Sport

Englezii, supărați că se face risipă la Wimbledon: ”A plecat cu 27 de iaurturi!”

Turneul de Grand Slam de la Wimbledon este cel mai exclusivist dintre toate cele patru, însă organizatorii au surprins cu o cerință la adresa jucătorilor.
02.07.2023 | 15:57
Englezii suparati ca se face risipa la Wimbledon A plecat cu 27 de iaurturi
Wimbledon va începe pe 3 iulie. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ediția cu numărul 136 a competiției londoneze va avea startul luni, 3 iulie, iar în program se află și Ana Bogdan, care o va întâlni pe rusoaica Liudmila Samsonova, cap de serie numărul 15 și poziția 15 în clasamentul mondial.

Cerință inedită pentru jucători din partea organizatorilor de la Wimbledon

Mulți dintre jucătorii prezenți la Wimbledon 2023 au avut parte de o cerință mai mult decât bizară din partea organizatorilor, după un eveniment mai puțin plăcut petrecut la ediția de anul trecut.

ADVERTISEMENT

”Oficialii turneului au trimis un e-mail tuturor participanților cu privire la cheltuielile lor la restaurantele și cafenelele din jurul complexului. Aceștia au fost îndemnați să fie cumpătați și să nu-și depășească alocația zilnică dacă nu este absolut necesar.

Această cerere bizară vine după ce anul trecut un antrenor a fost văzut îndepărtându-se de zona de catering cu 27 de iaurturi în posesia sa. În ultimii ani, fiecare jucător a primit o indemnizație de 90 de lire sterline zilnic pe care să o cheltuiască pe timpul turneului, antrenorii primind jumătate din această sumă.

ADVERTISEMENT

În ciuda îngrijorărilor, organizatorii de la Wimbledon au optat să nu reducă sumele alocate. Și asta pentru că e-mailul nu a fost trimis jucătorilor pentru a reduce costurile de desfășurare a turneului, ci pentru o mai bună optimizare a cheltuielilor”, scrie publicația britanică Mirror.

Compensații majore după anularea turneului în 2020

Turneul de Grand Slam de la Wimbledon a fost unul dintre puținele evenimente sportive care nu a fost afectat din punct de vedere economic de pandemia de Covid-19 care a blocat tot sportul mondial.

ADVERTISEMENT

Competiția londoneză avea asigurare împotriva oricărei potențiale pandemii, iar organizatorii au primit o compensație de aproximativ 114 milioane de lire sterline pentru că au fost nevoiți să anuleze ediția din 2020.

Profitând de faptul că sunt pe părți diferite ale tabloului de la Wimbledon 2023 și se pot întâlni doar într-o eventuală finală, Novak Djokovic și Andy Murray au ales să se antreneze împreună pe un teren lăturalnic de la All England Lawn Tennis and Croquet Club.

ADVERTISEMENT

Tragerea la sorţi a tabloului masculin a creat controverse printre fani, care consideră că sârbul poate să primească deja un nou titlu la Wimbledon. Și asta pentru că principalii contracandidați la trofeu au fost plasați pe cealaltă parte a tabloului.

ADVERTISEMENT