Sport

Cele mai tari imagini de la Sepsi – ”U” Cluj, finala Cupei României Betano. Spectacol și în teren, și în tribună. Foto

Cele mai tari imagini de la Sepsi - „U” Cluj în finala Cupei României Betano. Spectacol atât în teren, cât și în tribună la victoria covăsnenilor.
25.05.2023 | 01:27
Sepsi a câștigat Cupa României Betano după finala cu ”U” Cluj. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Finala Cupei României Betano le-a pus față în față în ediția din acest an pe Sepsi, câștigătoarea trofeului din sezonul trecut, și ”U” Cluj, revenită într-o finală a „competiției surprizelor” pentru prima oară după o pauză de opt ani. Deși partida s-a terminat fără goluri după timpul regulamentar, spectacolul din teren și din tribună s-a ridicat la cote înalte.

Sepsi și-a apărat cu succes trofeul Cupei României Betano

Sepsi s-a impus dramatic într-o finală de poveste cu ”U” Cluj. În ciuda faptului că nu dețin licența UEFA pentru cupele europene, „șepcile roșii” au luptat până la ultima execuție de la punctul cu var pentru a pune mâna pe marele trofeu după aproape 58 de ani.

ADVERTISEMENT

Totuși, clujenii au dat peste micul Duckadam care a apărat nu mai puțin de trei lovituri de departajare. Roland Niczuly i-a ghicit pe rând pe Ely Fernandes, Jose Gomes și Ivan Martic și a declanșat nebunia în tabăra covăsnenilor. Portarul lui Sepsi nu a ezitat să se bucure și a venit cu trofeul la flash-interviul de la finalul partidei.

La finalul meciului, fotbaliștii lui Sepsi, alături de tot staff-ul în frunte cu Laszlo Dioszegi și Cristiano Bergodi, au mers în fața peluzei covăsnene și au celebrat victoria. Sepsi a devenit prima echipă în ultimii 13 ani care reușește să își apere trofeul din „competiția surprizelor”.

ADVERTISEMENT
Roland Niczuly a fost eroul lui Sepsi din finala Cupei României Betano cu ”U” Cluj. Foto: sport.pictures.eu.
Roland Niczuly a fost eroul lui Sepsi din finala Cupei României Betano cu ”U” Cluj. Foto: sport.pictures.eu.

Cele mai tari imagini de la Sepsi – ”U” Cluj, finala Cupei României Betano

Sepsi și ”U” Cluj s-au înfruntat pe teren neutru la Sibiu, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate. Echipa patronată de Laszlo Dioszegi s-a impus la loteria loviturilor de departajare, scor 5-4, după ce ambele echipe au trecut pe rând pe lângă cucerirea trofeului.

A fost pentru prima oară în istorie, când ultimul act al Cupei României Betano s-a jucat la Sibiu. Totodată, a fost pentru prima oară când două echipe din Ardeal își dispută marele trofeu, deși în 2023 a avut loc cea de-a 85-a ediție a competiției.

ADVERTISEMENT

Fanii celor două formații au luat cu asalt orașul situat în centrul României. Primii care s-au făcut auziți au fost suporterii lui ”U” Cluj care au făcut spectacol atât înainte de startul partidei, în Piața Mare din centrul orașului, cât și pe stadion.

După ce au organizat o scenografie fabuloasă și au colorat stadionul în alb-negru, ultrașii „șepcilor roșii” au dat drumul la „arsenal” și au provocat un adevărat spectacol pirotehnic în startul reprizei secunde. Au aprins torțe, fumigene și petarde, iar majoritatea au ajuns pe gazon. Finala a fost întreruptă timp de mai multe minute de Cătălin Popa, însă jocul s-a reluat fără incidente.

ADVERTISEMENT
Peluza clujeană a aprins torțe și fumigene la finala Cupei României Betano cu Sepsi. Foto: sport.pictures.eu.
Peluza clujeană a aprins torțe și fumigene la finala Cupei României Betano cu Sepsi. Foto: sport.pictures.eu.

Sponsorul Cupei României Betano, spectacol la pauza meciului Sepsi – ”U” Cluj

Spectacolul finalei nu s-a oprit nici la pauza meciului de la Sibiu. Betano, sponsorul principal al Cupei României, a organizat, probabil, cel mai mare spectacol de pe o arenă de fotbal din România. Cu ajutorul a 200 de drone, Betano a oferit diferite imagini spectaculoase deasupra arenei.

Spectacol grandios organizat de Betano la finala Cupei României. Foto: Youtube - @Betano România.
Spectacol grandios organizat de Betano la finala Cupei României. Foto: Youtube – @Betano România.

Pentru câștigarea trofeului Cupei României Betano, Sepsi va încasa o mică avere. Formația patronată de Laszlo Dioszegi va fi recompensată cu 240.000 de euro, în timp ce finalista „U” Cluj va primi 100.000 de euro. Grație triumfului de la Sibiu, Sepsi are asigurată calificarea în turul 2 din preliminariile Conference League.

Aproximativ 2.000 de suporteri covăsneni au făcut deplasarea pentru a urmări finala din tribunele arenei de la Sibiu. După ce au sărbătorit alături de fani, cei de la Sepsi au mers la festivitatea de premiere, unde au primit medaliile din partea lui Răzvan Burleanu. De cealaltă parte, cei aproximativ 8.000 de fani ai lui ”U” Cluj s-au grăbit să părăsească arena după eșecul favoriților.

ADVERTISEMENT