Sport

Simone Scuffet la Cagliari! CFR Cluj a făcut anunțul oficial. Update exclusiv

CFR Cluj a oficializat cedarea portarului italian Simone Scuffet la Cagliari, formație nou promovată în Serie A, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.
14.07.2023 | 18:26
Simone Scuffet la Cagliari CFR Cluj a facut anuntul oficial Update exclusiv
CFR Cluj a bătut palma cu formația Cagliari pentru cedarea portarului Simone Scuffet, iar FANATIK a aflat suma exactă pe care ardelenii o încasează. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
14-07-2023
15:29

CFR Cluj a oficializat plecarea lui Scuffet

CFR Cluj a anunțat oficial că s-a despărțit de portarul italian Simone Scuffet, care a fost cedat la formația Cagliari.

”Cluburile CFR 1907 Cluj și Cagliari Calcio au ajuns la un acord privind transferul definitiv al portarului Simone Scuffet! Venit în Gruia în vara anului trecut, Scuffet a bifat 49 de partide pentru CFR Cluj, impresionând cu evoluțiile constante și paradele sale extraordinare!

Datorită intervențiilor sale decisive, fanii l-au desemnat ‘Jucătorul Sezonului’, iar LPF l-a inclus de mai multe ori în topurile etapelor, devenind astfel unul dintre cei mai importanți goalkeeperi din Superligă!

Îți mulțumim, Simone, pentru profesionalismul, seriozitatea și dedicarea din acest sezon și îți urăm multă baftă la noua echipă!”, a anunțat gruparea clujeană pe contul de Facebook.

 

Informația că portarul italian de 27 de ani va pleca din Gruia în această vară a fost oferită în exclusivitate de FANATIK încă din 4 iulie și a fost confirmată apoi de patronul Neluțu Varga.

Cât încasează CFR Cluj din transferul lui Simone Scuffet la Cagliari

Omul cu banii de la CFR Cluj a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIK că a ajuns la o înțelegere cu formația Cagliari, nou promovată în Serie A, pentru cedarea portarului Simone Scuffet, dar a dezmințit faptul că acesta a plecat deja în Italia.

ADVERTISEMENT

”Simone Scuffet nu a plecat din Cluj până nu s-au pus pe hârtie toate detaliile înțelegerii. Am avut trei oferte pentru el de la Empoli, Spezia și Cagliari, ultima apărută în ultimele zile.

După ce am bătut palma cu Cagliari, ne-au căutat și cei de la Valladolid pentru el, dar suntem oameni de cuvânt și merge la Cagliari. Nu vreau să vorbesc despre bani, dar sumele apărute în Italia nu sunt corecte”, a declarat Neluțu Varga în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, CFR Cluj va încasa două milioane de euro din transferul lui Scuffet. Suma finală poate ajunge spre 2,5 milioane de euro cu tot cu bonusurile aflate în contractul dintre cele două părți.

Deși s-a zvonit că a plecat deja de la Cluj, FANATIK a aflat că portarul italian se va întoarce în țara natală abia în cursul zilei de miercuri, 12 iulie. Scuffet are avion de dimineață de la Cluj cu care va ajunge în Italia.

ADVERTISEMENT

Scuffet și-a triplat cota într-un sezon la CFR Cluj

Simone Scuffet a ajuns vara trecută la CFR Cluj din postura de jucător liber de contract după despărțirea de APOEL Nicosia. În tricoul ardelenilor, italianul a adunat 49 de apariții în sezonul 2022/2023.

Fotbalistul a impresionat, mai ales în „dubla” CFR-ului cu Lazio din play-off-ul pentru optimile UEFA Conference League, grație paradelor uimitoare în fața jucătorilor adverși. După un sezon petrecut în fotbalul românesc, Simone Scuffet va reveni în Italia, unde a adunat 40 de meciuri la Udinese în prima parte a carierei.

ADVERTISEMENT

Plecarea lui Simone Scuffet vine cu o serie de schimbări în echipa fostei campioane a României. În sezonul viitor, la CFR Cluj, va apăra, în proporție de 90%, un portar care respectă regula U21. În acest moment, antrenorul Andrea Mandorlini mai are trei portari în lot: Răzvan Sava, Otto Hindrich și Cătălin Căbuz.

Cu un an de contract rămas, Cristi Bălgrădean nu face parte din planurile noului tehnician din Gruia pentru sezonul următor. În aceste condiții, clubul ardelean vrea să scape de portarul în vârstă de 35 de ani.

  • 6 milioane de euro a fost cea mai mare cotă din carieră pentru Simone Scuffet. Se întâmpla în 2014 și juca la Udinese
  • 600.000 de euro era cota portarului italian când a venit la CFR Cluj, în iulie 2022. Într-un an aceasta i s-a triplat!
ADVERTISEMENT