Sport

CFR Cluj „provoacă” FCSB și U Craiova înainte de play-off: „Suntem singura echipă din România care a făcut puncte în Europa în ultimii cinci ani!” Exclusiv

Bogdan Mara, directorul sportiv al lui CFR Cluj, a vorbit pentru FANATIK despre dubla cu Maribor, amânarea meciurilor din SuperLiga și problemele cu sistemul VAR.
16.08.2022 | 22:47
CFR Cluj provoaca FCSB si U Craiova inainte de playoff Suntem singura echipa din Romania care a facut puncte in Europa in ultimii cinci ani Exclusiv
CFR Cluj are șanse mari să fie cap de serie la tragerea la sorți pentru grupele Conference League. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a pierdut cu FC Botoșani. Echipa lui Dan Petrescu are acum ca obiectiv principal calificarea în grupele Conference League, în dubla cu Maribor. FANATIK a stat de vorbă cu Bogdan Mara, directorul sportiv al ardelenilor.

CFR Cluj vrea amânarea meciului cu Hermannstadt înainte de returul cu Maribor: „E o dublă foarte grea!”

Bogdan Mara a prefațat pentru FANATIK dubla cu Maribor și speră ca FCSB și Universitatea Craiova să se califice și ele în grupe: „E o dublă foarte grea! Maribor e și ea campioana Sloveniei, la fel ca noi cam am câștigat. Campionatul Sloveniei este unul destul de bun. Îi vom analiza foarte bine. 

ADVERTISEMENT

Cred că pentru orice echipă românească e important să se califice în grupe. Dar nu ar fi o tragedie. Nimic nu e o tragedie. E obiectivul nostru și sper să se califice toate cele trei echipe. Acum ne facem strategia pentru deplasarea în Slovenia și toate lucrurile care țin de meci”.

Bogdan Mara a dezvăluit că CFR Cluj a cerut oficial amânarea mai multor meciuri din SuperLiga: „Am mai solicitat către LPF să ne amâne meciurile din campionat și nu am primit un răspuns pozitiv. Cred că vom mai face asta. Acum era important să se amâne sau la meciul retur cu Maribor”.

ADVERTISEMENT

Dacă meciul cu Hermannstadt ar fi amânat, Mara e de părere că CFR Cluj ar putea aborda diferit partida retur cu Maribor: „Ar fi important ca toate cele trei echipe să aibă câteva zile de odihnă în plus. Am putea să abordăm meciul de calificare foarte bine din punct de vedere fizic. Dacă se dorește se pot găsi soluții”.

Bogdan Mara: „CFR este singura echipă din România care a făcut puncte în Europa în ultimii 5 ani!”

Directorul sportiv al campioanei României îi „înțeapă” pe rivalii de la FCSB și U Craiova: „Mă așteptam să ne calificăm cu trei echipe. Mi-aș fi dorit să mergem cu toate patru și îmi doresc în continuare să ne calificăm în grupe, să ne revenim la coeficient. Din păcate, CFR-ul este singura echipă din România care a făcut puncte în Europa în ultimii cinci ani de zile și am ajuns în grupe! Sunt meciuri grele, dar e important că am ajuns aici”.

ADVERTISEMENT

Bogdan Mara explică de ce jucătorii sunt obosiți, deși e doar începutul sezonului din SuperLiga: „Normal că s-a resimțit oboseala și cu Botoșani. Suntem echipa cu cele mai multe meciuri din Europa jucate în acest moment. E foarte greu, pentru că jucăm din trei în trei zile, e oboseală mare și apar și accidentările. Avem deplasări din trei în trei zile. Am jucat și la ora 16:00 și nu e ușor deloc.

De exemplu, acum la Maribor, ne întoarcem, plecăm la Sibiu, apoi avem meciul retur și asta duceam deja de o lună și ceva. Nu e ușor să menținem acest ritm. Și Dan Petrescu are dreptate când spune că alte echipe din alte țări își amână meciurile din campionat”.

ADVERTISEMENT

Bogdan Mara acuză că CFR Cluj a fost dezavantajată de arbitraj: „Aceleași faze, gândite și analizate diferit”

Oficialul lui CFR Cluj acuză și arbitrajul din primele cinci etape din SuperLiga: „Pentru noi au fost faze la VAR diferite. La Sepsi în Supercupă am fost un roșu la Roger, cot în față. Roșu direct. Am zis OK… În meciul de la Craiova, avem cot în față la Muhar, spart buza și sânge la 1-0 pentru noi și nu se dă roșu. La Roger s-a dat roșu, la cei de la Craiova nu. 

Apoi la meciul trecut la Târgoviște, lui Yeboah i se dă roșu direct la o fază în care nu are intenție. E în alunecare, lovește adversarul și trebuia galben. Au zis toți specialiștii. La Dugandzic la fel, i se dă roșu direct. Adică aceleași faze, analizate și gândite diferit. Și toate contra noastră. Normal că sunt lucruri care ne deranjează și are Dan Petrescu dreptate câteodată, când mai spune asta.

Sunt chestii care s-au întâmplat și sunt evidente. Toți foștii mari arbitri au spus că nu a fost roșu la Yeboah, că a fost roșu clara la Muhar la Craiova și tot așa. Atunci nu e normal ce se întâmplă. Nu știu de ce mai avem VAR-ul dacă nu ne luăm după el și nu studiem fazele. Nu se elimină aceste greșeli și ar trebui să se ia deciziile corecte”, a declarat Bogdan Mara, pentru site-ul nostru.

Adrian Mutu l-a sunat pe Bogdan Mara și Neluțu Varga pentru a-l oferta pe Ciprian Deac: „Nici de glumă nu e bună”

Bogdan Mara a lămurit și subiectul Ciprian Deac, însă nu se pune problema ca veteranul campioanei să plece la vreun club din România: „Nu are sens să discutăm de plecarea lui Deac. Adi Mutu m-a sunat pe mine, pe patronul echipei, însă nu există o ofertă oficială. A fost pur și simplu o discuție și nici de glumă nu e bună. Ciprian are o altă valoare. Oferta o faci în funcție de asta. A fost întrebare și răspunsul a fost clar nu. El e foarte greu să plece la o echipă din România”.

Cu toate acestea, CFR Cluj a primit propuneri pentru mai mulți jucători importanți: „Oferte sunt pentru jucători. Și suntem deschiși dacă e bine pentru club și pentru jucători. Normal că suntem un club care să mai și vindem. Sunt discuții pentru anumiți jucători. Au mai fost, le analizăm și când e ceva concret luăm decizii”.

Debeljuh e o pierdere foarte mare pentru noi și din păcate au intervenit din nou accidentările. E numărul unu pentru noi și foarte greu de înlocuit. Până la meciul cu Maribor nu va veni niciun înlocuitor. Apar accidentări imprevizibile care te dau înapoi și e o pierdere mare pentru pentru echipă” – Bogdan Mara, CFR Cluj

Bogdan Mara a explicat că CFR Cluj nu regretă cedarea celor trei jucători la Rapid și nu se pune problema ca în Giulești să mai ajungă vreun alt jucător: „Nu regretăm cedarea lui Dugandzic și a niciunui alt jucător. Așa am considerat noi. Au fost jucători la care noi au renunțat. Nu s-au impus ca titulari la noi în echipă. Nu am dat din titulari.

Cei care au plecat erau jucători de lot. Nu se pune problema de Yuri și de Betancor să meargă la Rapid. Au fost oferte de mai bine de o lună, pe care noi le-am rezolvat. Nu știu de unde au apărut aceste informații care nu-și au rostul”, a mai declarat Mara pentru FANATIK.

  • 19.500 puncte e coeficientul european al lui CFR Cluj, cel mai mare din România
ADVERTISEMENT