depășit clar la acest capitol de mulți dintre jucătorii transferați de Dinamo în ultima perioadă, de când la conducerea clubului au venit așa-zișii investitori spanioli.

Numai Aleix Garcia (35.000 de euro) are un venit lunar dublu decât cel al lui Florin Tănase, dar nici Borja Valle (32.500 de euro), Paul Anton (25.000 de euro) sau Juan Camara (20.000 de euro) nu se pot plânge de banii pe care, teoretic, ar trebui să îi primească de la gruparea din Ștefan cel Mare. Cum la fel nu ar trebui să o facă nici Adam Nemec, Janusz Gol sau Diego Fabbrini, toți cu câte 18.000 de euro pe lună, dar care nu au rupt gura târgului până acum.

ADVERTISEMENT

Din păcate pentru dinamoviști, banii nu aduc fericirea. Pentru că dacă ar juca salariile, Dinamo nu ar fi acum pe penultima poziție în clasamentul Ligii 1, cu doar o victorie și două egaluri în 8 etape, cu 7 goluri marcate și 11 primite. Cu alte cuvinte, jucători care câștigă împreună peste 400.000 de euro lunar au reușit să marcheze la fel de mult cât a înscris un singur jucător al FCSB-ului, care este plătit cu 17.500 de euro pe lună.

Golurile marcate de Florin Tănase în primele 9 etape din Liga 1

  • Etapa 1: Astra – FCSB 0-3 (min. 36);
  • Etapa 2: FCSB – Viitorul 3-0 (min. 2);
  • Etapa 5: Poli Iași – FCSB 5-2 (min. 60 din penalty)
  • Etapa 6: FCSB – Dinamo 3-2 (min. 8 și 76 din penalty)
  • Etapa 8: FCSB – Hermannstadt 5-0 (min. 72)
  • Etapa 9: Chindia – FCSB 0-2 (min. 56)
ADVERTISEMENT

Golurile marcate de Dinamo în primele 9 etape din Liga 1

  • Etapa 1: Dinamo – Hermannstadt 1-1 (Sorescu 60 din penalty)
  • Etapa 3: Dinamo – FC Botoșani 1-1 (Borja Valle 72)
  • Etapa 4: Gaz Metan Mediaș – Dinamo 1-3 (Gonalez 49, Sorescu 74, Camara 83)
  • Etapa 6: FCSB – Dinamo 3-2 (Borja Valle 26 din penalty, Nemec 42)

Se observă că dintre vedetele plătite regește de Dinamo, doar Borja Valle a reușit să înscrie două goluri, dintre care unul din penalty, cam puțin totuși pentru un fotbalist ce ar trebui să încaseze lunar peste 30 de mii de euro, aproape dublu cât ia Florin Tănase. Iar un vârf de atac precum Nemec, având și el un salariu mai mare decât cel al căpitanului FCSB, a marcat o singură dată!

A strălucit în „Derby de România”, când  a marcat două goluri

Florin Tănase a trecut printr-o perioadă dificilă la jumătatea lunii septembrie, când a fost depistat pozitiv cu coronavirus înaintea partidei cu Backa Topola din preliminariile Europa League. A pierdut din această cauză meciul respectiv, dar și pe cele cu FC Argeș din campionat și Slovan Liberec din turul 3 preliminar al Europa League. A revenit în echipă pe 27 septembrie, după o pauză de aproape două săptămâni, în deplasarea pierdută cu 2-5 la Iași, unde a reușit să înscrie din penalty.

Apoi, pe 3 octombrie, în marele derby de pe Arena Națională, a făcut spectacol contra lui Dinamo, contribuind decisiv la victoria formației sale cu 3-2. A marcat atunci două goluri, primul în minutul 8, al doilea în minutul 76 din penalty, dar per ansamblu prestația sa a fost una excepțională, fiind desemnat atunci cel mai bun jucător de pe teren.

  • 2.200.000 de euro este cota lui Florin Tănase pe site-ul transfermarkt

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Botoșani: 2,37 este cota pentru „1 solist și peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT