Sport

CFR Cluj – FC Ballkani 1-0, în etapa 6 din grupele Conference League. Fiesta în Gruia! Clujenii sunt în primăvara europeană după o victorie în „stilul Dan Petrescu”

CFR Cluj a învins cu 1-0 pe FC Ballkani din Kosovo în ultima etapă din grupele Conference League și s-a calificat în primăvara europeană.
03.11.2022 | 21:40
CFR Cluj  FC Ballkani 10 in etapa 6 din grupele Conference League Fiesta in Gruia Clujenii sunt in primavara europeana dupa o victorie in stilul Dan Petrescu
Meciul de fotbal dintre CFR Cluj si Ballkani, contand pentru Grupa G a Conference League, desfasurat pe Stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj Napoca, joi 03 noiembrie 2022. © FOTO:Flavius Buboi/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
03-11-2022
18:48

FINAL CFR Cluj - FC Ballkani 1-0 (Boateng 17). Echipa lui Dan Petrescu s-a calificat în barajul pentru optimile Conference League

Min. 90+5: Fluier final în ambele partide ale GRupei G din Conference League. CFR Cluj – FC Ballkani 1-0 și Slavia Praga – Sivasspor 1-1.Echipa lui Dan Petrescu a terminat pe locul 2 și s-a calificat în barajul pentru optimile Conference League.

Min. 90: CFR Cluj – FC Ballkani 1-0 și Slavia Praga – Sivasspor 1-1. Echipa lui Dan Petrescu e la câteva secunde de calificare.

Min. 85: CFR Cluj – FC Ballkani 1-0 și Slavia Praga – Sivasspor 1-1. Clujenii trebuie să mai reziste încă 5 minute, plus eventualele prelungiri, pentru a se califica în primăvara europeană.

Min. 80: CFR Cluj – FC Ballkani 1-0 și Slavia Praga – Sivasspor 1-1. Echipa lui Dan Petrescu e calificată cu zece minute înainte de fluierul final, dar trăiește periculos în continuare.

Min. 75: Jorenica șutează din marginea careului mare, Scuffet e atent și reține.

Min. 71: Scuffet respinge în corner șutul lui Kuc.

Min. 66: Slavia reușește egalarea în meciul cu Sivasspor. Chiar și așa, CFR e calificată mai departe dacă o învinge pe Ballkani.

Min. 62: lovitură liberă de pe partea dreaptă executată de Deac, Burcă reia cu capul din 6 metri, însă portarul Frasheri  face un meci mare și reușește să respingă in extremis.

Min. 60: Nicio ocazie periculoasă de gol în primul sfert de oră. La Praga e același scor ca la pauză, 1-0 pentru Sivasspor, iar CFR Cluj e calificată în primăvara europeană.

Min. 46: A început repriza secundă.

03-11-2022
17:44

PAUZĂ CFR Cluj - FC Ballkani 1-0 (Boateng 17). Clujenii intră cu avantaj minim la cabine. La acest scor, sunt calificați mai departe

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 45+2: S-a terminat prima repriză. În celălalt meci al grupei, la Praga, Slavia este condusă cu 0-1 de Sivasspor, iar CFR Cluj e calificată în primăvara europeană la aceste scoruri.

Min. 35: Deac ratează și la repetare lovitura de pedeapsă. Execuția slabă, pe mijlocul porții, a fost apărată de portarul oaspeților.

Min. 33: Deac execută plasat, dar portarul Frasheri  reușește să apere. Arbitrul dictează însă repetarea loviturii, deoarece trei jucători ai oaspeților intraseră în careu.

Min. 32: Malele este faultat în careu și se dictează penalty pentru clujeni.

Min. 17: GOOOL CFR CLUJ! Manea trimite cu capul în careu, un apărător kosovar respinge greșit până la Boateng, care reia în plasă din 3-4 metri.

Min. 15: Muhar reia cu capul pe lângă poartă după un corner.

Min. 14: Yeboah e găsit excelent de Roger, dar șutul său din careu este blocat în ultimă instanță de un apărător al oaspeților.

Min. 13: Thaqi  pătrunde pe dreapta, centrează pe 11 metri, de unde Berisha reia incredibil peste poartă.

Min. 3: Lovitură liberă pentru clujeni de pe partea dreaptă, Deac aruncă mingea pe 6 metri, dar Yeboah reia slab și portarul oaspeților reține.

Min. 1: A început partida.

03-11-2022
16:23

Echipele de start la CFR Cluj - FC Ballkani

Au apărut echipele de start la CFR Cluj – FC Ballkani, meci care va începe la ora 19:45.

CFR Cluj: Scuffet – Manea, Yuri, A. Burcă, Braun – C. Deac, Boateng, Muhar – Yeboah, Malele, Roger. Rezerve: Gal, Bălgrădean – Brucic, Billong, Petrila, Mistrati, Hoban, Janga, Kolinger, Bordeianu, Cvek. Antrenor: Dan Petrescu 

FC Ballkani: Frasheri – Thaqi, Dellova, Jashanica, Potoku – Zyba, Emerllahu, Kuc – Berisha, Rrahmani, Jorenica. Rezerve: Balaj, Ljuljanovic – Zarubica, Gripshi, Sinani, Shala, Kapra, Dulaj, Tusha, Bekteshi, Lucas. Antrenor: Ilir Daja

Meciul CFR Cluj – FC Ballkani are loc joi, 3 noiembrie, cu începere de la ora 19:45, în cadrul etapei a 6-a (ultima) din grupa G din Conference League. O victorie a echipei pregătite de Dan Petrescu este sinonimă cu calificarea de pe locul 2, indiferent de rezultatul partidei Slavia Praga – Sivasspor. La egalitate de puncte între turci, cehi și ardeleni se face un clasament în trei. Sivasspor este echipa care și cu eșec la Praga va termina prima, iar CFR va fi a doua, pentru că are dublă victorie cu Slavia. Doar dacă nu bate CFR, Slavia poate termina pe locul 2.

Unde se joacă meciul CFR Cluj – FC Ballkani, în etapa 6 din grupele Conference League

Întâlnirea CFR Cluj – FC Ballkani se dispută joi, 3 noiembrie, de la ora 19:45, pe stadionul „dr. Constantin Rădulescu” din cartierul Gruia, fief-ul echipei care a reușit să câștige titlul în ultimele cinci ediții. Fiind vorba de meciul care poate duce din nou gruparea ardeleană în primăvara europeană, ce e drept nu direct în optimi, pentru că nu va termina pe locul 1, ci în play-off, stadionul va fi aproape plin.

ADVERTISEMENT

Sunt estimați în jur de 10.000 de spectatori că vor fi prezenți la partida cu echipa din Kosovo, care i-a chinuit rău pe clujeni în prima etapă, pe teren propriu, oamenii lui Dan Petrescu reușind egalarea abia în minutele de prelungiri, prin fundașul Yuri. Se speră ca și numărul mare de spectatori să fie un element substanțial de sprijin pentru campioana României, care trebuie să învingâ, indiferent de scor.

Cine transmite la TV partida CFR Cluj – FC Ballkani

Partida CFR Cluj – FC Ballkani se joacă joi, 3 noiembrie, de la ora 19:45, pe stadionul „dr. Constantin Rădulescu” din municipiul de pe Someș, în etapa 6, ultima, a grupei G din Conference League și va fi televizată în direct și în exclusivitate numai pe canalul PRO Arena. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Cluj, joi, 3 noiembrie, va fi un cer variabil, mai mult senin, dar chiar și în momentele în care soarele se va ascunde în nori nu va exista vreun pericol de ploaie. Doar că temperatura va fi mai scăzutâ ca în zilele precedente, numai 13 grade la ora amiezii, în cel mai bun caz 10 grade la ora jocului.

Meciul va fi condus de arbitrul german Daniel Schlager, 32 ani, acesta fiind al doilea lui joc într-o cupă europeană, după partida Tre Fiori – B36 Torshavn, adică San Marino contra Insulele Faroe, în primul tur preliminar din actuala ediție de Conference League.

ADVERTISEMENT

Ce jucători lipsesc din confruntarea CFR Cluj – FC Ballkani

Dan Petrescu nu poate conta la acest meci extrem de important pentru clujeni pe aportul atacantului Gabriel Debeljuh, în continuare în proces de refacere după grava accidentare la ligamente din partida retur cu Șahtior Soligorsk din turul 3 preliminar al Conference League și pe căpitanul echipei, fundașul Camora, operat de apendicită.

Un alt jucător care a ieșit accidentat în ultima etapă de campionat, la București, cu Rapid, e vorba de fundașul central brazilian Yuri, se va afla totuși pe bancă, starea lui de sănătate fiind mai puțin gravă decât s-a crezut inițial. În rest, „Buruscul” poate miza pe oamenii standard, cu germanul Braun devenit de conjunctură fundaș stânga, deși el evoluează pe banda dreaptă.

ADVERTISEMENT

Cote la pariuri la jocul CFR Cluj – FC Ballkani

Pentru casele de pariuri, CFR Cluj este unul dintre soliștii partidelor ce au loc joi, 3 noiembrie, în ultima rundă a grupelor Europa League și Conference League. 1,45 au cotă ardelenii pentru a obține victoria și, implicit, calificarea în play-off-ul Conference League, unde va fi greu.

Acolo,  adversarul va proveni din rândul echipelor care au încheiat grupa de Europa League pe locul 3 și vor continua în Conference League. O victorie a kosovarilor de la Ballkani are cotă de 8,50 și clujenii trebuie să fie atenți pentru că turcii de la Sivasspor au pățit-o acasă, pierzând cu 3-4 în fața debutantei în cupele europene.

În tur, în Kosovo, am înregistrat un rezultat de egalitate, cu mult noroc, pentru că gazdele conduceau cu 1-0 când în prelungiri fundașul Yuri, rămas în careul advers pe post de vârf, a fost mai rapid cu o fracțiune decât portarul și un fundaș advers și a trimis mingea cu capul în poartă, salvând miraculos un punct care acum se poate dovedi a avea valoarea inestimabilă.

ADVERTISEMENT