Sport

CFR Cluj și-a vândut fundașii centrali! Anunț oficial despre Yuri. Update

CFR Cluj a rămas fără Andrei Burcă și fără Yuri Mattias. FANATIK a aflat că cei doi stoperi au fost vânduți în străinătate, iar ardelenii au obținut o sumă importantă de bani.
18.07.2023 | 17:13
CFR Cluj sia vandut fundasii centrali Anunt oficial despre Yuri Update
CFR Cluj și-a vândut ambii fundași centrali! Unde au semnat Burcă și Yuri. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
18-07-2023
14:17

Yuri Matias a semnat cu Neftchi Baku

CFR Cluj a anunțat oficial că Yuri Matias este noul jucător al lui Neftchi Baku: „Cluburile au ajuns la un acord privind transferul definitiv al fundașului central. Venit la CFR Cluj în luna februarie 2022, Yuri s-a făcut remarcat imediat prin calitățile sale atât defensive, cât și ofensive.


În cele 65 de meciuri în care a îmbrăcat tricoul alb-vișiniu, Yuri a reușit să marcheze goluri și să fie autorul a nenumărate intervenții decisive în apărarea echipei noastre! Îți mulțumim pentru tot, Yuri, și îți dorim multă baftă mai departe în carieră!”, au mai transmis ardelenii pe pagina de Facebook.

17-07-2023
06:43

Andrei Burcă a semnat cu Al-Akhdoud! FANATIK confirmat

Așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, Andrei Burcă a semnat cu Al-Akhdoud în Arabia Saudită. Fundașul central a evoluat la CFR Cluj din 2019, iar fosta campioană va încasa 1.000.000 de euro:

“Mulțumim pentru tot, Andrei Burcă! Cluburile CFR 1907 Cluj și Al-Akhdoud au ajuns la un acord privind transferul definitiv al fundașului Andrei Burcă la formația din primul eșalon al Arabiei Saudite.

Venit în Gruia în vara anului 2019, Andrei a devenit rapid unul dintre pilonii de rezistență din apărarea echipei noastre. În cele patru sezoane în care a îmbrăcat tricoul alb-vișiniu, fundașul central a bifat 163 de meciuri și a câștigat, alături de CFR, 3 titluri de campion și o Supercupă a României. În competițiile europene, Burcă a jucat în 45 de partide pentru echipa noastră, fiind marcator în meciul câștigat cu Celtic, de la Cluj, victorie care ne-a adus calificarea în primăvara europeană în sezonul 2019/2020

Evoluțiile excelente de la CFR Cluj l-au propulsat în echipa națională a României și i-au făcut pe specialiștii din fotbal să îl declare, în numeroase rânduri, cel mai bun fundaș central din campionatul intern. Îți mulțumim încă o dată pentru devotamentul cu care ți-ai desfășurat activitatea la CFR Cluj și îți urăm multă baftă în carieră!”.

După Simone Scuffet, vândut la Cagliari în schimbul sumei care poate ajunge până la 2.500.000 de euro, cu tot cu bonusuri, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, CFR Cluj și-a vândut și cei doi fundași centrali.

CFR Cluj i-a vândut pe Andrei Burcă și pe Yuri Matias! Sumă importantă de bani încasată de ardeleni

FANATIK a aflat în exclusivitate că CFR Cluj l-a vândut pe Andrei Burcă (30 de ani) în Arabia Saudită la Al-Okhdood Club, ocupanta locului 12 din Saudi Pro League. În schimbul internaționalului român, în conturile clubului patronat de Neluțu Varga vor intra nu mai puțin de 1.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Yuri Matias (28 de ani) va ajunge, în sfârșit, să lucreze cu Adrian Mutu. Din informațiile obținute de site-ul nostru, fosta campioană a României l-a cedat pe stoperul brazilian la Neftchi Baku. Azerii plătesc 400.000 de euro pentru transferul lui Yuri.

Sud-americanul a fost aproape să fie antrenat de Mutu și la Rapid. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că giuleștenii i-au ofertat la finalul campionatului pe Yuri și pe Braun, fundașul neamț ajungând în cele din urmă la formația de sub Podul Grant.

ADVERTISEMENT

Atât Burcă, cât și Yuri mai aveau contract cu echipa lui Andrea Mandorlini până în vara lui 2024. Pentru fundașul român, Al-Okhdood Club va însemna prima experiență în străinătate. În carieră, Burcă a mai jucat doar la Bacău, FC Botoșani și CFR.

De cealaltă parte, Yuri pleacă după trei ani petrecuți în România. Sosit în 2020, când a fost adus de Gaz Metan Mediaș, brazilianul a ajuns în Gruia în 2022 și a petrecut un sezon și jumătate.

ADVERTISEMENT

Neluțu Varga confirmă FANATIK: „Aducem jucători mai valoroși”

Informația dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, conform căreia CFR Cluj i-a vândut pe Andrei Burcă și pe Yuri Matias a fost confirmată și de patronul Neluțu Varga, care promite să aducă înlocuitori pe măsură.

„Da, au fost semnate actele de transfer pentru cei doi jucători. Știu că au fost voci care au spus ca forțăm lucrurile, că nu am avea, de fapt, aceste oferte.

ADVERTISEMENT

Iată ca sunt reale! A fost și Scufett, acum Yuri si Burcă. Și probabil vor mai pleca. Oricum, aducem jucători la fel de buni, dacă nu chiar mai valoroși”, a declarat Varga, conform digisport.ro.

Tot în această vară, CFR Cluj a rămas și fără Nana Boateng. În schimbul mijlocașului ghanez, ardelenii au încasat 2.000.000 de euro. FANATIK a anunțat în exclusivitate transferul mijlocașului la noua echipă a lui Dan Petrescu, Jeonbuk.

  • 1.400.000 de euro a încasat în total CFR Cluj din transferurile lui Burcă și Yuri
ADVERTISEMENT