Sport

Trădarea anului înainte de Rapid – CFR Cluj! Stâlpul defensivei lui Dan Petrescu se roagă de Adrian Mutu să-l transfere în Giulești! Capturi exclusive

Scandal uriaș înainte de derby-ul din week-end, Rapid - CFR Cluj. FANATIK a intrat în posesia unor mesaje incredibile trimise de brazilianul Yuri Matias staff-ului lui Adrian Mutu.
28.10.2022 | 16:22
Trădarea anului înainte de Rapid - CFR! Stâlpul defensivei lui Dan Petrescu se roagă de Adrian Mutu să-l transfere în Giulești! Capturi exclusive
ADVERTISEMENT

Rapid – CFR Cluj este derby-ul începutului de retur în sezonul regulat. Se joacă duminică, 30 octombrie, pe Giulești, între formațiile clasate pe locurile 2 și 3. Derby-ul este aruncat în aer de dezvăluirile în exclusivitate ale FANATIK!

Rapid – CFR Cluj, scandal în culise. Yuri Matias, cel mai bun jucător al lui Dan Petrescu, se roagă de staff-ul lui Adi Mutu să-l transfere în Giulești!

Iar subiectul este deosebit de incitant și va produce cu siguranță o criză de nervi din partea lui Dan Petrescu. Stâlpul defensivei sale, brazilianul de 27 de ani Yuri Matias, vrea să se transfere pe Rapid! Iar intenția sa este cât se poate de clar exprimată în semnalele pe care le-a transmis celor din Giulești.

ADVERTISEMENT

FANATIK a intrat în posesia unor mesaje pe care Yuri Matias, poate cel mai bun jucător al lui CFR Cluj în sezonul de toamnă, le-a schimbat cu oameni de la Rapid. În principal cu Bogdan Pătrașcu, antrenorul secund al lui Adrian Mutu, cu care Yuri se cunoaște foarte bine de când juca la Gaz Metan Mediaș. Atunci Pătrașcu le-a fost secund lui Mihai Teja și lui Jorge Costa.

Yuri și Pătrașcu au rămas în relații foarte bune, iar acum brazilianul ar vrea să lucreze din nou cu Bogdan, dar mai ales cu „tata Mutu”. Este exact exprimarea pe care fundașul o are la adresa antrenorului de la Rapid, cu care urmează să se dueleze în derby-ul de duminică seara.

ADVERTISEMENT

Yuri Matias de la CFR Cluj la Rapid?! Mesajele incredibile care spun totul: „Mă vrei sau nu? Vorbește cu tata teu Mutu!”

Din informațiile obținute de FANATIK în exclusivitate, schimbul de mesaje pe WhatsApp dintre Yuri și staff-ul lui Adrian Mutu s-a produs la finalul lunii septembrie, când a fost pauza pentru meciurile echipei naționale. Situația nu era deloc liniștită la CFR Cluj, Dan Petrescu amenințând cu plecarea de la echipa campioană.

Chiar și așa, dorința stoperului brazilian spune ceva despre atmosfera încărcată de la CFR. Apropiații jucătorului au dezvăluit pentru FANATIK că acesta își dorește cu disperare să plece, fiind foarte încântat de Giulești și de forța grupului de la Rapid. Acesta este principalul motiv pentru care ia în calcul să schimbe mediul. În traducere: să se transfere de la CFR la Rapid, bineînțeles dacă și Giuleștiul îl vrea.

ADVERTISEMENT

Dacă într-adevăr aceste mesaje sunt reale, ar fi fost elegant și fair ca ele să apară în momentul în care cei de la Rapid le-au primit de la Yuri și nu înaintea meciului direct. În acest moment, Yuri este integrat foarte bine în echipa lui CFR Cluj și am încredere deplină în profesionalismul lui” – Cristi Balaj, președinte CFR Cluj, reacție exclusivă pentru FANATIK

Yuri chiar vrea să vină sub comanda lui Adi Mutu. Dovada indubitabilă sunt mesajele pe care le-a schimbat nu doar cu Pătrașcu, ci și cu foști colegi ai săi de la CFR care acum sunt la Rapid, Costache și Dugandzic. Iată esența mesajelor care Yuri le-a transmis către staff-ul lui Mutu, dovedite cu capturi exclusive FANATIK.

  • „Scuze că te deranjează. dar am vrut sa stiu care este pozitia clubului si a antrenorului de acolo despre mine? ma vrei sau nu?”
  • „Frate, vrea să mergi și eu aica la tine. Vorbeșt cu tata teu mutu”
  • „Equipa putenic face voi. Da, frate… și eu Vreu”
ADVERTISEMENT
yuri matias cfr cluj rapid
O parte din mesajele pe care Yuri Matias le-a transmis celor de la Rapid. Brazilianul vrea să se transfere de la CFR Cluj în Giulești!

yuri matias

Yuri Matias este „noul Vinicius” pentru Dan Petrescu la CFR Cluj. Goluri decisive cu Ballkani și Slavia Praga. Dar și cu Sepsi și cu… Rapid!

Yuri Matias s-a transferat de la Gaz Metan Mediaș la CFR Cluj pe 13 februarie 2022. Chiar în ziua meciului direct dintre cele două formații. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate această mutare, fundașul nemaifiind păstrat în lot de Ilie Poenaru după ce a aflat „bomba”.

Yuri a devenit destul de repede om de bază la CFR. În sezonul anterior s-a bătut cu Graovac pentru un post de titular, în actualul sezon e bătut în cuie, în cuplu de obicei cu Kolinger. Asta și pentru că Andrei Burcă a avut probleme cu accidentările în ultima perioadă. Yuri este „noul Vinicius” pentru Dan Petrescu la CFR Cluj.

Brazilianul a marcat goluri foarte importante pentru echipa campioană. Și în SuperLiga, și în Europa. Datorită golului de 1-1 reușit de Yuri în Kosovo, la primul meci cu Ballkani din Conference, CFR mai are șanse acum să meargă în primăvara europeană. Yuri a înscris și golul desprinderii cu Slavia Praga, la 2-0 în Gruia acum două săptămâni.

Yuri are 4 goluri pentru CFR în actualul sezon. A marcat de două ori și în SuperLiga. A făcut-o recent la 2-1 cu Sepsi, dar a înscris și în prima etapă, la 1-0 cu… Rapid. A fost golul care a adus 3 puncte campioanei într-un meci în care Albu a ratat penalty în minutul 96!

Urmează revanșa din Giulești, iar Yuri este personaj principal în derby! Și se va lăsa, probabil, cu un scandal monstru în vestiar, ținând cont de starea de surescitare a colericului Dan Petrescu.

  • 1,2 milioane de euro este cota actuală a lui Yuri Matias, venit în fotbalul românesc în august 2020, la Mediaș, de la iranienii de la Tractor
  • 86 de meciuri și 11 goluri a adunat deja Yuri în România, pentru CFR jucând de 37 de ori în toate competițiile și având 4 goluri și un assist
ADVERTISEMENT