Fotbal intern

„CFR Cluj e favorită cu Universitatea Craiova!” Ionuț Rada a analizat ultimul derby al anului. Exclusiv

22.12.2020 | 18:00
CFR Cluj e favorita cu Universitatea Craiova Ionut Rada a analizat ultimul derby al anului Exclusiv
ADVERTISEMENT

CFR Cluj este favorită cu Universitatea Craiova, consideră Ionuț Rada, fostul jucător care și-a început aventura fotbalistică în Bănie, dar a avut și o experiență reușită și la CFR. Acesta a analizat ultimul derby al anului pentru FANATIK.

Ardelenii au trei victorii consecutive în Liga 1, însă au fost eliminați din Europa League, dar Edi Iordănescu are acum ocazia să își adune toată concentrarea pe campionat și pe obiectivul de a aduce un nou titlu în „Gruia”.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, oltenii au așteptat cu mari speranțe aceste două meciuri, dar înfrângerea cu FCSB cântărește greu în psihicul jucătorilor. Corneliu Papură speră ca jucătorii săi să își revină din punct de vedere moral până la ora jocului cu CFR. Nici tehnicianul oltean nu stă prea bine. Acesta avea obiectivul de a aduce patru puncte în ultimele două meciuri, dar acest lucru a devenit imposibil.

Ionuț Rada: „CFR Cluj este favorită cu Universitatea Craiova, dar nu va avea deloc un meci ușor”

Oltenii vor să încheie cu o victorie acest an calendaristic, însă în față este formația care le-a „furat” bucuria titlului în sezonul precedent. Ionuț Rada a jucat atât pentru Universitatea Craiova, cât și pentru CFR Cluj și a acceptat să vorbească pentru FANATIK despre meciul din „Gruia”:

ADVERTISEMENT

„CFR Cluj este în creștere, mai ales din punct de vedere moral, având în vedere că au trei victorii consecutive. Totuși, e sfârșit de an, de perioadă încărcată, au o încărcătură, însă ultimele partide au arătat că au o formă bună. Cred că CFR s-a eliberat de o presiune prin eliminarea din Europa League și toți sunt cu capul la campionat. Din păcate, Universitatea Craiova este o echipă în scădere. Poate meciul cu FCSB a fost cel mai slab al lor. Ceva s-a întâmplat în sânul echipei, a fost un joc dezechilibrat.

Au suferit la nivel de organizare. În mod normal, CFR este favorită. Joacă pe teren propriu, au apărarea mult mai bine organizată decât Craiova, are avantaj moral, fiind concetrată doar pe campionat. Sunt multe lucruri care îi fac favoriți. La Craiova sunt discuții..place sau nu Papură, vine sau nu vine alt antrenor. La nivel de joc și staff se vede un dezechilibru, ” a spus Ionuț Rada.

ADVERTISEMENT

Totuși, Rada crede că Știința nu va fi o pradă sigură: „Poate multă lume ar spune că acest meci este ușor pentru CFR, dar nu o să fie așa. Clar că prin prisma acestui duș rece, U Craiova va veni cu o altă concentrare, o altă abordare.”

„Craiova vrea victoria ca să arate că a fost o întâmplare ceea ce a fost cu FCSB” Ce a spus Rada legat de răzbunarea pentru finala campionatului pierdută pe teren propriu

Duelul din „Gruia” este primul dintre CFR și Universitatea Craiova după episodul finalei campionatului. Ionuț Rada consideră că este devreme să vorbim despre o răzbunare în adevăratul sens al cuvântului pentru jucătorii lui Corneliu Papură: „E mult prea devreme să vorbim de răzbunare. Totuși, e o etapă de campionat, mai sunt multe meciuri de jucat, mai e și play-off-ul. Cu siguranță, Craiova poate a dezvoltat un complex cu CFR Cluj. Au fost atât de aproape să câștige campionatul pe teren propriu. Au pierdut și asta. Acum doi ani, CFR a devenit campioană tot după un meci cu Craiova, acasă. 

ADVERTISEMENT

Cumva, din punctul acesta de vedere, Universitatea își dorește să câștige la Cluj. Poate îi roade acest lucru. Au și dorința să câștige și după prestația cu FCSB, să demonstreze că ceea ce s-a întâmplat cu FCSB a fost doar o întâmplare,” a mai declarat Rada în exclusivitate pentru FANATIK

  • 2010 a fost anul în care Ionuț Rada a devenit campion cu CFR Cluj
  • 106 apariții are Rada în tricoul vișiniu

În acest moment, Ionuț Rada are un proiect impresionant în derulare, „The Rada Way”, prin care invită lumea să facă sport. De asemenea, este prezent pe toate platformele de socializare, Instagram, Facebook, Tik-Tok iar pe canalul său de Youtube analizează meciurile importante din Liga 1. La jocul CFR Cluj – Universitatea Craiova îl va avea alături pe jurnalistul Cătălin Striblea și va comenta meciul în direct.

ADVERTISEMENT